kilicayse197
Yeni Üye
- Katılım
- 27 Şubat 2018
- Mesajlar
- 1
- Tepki
- 3
- Puan
- 3
- Yaş
- 41
Malzemeler:
Yapılışı:
- 1 kg barbunya
- 3 adet orta boy domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 adet orta boy havuç
- 1 litre sıcak su
- Tuz
- 2 adet kesme şeker
- 3-4 adet sarımsak
- Yarım demet Maydanoz
Yapılışı:
- Domates, sarımsak, soğan ve havuçları soyup yıkayın.
- Domatesleri, sarımsakları ve soğanları yemeklik, havuçları halka halka doğrayın.
- Zeytinyağını tencereye alın, soğanları ve havuçları ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleşince sarımsakları, salça ve domatesleri ekleyin ve 2–3 dakika karıştırarak eritin.
- Barbunyaları ekleyerek birkaç dakika karıştırın.
- Sıcak suyu ilave edin, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin, barbunyayı ocaktan almadan 10 dakika önce tuzunu ve şekerini ekleyerek tatlandırın.
- Maydanozları bol suda yıkayın, ince ince kıyın. Yemeğinizi servis tabağına alın üzerine maydanozları ekleyin. Ilık ya da soğuk servis yapın.