Zeytinyağlı Dizme Bamya

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
Malzemeler 1/2 kg Bamya ( en uzunu 6-7 cm olacak şekilde) 2 küçük kurusoğan 4 ortaboy domates 1 limon 1 çay bardağı sirke 1 tatlı kaşığı şeker tuz zeytinyağ- miktarı arzunuza bağlı Tarif Öncelikle bamyaları sapları konik biçimde ayıklayın. Daha sonra biraz tuz ve sirke ile harmanlayın ve yaklaşık on dakika bekletin. Bu arada soğanları […]

Zeytinyağlı Dizme Bamya konusunun tamamını okuyun..
 

eyluldogan

Aktif Üye
Katılım
9 Ağustos 2014
Mesajlar
190
Tepki
58
Puan
28
Yaş
38
Konum
Antalya
En sevdiğim yemeklerdendir. ama ben hiç sirkede bekletmiyorum. Hatta ilk defa burda okudum diyebilirim. Kararmaması için mi, yoksa sümüklenmemesi için mi?
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.538
Puan
113
Konum
İstanbul
Sebzeleri sirkede mikrop böcek vs temizlemek için bekletirler ama o sıvının akmaması içinde yapılıyormuş benim bildiğim o baş kısmını dikkatli kesersen o sıvılaşmanın olmayacağı...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst