Zeytinyagli Taze Fasulye-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
taze-fasulye.jpg


Malzemeler
Yarım kilo taze fasulye
1tane soğan
4 adet orta boy domates
Yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağ
1bardak su
Tuz
Hazırlanışı
Fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye kesin.
Derin ve yayvan bir tencereye fasulyeleri koyun.
Yemeklik doğranmış kuru soğanı tencereye ilave edin.
Üzerine küp küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Zeytinyağını tencereye dökün.
Tuzunu ekleyin.
Ocağın altı kısık şekilde pişmeye bırakın.
Fasulyeler iyice sararınce ve biraz da suyunu çekince 1 su bardağı su ekleyin.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Fasulyeler eklediğiniz suyu çekmiş ve hala pişmemişse, az miktarda su ekleyin.
Not:Fasulyenin türüne göre 1-2 saat sürebiliyor pişmesi.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst