Zucotto
Malzemeler:
5 adet yumurta • 140 gr. şeker • 50 gr. un • 50 gr. nişasta • 60 ml. badem likörü 100 gr. kıyılmış badem • 300 gr. ahududu • 100 gr. kahveli çikolata • 600 gr. krema 2 paket krema sertleştiricisi • 2 paket şekerli vanilin • Tuz
Yapılışı:
• Yumurtaları 80 gr. şeker ve bir tutam tuz ile koyulaşıncaya kadar, 8-10 dakika çırpın. İçine unu ve nişastayı eleyip karıştırın ve 40×30 cm. büyüklüğünde, yağlı kağıt senli tepsiye yayın. Önceden 200°C’de ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 8-10 dakika pişirin ve bekletmeden 20 gr. şeker serpilmiş mutfak bezinin üstüne ters çevirin. Kağıdı dikkatlice çıkartıp keki soğumaya bırakın.
• Kekten 37×16 cm. ölçülerinde bir parça kesin. Alt kısmı 5 cm. olacak şekilde 12 adet uzun üçgen kesin.
• Çukur bir kabın içine yağlı kağıt serin. Üçgenleri uçları hafif üst üste gelecek şekilde yerleştirip likör ile ıslatın.
• Bademleri yağsız tavada kavurun. Ahududuları temizleyin. 80 gr. çikolatayı ince kıyın.
• 500 ml. kremayı krema sertleştıricisı, kalan şeker ve şekerli vanilin ile katılaşana kadar çırpın.
• 250 gr. ahududuyu, çikolatayı ve bademleri kremaya ekleyin. Karışımı kaseyi kapadığınız üçgenlerin üstüne yayın. Kalan kekleri küçük parçalara kesip kremanın üstüne yerleştirin. Üstü kapalı olarak 3 saat buzdolabında bekletin.
• Zuccotto’yu kalıptan çıkartıp servis tabağına ters çevirin. Kalan kremayı katı çırpın. Kalan çikolatayı rendeleyin. Pastayı krema, çikolata ve kalan ahududu ile süsleyip servis yapın.
Alıntıdır...