E
esmanur
Misafir
1/2 kilo ayiklanmis taze barbunya
1 cay bardagi zeytinyagi
1 adet havuc
1 sogan
2 dis sarismak
1 adet patates
yarim yemek kasigi salca veya
2 domates, rendelenmis
limon
tuz, seker
bir demet dereotu
Barbunyayi suda haslayin ve süzün.
Zeytinyaginda ince ince dogranmis sogani ve ufak ufak kesilmis havucu koyarak hafifce öldürün. Ince dogradiginiz sarimsagi ve salcayi ekleyerek 2-3 kere de salcayla cevirin. 1 bardak kaynamis suyu, küp küp dogranmis patatesi , barbunyayi, limon suyunu, sekeri ve tuzu ekleyip ve orta ateste pisirin. Pisip soguduktan yani dinlendikten sonra dereotu serperek servis edin. Afiyet seker olsun!
Not: Eger barbunyayi haslarken eksi ve sogan eklerseniz bunlar barbunyaya daha iyi tat veriyor. ALINTI