Evde çalışma alanı oluşturma dıştan bakıldığı zaman sorunsuz bir uygulama gibi görünse de, aslında ardından birçok sorunu da beraberinde getirmektedir. Özellikle iş ortamını eve taşımak hem çalışan için hem de ailesi için kâbus gibi bir duruma neden olabilmektedir
Evde çalışma alanı oluşturmak için önce evde ne gibi bir uygulama yapılacağı belirlenmelidir. Örneğin evde yapılacak iş marangozluk gibi teferruatlı bir uygulama istiyorsa, evin büyük bölümünün bu iş için ayrılması gerekmektedir. Ayrıca evin düzeninin de bu arada korunmasının gerektiği unutulmamalıdır. Evde çalışacak kişinin evin erkeği mi yoksa kadını mı olduğu da çalışma alanı oluşturma kararı verme de etkili olabilmektedir. Yine örnek vermek gerekirse, kadın terzidir ve artık evinden çalışmayı tercih etmektedir. Bu durumda evin bir odasını kendisine tahsis etmesi gerekir ki, günümüz apartman koşullarında bol odalı evlerin olma ihtimali de oldukça düşüktür.
Evde çalışma alanı oluştururken ev hayatı ile iş hayatının birbirine girmesine engel olmanın çok güç olacağı da akıldan çıkmamalıdır. Evde çalışmayı planlayan birey zamansız gelen bir misafir ile muhatap olmak durumunda kalabilir ya da sessiz bir ortamda çalışması gerekiyorsa yan taraftaki dairenin tesisat onarımından rahatsız olabilir. Ayrıca iş ortamı aile bireylerinin kolay ulaşabileceği bir noktada olacağı için işine odaklanması oldukça güçtür.
Evde çalışma alanı oluşturma planı olan kişi, öncelikle yaptığı işin ev ortamında olup olmayacağını analiz etmelidir. Masa başı ya da sessiz işler belki ev ortamında bir noktaya kadar yapılabilir, ancak bir çalışanın triko ördüğünü düşünelim ve ev hayatında sürekli mekanik sesler olduğu, bu durumdan hem evin diğer fertleri hem de yakın komşular rahatsız olabilir ve bu yönde sorunlar çıkabilir.