2011 eylül anneleri buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
bebek hakkında mümkün olduğunca hamilelik dönemini stressiz ve sakin geçirmekten başka yapabileceğimiz bişi yok..

lütfen videoyu izleyin.....
5.aydan itibaren kagel egzersizi yapıcaz kızlar..hepbirlik te...

Nasıl Uygulanırlar?

Bu testleri uygulamaya geçmeden önce hangi kas gruplarınızı çalıştırmanız gerektiğini bilmelisiniz. Pelvis tabanı kaslarınızı algılamak için aşağıdaki iki testten birini uygulayın:

1-İdrarınızı yaparken idrarı yarıda kesmek için hangi kaslarınızı kullandığınıza dikkat edin. Bu kaslarınızı kasarken karın ve kalça kaslarınızın gevşek olmasına dikkat edin.

2-Yukarıdaki teknik size zor geliyorsa vajinanızın içine işaret ve orta parmaklarınızı yerleştirin ve parmaklarınızı sıkıştırmaya çalışın. Bu iki test esnasında çalışan kaslarınız Kegel egzersizleri esnasında çalıştıracağınız kaslardır.

Ne Sıklıkla Uygulanırlar?

Kegel egzersizleri evde, iş yerinde, yolda, kısacası her yerde uygulanabilir ve dışarıdan bu egzersizleri uyguladığınız anlaşılmaz. Bu egzersizleri hergün düzenli olarak uygulamayı alışkanlık haline getirin.

Her birim egzersiz esnasında pelvis tabanı kaslarınızı 3-10 saniye süreyle kasın ve bu kadar bir süre ara verin. Bunu arka arkaya 5-10 kez uygulayın. Bu birim egzersizi günde beş kez yapmanız sizin egzersizlerden maksimum fayda görmenizi sağlayacaktır. Egzersizlerde aşırıya kaçmamalı ve idrar yaparken bu egzersizleri uygulamamalısınız. Egzersizler esnasında normal nefes alıp vermeye ve yalnızca pelvis tabanı kaslarınızın çalışıyor olmasına dikkat etmelisiniz.

mymel

Daimi Üye
Tepki
371
esracım akşam özelden atarsın bana 18 lira bana çok ucuz geldi bi baksam belki uğraşmazdım:huhuu:

Lehale

Aktif Üye
Tepki
124
canım diğer ticker sitelerinden yapamadım ama burdan yaptım ben;

ordan en üstten pregnancy seçin beğendiğinizi işaretleyin her ikisinde de

count date : bebeğin muhtemel doğum tarihini yazın in weeks işaretleyin mesajınızı yazın rengini seçin create my ticker and get the cod a tıklayın

sonra bb code bölümünü kopyalayın.. profilime gelin sonra orda imzayı düzenle varorda çıkan mesaj bölümüne yapıştırın kaydedin bukadar

DAMLAA hoşgeldin canım.bak burda anlatmış perle ticker olayını.hadi beraber yapalım:lilav:

esrant

Daimi Üye
Tepki
364
bebek hakkında mümkün olduğunca hamilelik dönemini stressiz ve sakin geçirmekten başka yapabileceğimiz bişi yok..
5.aydan itibaren kagel egzersizi yapıcaz kızlar..hepbirlik te...

Nasıl Uygulanırlar?

Bu testleri uygulamaya geçmeden önce hangi kas gruplarınızı çalıştırmanız gerektiğini bilmelisiniz. Pelvis tabanı kaslarınızı algılamak için aşağıdaki iki testten birini uygulayın:

1-İdrarınızı yaparken idrarı yarıda kesmek için hangi kaslarınızı kullandığınıza dikkat edin. Bu kaslarınızı kasarken karın ve kalça kaslarınızın gevşek olmasına dikkat edin.

2-Yukarıdaki teknik size zor geliyorsa vajinanızın içine işaret ve orta parmaklarınızı yerleştirin ve parmaklarınızı sıkıştırmaya çalışın. Bu iki test esnasında çalışan kaslarınız Kegel egzersizleri esnasında çalıştıracağınız kaslardır.

Ne Sıklıkla Uygulanırlar?

Kegel egzersizleri evde, iş yerinde, yolda, kısacası her yerde uygulanabilir ve dışarıdan bu egzersizleri uyguladığınız anlaşılmaz. Bu egzersizleri hergün düzenli olarak uygulamayı alışkanlık haline getirin.

Her birim egzersiz esnasında pelvis tabanı kaslarınızı 3-10 saniye süreyle kasın ve bu kadar bir süre ara verin. Bunu arka arkaya 5-10 kez uygulayın. Bu birim egzersizi günde beş kez yapmanız sizin egzersizlerden maksimum fayda görmenizi sağlayacaktır. Egzersizlerde aşırıya kaçmamalı ve idrar yaparken bu egzersizleri uygulamamalısınız. Egzersizler esnasında normal nefes alıp vermeye ve yalnızca pelvis tabanı kaslarınızın çalışıyor olmasına dikkat etmelisiniz.

Evet ya,bu egzersizi ben de uygulamak istiyorum.
Ama hala tam olarak bilemiyorum:ilknur:

esracım akşam özelden atarsın bana 18 lira bana çok ucuz geldi bi baksam belki uğraşmazdım:huhuu:

İstersen şimdi de yazayım Meloşum,bakarsın..

mymel

Daimi Üye
Tepki
371
tamam canım hemen bakıyorum yavas yavas kesfedicem siteyi.COk kalamıyorum zaten yuruyuse cıkıcaz birazdan kocacıkla. Orkan gayet iyi tıpır tıpır oynuyo kuzucuk :hihi:
yerim ben onun tıpırlarını maşallah
Evet ya,bu egzersizi ben de uygulamak istiyorum.
Ama hala tam olarak bilemiyorum:ilknur:

İstersen şimdi de yazayım Meloşum,bakarsın..

olur canım benim

kansekeri

Aktif Üye
Tepki
221
Doğuma yardımcı egzersizler nelerdir?
Anne adaylarının gebeliklerinin başlaması ile beraber vücutta ortaya çıkmayan değişikler anneyi doğuma hazırlayıcı değişiklikleridir. Vücut bu değişiklikleri yaparken anne adaylarına da görev düşmektedir. Bunlardan bir tanesi de düzenli yapılacak olan egzersizlerdir.

Bazı hasta grupları vardır ki mutlaka egzersiz yapmalı, bazı hasta grupları vardır ki kesinlikle istirahat etmelidir. Bu nedenle gebelikte egzersiz yapabilme sizi takip eden doktorun iznine bağlıdır.

Gebelikte yapılan egzersizlerin faydaları nelerdir?
Düzenli yapılan egzersizler hem gebelikte hem de gebelik dışında çok sayıda faydayı içermektedir.Aşağıda gebelikteki egzersizlerin faydaları verilmiştir;
Anne adayının moralini artırır
Anne adayının stresini azaltır ve doğuma karşı olan korkusunu azaltır
Aşırı kilo alımının önüne geçilir.
Gebeliğe bağlı şeker hastalığının görülme olasılığını azaltır
Annenin nefes kapasitesini artırır
Annenin kaslarının daha aktif olmasını sağlar
Doğumu kolaylaştırır
Doğum sonrası erkenden normal hayata dönülmesini yardımcı olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar