incitanemtuana
Daimi Üye
Mevsimin en güzel sebzelerinden baklayı, zeytin yağıyla pişirip üzerine sarımsak yoğurt dökerek yemiş miydiniz? Şimdi, tam zamanı!
Malzemeler
1 Kg bakla
2 Adet küçük boy kuru soğan
1 Çay bardağı zeytin yağ
1 Kase yoğurt
2 Diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Tuz
Hazırlanışı
Soğanları küp küp doğrayın.
Tencereye zeytinyağ ekleyip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Baklaları ortadan ikiye ayırın ve bol suda yıkayın.
Tencereye ilave edip soğanlarla birlikte bir iki kez daha kavurun.
Üzerine 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
Dere otların ince ince kıyın ve pişmekte olan baklaların üzerine serpin.
Sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
Baklaları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.
Afiyet Olsun
ALINTI