MALZEMELER
2 Su bardağı pirinç
1 Su bardağı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
3 Adet orta boy soğan
1 Çay k. tuz
2 Çay k. karabiber
1 Çay k. tarçın
1 Çay k. yenibahar
1 Çay kaşığı kimyon
1 Çay k. tozşeker
1 Su bardağı su
1/2 Demet maydanoz
1/2 Demet nane
1/2 Demet dereotu
1 Çay k. kekik
YAPILIŞI
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın.Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun.Rendelediğiniz soğanı katın, yine sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin.Ardından pirinci ilave ederek bir iki dakika kavurun.İki adet rendelenmiş domates de ilave edin. Domates suyunu çekene kadar pişirin.
Baharatları ilave edin.Maydanoz, nane dereotunu,kekik ilave edip, karıştırın.Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 5-10 dakika kadar demlendirin. Dolma yapraklarını 3-5 dakika kaynar suda haşlayın. Haşlanırken içine bir çay kaşığı karabiber.kimyon ya da istediğiniz baharatan çok az koyarsanız yapraklarda güzel bir tat olduğunu görürsunuz.yaprakları süzgeçe alın süzülsun.Süzülen yaprakları açın. Harcı içine yerleştirerek iki kenarlarından katlayarak sarın.(sigara böreği sarar gibi)Tencereye dizin. Üzerine bir su bardağı kaynar su koyun.Suyu bitene kadar çok kısık ateşte pişirin.Ateşi kapatınca sıkılmış bir limonla Bir çay bardağı zeytinyağı karıştırın.Dolmaların üzerine dökün.Tencerenin kapağını yarım duracak şekilde aralıyarak beş dakika bırakın.Servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz. Dolma bir gün evvelden yapılırsa daha iyi oluyor.
Not: Haşlanırken içine bir çay kaşığı karabiber.kimyon ,bir kesme şeker ya da sevdiğiniz baharatan çok az koyarsanız yapraklarda güzel bir tat olduğunu görürsunuz. Dolmanıza koyduğunuz su az gelir, dolmalarınız daha pişmemeişse üzerine kaynar su koyabilirsiniz.
Çok kısık ateşde pişiririn.
alıntıdır