Bebeklerde kusmanın başlıca sebebi, nedeni doktor tarafından belirlenebilecek enfeksiyonlardır.
Grip, boğaz enfesiyonları bunların başında gelmektedir.Bu gibi durumlarda da kusma görülmektedir. Fakat, kusmanın en şiddetli seyrettiği enfeksiyonlar, mide , kulak, idrar yolu ve sinir sistemi enfeksiyonlarıdır. Anne ve babaların sıklıkla sordukları soruların başında, bebeklerinin neden kustuğu geliyor. Genellikle, yeni doğan bebeklerin beslenmesinden sonra gelen ufak çaplı kusmayı , endişe konusu etmemelerini belirtelim. Bu son derece normal olan ve hemen hemen her bebekte görülen bir durumdur. Bu durum çoğu bebekte 3. ayına kadar devam edebilmektedir
Bu gibi durumlar haricinde ki kusmalar dikkate alınmalı ve şiddetli kusma söz konusu ise muhakkak doktora başvurulmalıdır.Çünkü; bu durum kusma ile gelen başka bir hastalığın habercisi olabilir.Genellikle, bebek zorlanarak kusuyor ise bu konu gözardı edilmemelidir. Zorlanmadan, yediğinin fazlasını kusan, bebeğin kusma halinin ilerleyen dönemlerde geçeceğini söylemek mümkün.Bebekler de kusmanın nedenlerinden bir diğeride, bebeğin beslenirken, yanlış tutulmasından kaynaklı hava yutmuş olmasıdır. Ayrıca, beslendikten sonra gazının çıkarılmaması da, kusmayı tetikler.Unutulmamalıdır ki! bütün herşey doğru şekilde seyrediyor ve hala bebeğin kusması devam ediyorsa , bu tür kusmalara, sebebsiz kusmalar denir. Bu gibi durumlar haricinde, bebeklerde kusma nedenleri arasında sıklık ile görülen reflüdür.
Reflüsü olan bir bebekte, belirli bir kusma şekli söz konusu değildir.Zorlanarak veya zorlanmadan kusabilir. Reflü ; genellikle bebek dünyaya geldikten sonraki 4 ila 10. gün de başlamaktadır. Reflü tanısı konulmuş bir bebekte, anne babanın yapması gereken, bebeğin beslendikten sonra, yatırılmamasıdır..Unutulmaması gereken diğer husulardan biriside, bebeklerde ki kusmanın psikolojik yönlüde olabileceğidir. Annenin, gergin ve stresli olması, bebeğe doğrudan yansımaktadır. Farklı bir örnek verilecek olursa, annenin beslenmek istemeyen bebeğe, aşırı ısrarlı yaklaşımı da bebeği ürkütüp tedirgin etmekte ve kusmasını olağan kılmaktadır.