2011 Yılında Meleklerine Kavuşacaklar Buraya

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Hamilelikte Kaçınılması Gereken Bitkiler Nelerdir?
Dünyaca ünlü bitki uzmanı Dr. James Duke, hamileler için tüketilmesi sakıncalı olabilecek bazı bitkilerden bahsediyor. İlk olarak uzmanımızın tavsiyesi, genel kural olarak hamilelik döneminde doktorunuza danışmadan bitkisel ilaç kullanmamanız gerektiğinin altını çiziyor. Çünkü birçok bitkinin düşük riskini arttırma ihtimali vardır.

Hamile kadınlara;
alıç kabuğu,
diken üzümü kökü kabuğu,
krizantem,
ardıç üzümü,
misk otu,
yaban fesleğeni,
sedefotu,
sinameki,
kara pelin,
solucanotu,
pelesenk armutu,
frenk maydanozu,
çin melekotu,
köpek elması,
dağ nanesi
ebegümeci
ve pelinotu gibi bitkilerden uzak durmaları gerektiğini söylüyor.

Aslında bunlar sıklıkla kullanılan bitkiler değil. Ama sizin özellikle dikkat etmeniz gereken bitkiler, kereviz ve maydanozdur. Az miktarda tüketmenin hiç bir zararı olmamamakla birlikte, aşırı miktarda kereviz ve maydanoz tüketmekten kaçınmalısınız.

Kafein tüketiminizi azaltın
Her gün aldığınız 163 mg. gibi kafein, düşük riskini ikiye katlamaktadır. Bu miktar bir ya da iki fincan kahveden alınabilir. O yüzden kafein tüketimizi sınırlandırmalısınız.
*Sigara içmeyin,
*alkol kullanmayın.
* doktorunuzun verdiği dışında hiçbir şekilde ilaç kullanmayın.

Tepki
25
doktorum haftada 1 kez balık yemem gerektiğini söyledi süt içemiyorum dedim bol bol peynir ve yoğurt dedi ve en önemlisi su iç hazır meyva suyu içme dedi taze sıkılmış portakal mandalina iç dedi bu arada doktorumda çok iyi oda beni rahatlatıyor

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Bende süt içemiyorum ya. O yüzden bol peynir ve yoğrut tüketiyorum. Hazır meyve suyu tüketiyordum birkaç güne kadar. Onlarıda kestim. kendim sıkıcam artık. Sonuçta heryerde mandalina, prtakal var.

Bu arada TV'de izlemiştim. Eğer mide bulantın varsa kraker yerine yoğurt ye, bastırıyor gerçekten mideni-ayse

Birde bol ceviz ye:)

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Alıyorum. Yaklaşık 2 ay olacak. Sen?

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Ben tek alıyorum 400 mg. lık

Tepki
25
çok güzel ilknurcum kendini sıcak tutmanı tavsiye ederim ben çorapla yatıyordum malum kış aylarına giriyoruz yumurtalar için sıcak olmak lazım mış birde deneme anından sonra 1 saat kalmadan yat tatlım banyoyuda ertesi güne bırak ben faydasını gördüm
ARKADAŞLAR AYRICA YEMEMEMİZ GEREKENE 2 ŞEY DAHA VAR ZENCEFİL VE NANE

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Zencefil mi? Ben zencefilli limonlu çayı çok severim. Naneyi peki taze olarak mı yemeyeceğiz?

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
bencede günü tutturamadık valla yalan olmasın adetten sonra 3 4 kere oldu zaten geç geliyo bu ara iş yetiştirmeye çalışıyo o yüzden az sayıda oluyo:ilknur:

Canım bak adet tarihinin başlangıcından 12 gün say:) Başla birlikte olmaya. Hem yumurta çatlıo ya 14. günde 1-2 gün önce olması daha iimiş. Çünkü spermler 72 saat yaşıomuş :ilknur:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
çok güzel ilknurcum kendini sıcak tutmanı tavsiye ederim ben çorapla yatıyordum malum kış aylarına giriyoruz yumurtalar için sıcak olmak lazım mış birde deneme anından sonra 1 saat kalmadan yat tatlım banyoyuda ertesi güne bırak ben faydasını gördüm
ARKADAŞLAR AYRICA YEMEMEMİZ GEREKENE 2 ŞEY DAHA VAR ZENCEFİL VE NANE

ben de zaten hep çorapla yatarım çok üşüdüğüm için sıkı da giyinirim sıcağı severim...ertesi güne bırakamıyorum işte çalıştığım için 10 dk filan yatıyorum sadece sonra mecbur banyo biraz da ondan olabilir bu ay da olmazsa bi dahaki ay daha kapsamlı bi çalışma başlatıcam hiç kalkmıcam sabaha kadar yatıcam

Tepki
25
henem bırak arina içme zaten bitki çaylarınıda önermiyorlar genelde doktoruna sorup iç bitkilerin temizleme özelliği oldu için bebklerimizide zarar veriyor çünki onlar daha çok küçükler

Tepki
25
ilknur 1 saat kalkma ayaklarını dik yere koy öyle yat sonra da uyu ertesi güne bırak banyonu banyoda su değdirdiğimiz içinde olmuyormuş

OP
Arina

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
ben de zaten hep çorapla yatarım çok üşüdüğüm için sıkı da giyinirim sıcağı severim...ertesi güne bırakamıyorum işte çalıştığım için 10 dk filan yatıyorum sadece sonra mecbur banyo biraz da ondan olabilir bu ay da olmazsa bi dahaki ay daha kapsamlı bi çalışma başlatıcam hiç kalkmıcam sabaha kadar yatıcam

Bencede canım. Hani yapacaksan da aradan bir zaman geçsin öyle yap-ayse

henem bırak arina içme zaten bitki çaylarınıda önermiyorlar genelde doktoruna sorup iç bitkilerin temizleme özelliği oldu için bebklerimizide zarar veriyor çünki onlar daha çok küçükler

Tamam canım sordum şimdi doktoruma.. Ne yiyip içeyim diye:) Genelde dikkat ediyorum.

Çay, kahve konusunda ne diyor doktorun? Birde maden suyu:)

Tepki
25
kahveye hayır bu arada canım nasıl nescafe istiyor anlatamam kafeinli şeyler içme dedi çay için çok açık ve limonlu içiyorum meyva suları için hazır olanları kesinlikle içme kendin sık dedi portakal ve mandalina dedi grip olmaman lazım dedi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar