Zeytinyağlı Patlıcan tarifi

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
[B. Patlıcan ve biberi çok sevdiğimden ve sindirim sistemimi çok rahatlattığından tercih ediyorum. Diyetler için de çok uygun bir zeytinyağlı çeşidi…
Malzemeler:
- 1 kilo patlıcan
- 3-4 iri domates
- 12-15 adet köy biberi
- 7-8 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 3 kesme şeker
- Tuz
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Patlıcanların kabuklarını soyup dilimleyin. Tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin. Bu sırada yeşil biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp, iri iri doğrayın.

Bir kasede, domatesleri rendeleyin. İçine biber salçasını karıştırın. Tuzunu da akleyin. Sarımsakları, eğer çok büyük değilse bütün diş halinde; eğer çok irilerse ortadan ikiye kesip hazırlayın.
Tencerenin dibine patlıcanların yarısını koyun. Üzerine biberlerin yarısını dizin. Üzerine domates sosunun yarısını dökün. Sarımsakların yarısını dizin, 1 adet de kesme şekeri koyun. Ardından geri kalan malzemeleri, sırasıyla patlıcanları-biber-domates sosu-sarımsak ve kesme şeker olarak dizin. Hiç yağ koymadan kısık ateşte pişirin. Pişirip altını kapattıktan sonra, üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Hepsi bu kadar.
Biber salçası patlıcana çok güzel bir lezzet veriyor. Yeşil biberin faydası ve verdiği lezzet tartışılmaz zaten. Kızartılarak yapılan bir şakşuka kadar olmasa da, bu yemek de oldukça tatmin edici bir meze oluyor.
Yukarıdaki malzemelerle yapılan patlıcan yemeğini 5 doyurucu porsiyon olarak düşünürsek,
1 porsiyon zeytinyağlı patlıcandaki kalori değeri: 147 kkal

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195
tarif için teşekkürler oky.diyetteyim zaten tam işime yarayacak bi tarif de kış patlıcanıyla nasıl olur acaba sen denedin mi canım?

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195
evet güzele benziyor+ben patlıcanı çok severim inşallah güzel olur.çünkü diyet listemde 5 gün sebze yemeği var ne yapıcağımı şaşırıyorum.

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.535
Çok güzel olur bu sarımsaklı sarımsaklı :catalbicak: emeğine sağlık canım...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar