Zeytinyagli Barbunya Pilaki(resimli)

E

esmanur

Misafir
DSCN8607.JPG

1/2 kilo ayiklanmis taze barbunya
1 cay bardagi zeytinyagi
1 adet havuc
1 sogan
2 dis sarismak
1 adet patates
yarim yemek kasigi salca veya
2 domates, rendelenmis
limon
tuz, seker
bir demet dereotu

Barbunyayi suda haslayin ve süzün.
Zeytinyaginda ince ince dogranmis sogani ve ufak ufak kesilmis havucu koyarak hafifce öldürün. Ince dogradiginiz sarimsagi ve salcayi ekleyerek 2-3 kere de salcayla cevirin. 1 bardak kaynamis suyu, küp küp dogranmis patatesi , barbunyayi, limon suyunu, sekeri ve tuzu ekleyip ve orta ateste pisirin. Pisip soguduktan yani dinlendikten sonra dereotu serperek servis edin. Afiyet seker olsun!
Not: Eger barbunyayi haslarken eksi ve sogan eklerseniz bunlar barbunyaya daha iyi tat veriyor. ALINTI
 
OP
E

esmanur

Misafir
bir şey değil canım ben çok severim zeytinyağlı barbunyayı:panter:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst