2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

esrant

Daimi Üye
Katılım
30 Nisan 2011
Mesajlar
726
Tepki
364
Puan
63
Konum
Antalya
23. GEBELİK HAFTASI (22+0, 22+6. GÜNLER)


Bu ve ilerleyen haftalarda bebeğinizin alanı bol olduğundan tekmeleme, yumruklama, omuz atma gibi değişik hareketleri birbirinden ayırt edebilir duruma geleceksiniz. Hatta karnınızdan da hareketleri takip edebilirsiniz.
Her bebek kendine özgü bir hareket etme alışkanlığı geliştirir. Bazı bebekler yaradılışları gereği daha az hareket ederlerken bazıları daha aktiftir.

Gebelik döneminde hiç bir nedene bağlanamayan karın ağrılarına sık rastlanır. Bu ağrılar çoğu durumda kısa süreli ve bıçak saplanır tarzda hissedilirler ve beraberinde başka normaldışı bir belirti yoktur. Bu ağrıların daha önceki haftalardan birinde anlatıldığı gibi rahimi yerinde tutan bağların gerilmesinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Rahim hızla büyümekte, bağlar ise daha yavaş büyüdüklerinden rahim tarafından gergin hale getirilmektedirler.

Her şikayetinizi danıştığınız gibi bu şikayetinizi de doktorunuza danışmanız önemlidir. Diğer ağrı nedenleri gözden geçirilecek ve sorun saptanmadığında ağrı bu şekilde açıklanacaktır.
 

esrant

Daimi Üye
Katılım
30 Nisan 2011
Mesajlar
726
Tepki
364
Puan
63
Konum
Antalya
Kızlar çok merak ettiğimiz şu 3 boyutlu,bilmem kaç boyutlu,renkli,renksiz ultrasonların farklarını buldum.
Hemen yapıştırtıyorum:sirin:
 

esrant

Daimi Üye
Katılım
30 Nisan 2011
Mesajlar
726
Tepki
364
Puan
63
Konum
Antalya
Ultrasonografi Çeşitleri


Ne kadar çok "farklı" ultrasonografi türü olduğunu görerek şaşırıyor olabilirsiniz. Bu nedenle size bu hafta ultrasonografi terminolojisi hakkında bilgi vermeyi uygun gördük:

Renkli Doppler ultrasonografi: anne adayından bebeğe sağlı sollu giden iki rahim atardamarının ve bazı durumlarda göbek kordonu damarlarının akımlarını değerlendirmek için yapılan ultrasonografidir. Burada renkler mavi ve kırmızı şeklinde toplardamar ve atardamarlarda görülür. Her anne adayına rutin olarak uygulanabileceği gibi, çoğu durumda yalnızca riskli gebeliklerde uygulanır. Bu incelemenin yapılabilmesi için cihazın renkli Doppler özelliğinin olması gerekir.

Detaylı (ayrıntılı) birinci düzey ultrasonografi: bebeğin gelişiminin tüm haftalar arasında en net gözlenebildiği 19.-23. haftalar arasında uygulanan ultrasonografidir. Bebek ve bebeğe ait yapılar bu haftalar arasında detaylı bir şekilde incelenebilirler.

İkinci düzey ultrasonografi: Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ünvanını aldıktan sonra özel bir eğitimden geçerek "perinatoloji" üst ihtisası yapmış ve sadece gebelik ve doğmamış bebeğe ait sorunlara odaklanarak çalışan doktor tarafından ileri teknoloji cihazlarla uygulanan ultrasonografidir. Bu inceleme her anne adayına uygulanabileceği gibi çoğu durumda daha önceden doğumsal kusurlu doğum yapmış veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir sorun saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır. Gerekli durumlarda aynı uzman amniyosentez veya diğer başka yöntemlerle bebeğin kromozom haritasını incelemek üzere sıvı veya kan örneği alır.

Fetal eko(kardiyografi): Perinatolog ve bazı durumlarda pediyatrik kardiyolog (çocuk kalp hastalıkları uzmanı) tarafından eko özelliği bulunan ultrason cihazı yardımıyla doğmamış bebeğin kalbinin ayrıntılı olarak incelenmesidir. Bu inceleme de çoğu durumda daha önceden kalbinde doğumsal sorun bulunan bebek doğurmuş veya bu açıdan risk altında bulunan veya birinci düzey ultrasonografide muhtemel bir kalp sorunu saptanan durumlarda kesin tanıyı koymak amacıyla uygulanır.

Üç boyutlu ve dört boyutlu ultrasonografi: Son teknoloji cihazlarla yapılan ve henüz yaygın olmayan bir ultrasonografi türüdür. Bebeğin ekranda görüntüleri üç boyutlu sabit resimler veya dört boyutlu (eş zamanlı üç boyutlu, burada dördüncü boyuttan kastedilen zamandır) hareketli görüntüler şeklinde ortaya çıkar.

Yukarıda birbirinden sanki çok farklıymış gibi görünen ultrasonografi türleri (renkli Doppler hariç) aslında hep aynı prensiple, yani ses ötesi (bizim kulağımızın duyamadığı) ses dalgaları kullanılarak gerçekleştirilir. Aradaki fark, kullanılan cihazın niteliği ve uygulayan kişinin bu konudaki ehliyetidir. Çoğu anne adayı gebeliğini sadece kendi doktorunun yaptığı ultrasonografilerle tamamlar. Bazı doktorlar ise anne adaylarını rutin olarak "ikinci bir göz değerlendirmesi" için bir kereye mahsus başka bir doktora gönderirler.

 

esrant

Daimi Üye
Katılım
30 Nisan 2011
Mesajlar
726
Tepki
364
Puan
63
Konum
Antalya
Bebeğinizle bu haftalardan itibaren iletişim kurmanız önemlidir.

Onunla iletişim kurmanın en etkili yolu ellerinizi karnınıza koyarak ona hitaben konuşmaktır. Erkeklerin sesleri nispeten kalın olduğundan, bebeklerin yeni gelişmekte olan işitme sistemleri baba adaylarının seslerini çok iyi algılayamayabilir. Baba adayının yine ellerini eşinin karnına koyarak inceltilmiş (tiz) bir sesle konuşması bebekle iletişimde daha etkili bir yol olabilir. Bizler zaten çocuklarla konuşurken hep refleks bir şekilde sesimizi inceltiveririz. İşte bu refleksimizin temelinde yine aynı gerçek, yani bebek ve çocukların ince sesleri daha iyi duyduğu ve bu tür sesleri daha çok sevdiği gerçeği yatar. Çocuklara yönelik müziklerde de aynı prensip işler. Bebeğinize müzik dinletmek isterseniz müzik sesini kendinizin dinleyeceği kadar açın ve yumuşak melodiler tercih edin. "Beyin geliştirici müzikler" için bolca para vermek yerine kendinize müzik arşivinizde bulunan uygun melodilerden birkaç albüm oluşturun.

İlk icat edilen müzik aletleri vurmalı çalgılardır ve atalarımız ayinlerde kendilerini rahatlatmak için bu çalgıları ritmler oluşturarak kullanmışlardır ve halen çoğu durumda bu aletler bu amaçla kullanılmaktadırlar. Bu seslerin rahatlatıcı özelliği nereden gelmektedir? İnsanların ilk duydukları ve kendilerine en güven veren sesler ritmik seslerdir (rahim içindeyken duyulan anne kalp atışları, ritmik bağırsak hareketleri).

 
OP
perle

perle

Daimi Üye
Katılım
30 Nisan 2011
Mesajlar
657
Tepki
400
Puan
63
Yaş
43
Konum
istanbul
heyy tuba face de özelden mesaj atalım ona da gelsin buraya:1:
 

kansekeri

Aktif Üye
Katılım
30 Nisan 2011
Mesajlar
442
Tepki
221
Puan
43
Yaş
41
Konum
istanbul
çok sevindim valla bulduğuna...
burda kurs yok neler anlattılar paylaşabilirsen sevinirim

bir sürü şey anlattılar ama hakikaten kızlar ben bile bu kadar araştırmama rağmen çok şey bilmiyormuşum....

ücretsiz bir doğuma hazırlık kursuydu bi kere...
nasıl adet oluruzdan.nasıl doğumhaneye gideriz.neler yaşarız nasıl nefes almalıyız,nasıl ıkınmalıyız...ve nasıl emziririz,nasıl sütü saklarız,nasıl masaj yaparız.

amma şey anlatmışlar.... anlatıyımmı hepsini....-ciko
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst