Zeytinli Açma-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
zeytinli_acma.JPG


MALZEME:


5 su bardağı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı margarin (oda sıcaklığın)
2 çorba kaşığı zeytin ezmesi
2 tatlı kaşığı toz pakmaya
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta(yumurtanın akı hamurun içine , sarısı üzerine)
YAPILIŞI:
1. sütü ılık ve sicak arası ısıtın. Pakmayayı, şekeri ilave edip iyice karıştırın ve 15 dakika kadar mayalandırın.(kopuk kopuk olmasi lazim)
2. Unu genişce bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Sıvıyağı, tuzu ve mayalı sütü ve ılık suyu ortasına boşaltın. Hamur kaptan kurtulana kadar yoğurun. Kulak memesi sertliğinde bir hamur olması gerekiyor. Hamuru sicak bir yerde iki kat kabarana kadar ( ben 1 saat kadar) üzeri kapalı bir şekilde mayalandırın.
3. daha sonra mandalina büyüklüğünde ( bu tabir yemek tariflerinde ilk defa kullanılıyordur herhalde) parçalar koparaıp elinzle yuvarlayın ve yarım santim kalınlığında inceltin. Üzerine margarinden biraz sürün birazda zeytin ezmesi . Daha sonrada hamuru yuvarlayıp burun ve simit şeklinde iki ucunu birleştirin.Tepsiye aralikli olarak dizin. Bu sekilde de tekrar hamur kabarana kadar(1-1,5 saat kadar) bekleyin. Yumurta sarısını üzerine sürün. Susam ve çörek otu serpin.
4. 175 derece firinda uzeri kizarana kadar (ben yaklasik 25 dakika firinladim) firinlayin


Afiyet olsun.
Alıntı
 
Z

zaman geçsin artık

Misafir
çok lezzetli grnyolar bayılırım zettinli açmaya
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.512
Tepki
60.168
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Çok lezzetli bir tarif canimcim tesekkür ederim :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst