Zerde-Resimli

E

esmanur

Misafir
526.jpg

Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 4 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı safran
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 çorba kaşığı çamfıstığı
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü
- 2 çorba kaşığı gülsuyu

Zerde
Süre:50 dk - 5 Kişilik
Yapılışı
Pirinçleri ayıklayıp, bol suyla yıkayın. Suyunu süzdükten sonra tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve yumuşayana dek haşlayın. Pirinçler yumuşadığında kalan iki parmak suyu da tencereye aktarın. Nişastayı çok az su ile ezip, topaksız bir kıvama getirin. Safranı da çok az su ile eritip, tencereye aktarın.

Şekeri ve sulandırdığınız nişastayı azar azar ve sürekli karıştırarak, pirinçlerin üzerine ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Hazırladığınız zerdeyi kaselere doldurun. Üzerine kuşüzümü, çamfıstığı ve gülsuyu serpin.

Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapın
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
ben yaptım bugün zerde,akşam üzeri iftara az bir zaman kala tatlı krizim tuttu:) ama ben içine safran yerine nar suyu koydum ve de buzlukta ki portakal kabuğu rendesini de ilave ettim:)biraz uydurdum yani :panter: ama tadı nefis olmuştu :sila: hafif pembemsi zerde:gul:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst