Zucotto (Pasta)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.931
Puan
113
Konum
İstanbul
zucotto.jpg


Zucotto

Malzemeler:
5 adet yumurta • 140 gr. şeker • 50 gr. un • 50 gr. nişasta • 60 ml. badem likörü 100 gr. kıyılmış badem • 300 gr. ahududu • 100 gr. kahveli çikolata • 600 gr. krema 2 paket krema sertleştiricisi • 2 paket şekerli vanilin • Tuz

Yapılışı:

• Yumurtaları 80 gr. şeker ve bir tutam tuz ile koyulaşıncaya kadar, 8-10 dakika çırpın. İçine unu ve nişastayı eleyip karıştırın ve 40×30 cm. büyüklüğünde, yağlı kağıt senli tepsiye yayın. Önceden 200°C’de ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 8-10 dakika pişirin ve bekletmeden 20 gr. şeker serpilmiş mutfak bezinin üstüne ters çevirin. Kağıdı dikkatlice çıkartıp keki soğumaya bırakın.

• Kekten 37×16 cm. ölçülerinde bir parça kesin. Alt kısmı 5 cm. olacak şekilde 12 adet uzun üçgen kesin.

• Çukur bir kabın içine yağlı kağıt serin. Üçgenleri uçları hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirip likör ile ıslatın.

• Bademleri yağsız tavada kavurun. Ahududuları temizleyin. 80 gr. çikolatayı ince kıyın.

• 500 ml. kremayı krema sertleştıricisı, kalan şeker ve şekerli vanilin ile katılaşana kadar çırpın.

• 250 gr. ahududuyu, çikolatayı ve bademleri kremaya ekleyin. Karışımı kaseyi kapadığınız üçgenlerin üstüne yayın. Kalan kekleri küçük parçalara kesip kremanın üstüne yerleştirin. Üstü kapalı olarak 3 saat buzdolabında bekletin.

• Zuccotto’yu kalıptan çıkartıp servis tabağına ters çevirin. Kalan kremayı katı çırpın. Kalan çikolatayı rendeleyin. Pastayı krema, çikolata ve kalan ahududu ile süsleyip servis yapın.

Alıntıdır...
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Amen Allahım nayır nolamaz bu nasıl bir görüntüydü böyleeeee:1::1::1::1::1::1::1:öffff nasıl canım çekti:nk::nk::nk:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst