2012 Şubat Anneleri

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Doktorluğumdan rahatsız olanlar olunca bıraktım kuşum doktorluğu.
Mühendisliğini bil dediler, ben de t cetveli filan takılıyorum şimdi :D
Aaah aaahhh ne hastalar bakardım eskiden :D

Senin doktorluğundan ben çok memnunun:)
Bilmeden konuşmuyorsun, araştırıyorsun hoşuma giidyor:)
Sen makina mühendisiydin demi..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Sabah 2 dilim ekmek, bi parça peynir, 4 tane zeytin ve bir bardak süt içtim..
Okula geldim 1 bardak sıkma portakal suyu ve yağsız puaça yedim ve

HALEN AÇIMMMMMMMMMMMMMMMMM:uzgun:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
Canımcım;

Ev sana sıkıntı yapmış, geçmiş olsun..
Neyseki koku olmadan faretmişiniz..
Sizin oralar çok nemli ya biraz geç kurur galiba..

Pijamayıda al bence..

sağol bebişim. alacam da bedene güvenemiyuorum. büyük müdür küçük müdür kalıpları acaba? malum dana gibiyim şu an. olmaz molmaz hepten bunalıma girerim ben şimdi. :)

senin doktorluğundan rahatsız olanlar neydi hacıt o nu bi saysana. :)

örnek anne, ideal eş. aynı zamanda kariyer de yapabilen, bu arada şiir yazan, deneme yazıları ödül alan, 90 kilo olduğunda bile bu kiloyu kaldırabilen, dünyalar güzeli, topiğin kraliçesi, en çok sevileni, en hassas, en kırılgan, en hanfendüsüydü...

süper bi kafa yapısı yeminle ya kıskanıyorum...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Canımcım bi toparlasam çekicem..
Hatta dün eşim diyorki ben çekiyimde arkadaşlarına göster diyor.. Oda sizi o kadar benimsemişki..:)
oda çok kalabalıktı bi düzene girsin çekip eklyeceğim canım ya..
Bide daha hiç bişey yıkayıp yerleştirmedim.
Daha var deyip duruyorum..

hayırlı olsun, benim de cmt geldi ama aynen yerleşemedik daha, hiç bişey de yıkamadım, bi de odanın kapısına yaklaşınca bile boya kokuyor... kokuları ne zaman çıkacak Allah bilir.

kızlaR şu pijama nasıl? önden düğmeli, doğumda kullanmak için?
bence de güzel... bu arada geçmiş olsun, inşallah bi daha olmaz...

100 kere de tuvalete kalkıyr musun
bi kaşık su bile içsem ficudum illa onu cıkaracak :uzgun:

geceleri saat başı wc deyim, hatta çıkıyorum tekrar giriyorum bazen :kahkaha:

herkese günaydınnnnnn:panter:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
sağol bebişim. alacam da bedene güvenemiyuorum. büyük müdür küçük müdür kalıpları acaba? malum dana gibiyim şu an. olmaz molmaz hepten bunalıma girerim ben şimdi. :)

senin doktorluğundan rahatsız olanlar neydi hacıt o nu bi saysana. :)

örnek anne, ideal eş. aynı zamanda kariyer de yapabilen, bu arada şiir yazan, deneme yazıları ödül alan, 90 kilo olduğunda bile bu kiloyu kaldırabilen, dünyalar güzeli, topiğin kraliçesi, en çok sevileni, en hassas, en kırılgan, en hanfendüsüydü...

süper bi kafa yapısı yeminle ya kıskanıyorum...

canım doğumdan sonra bence olur.
Sen large al bence..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
selam kızlar, yarın kontrolüm var. dua edin benim için. sancım çıkmasın. bebeğim daha çok minik. sağlıkla ve vaktinde gelsin 70 gün sonuna kadar beklemeye razıyım... :sinifsinif:
ama hislerim mi diyim- çünkü deneyimim teorik olarak bile yok, çevremden falan-birşeyler sanki doğumun yaklaştığını söylüyor. müdür yardımcısı ne zaman ayrılıyorsun dedi. 2 hafta sonra dedim. ooo 5 haftayı sonraya aktarır, 2. dönem gelmezsin o zmn dedi. adam beni 35 haftalık hamile sanıyormuş yani. 2 hafta sonra 37.haftada ayrılcam sanmış :acep: hakkımızda hayırlısı...

Ayy canım hayırlı haberlerle gel inşallah çok merak ettim, inşallah akşama kadar gelirsin...

Selam kızlar,herkes iyidir inşallah...Dün ve bugün yazamadım...
Dün kontrolümüz vardı.Hamdolsun bebeğim gayet iyiymiş...1635 gram ve yaklaşık 40.5 cm olmuş.Bugün 30+4üz
Doktorumuz yaklaşık 1.5 saat kadar bizimle ilgilendi uzun uzun bebeğimizi gösterdi. Kızım bu kez çoğunlukla uyuyordu bir elini de başının altına almış.Doktorumuz uzun zaman kızımızı sevdi, çok güzel bir çocuk olduğunu söyledi....
Maşallah subhanallah, yanakları dolgunlaşmış, sivri bi çenesi var.Dudaklarını balık gibi açıp kapatıyo,bazen de sinirli sinirli büzüyo :)
Yalnız doktorumuz bebeğin duruşunun transverse olduğunu söyledi. Yani kafası sol tarafımda aşağıda ve bacakları sağ tarafımda yukarıda...Gerçekten de hareketleri hep o eksende hissediyorum...Doktorum bu şekilde devam ederse ve dönmezse normal doğumun imkansız olacağını söyledi.
Eğer sezeryan olursa epidural mi genel mi tavsiye ettiğini sordum,benim için genel anestezi tavsiye ettiğini söyledi.Benim gibi duygusal ve endişeli kişilerin ameliyatı izlemesinin pek uygun olmadığını tansiyonumun yükselebileceğini,olumsuz şartlar yaratabileceğini söyledi.
Aslında aynı fikirde olmama karşın,Sezeryan gündemime girince içimi bi korku kaplamadı değil.:acep:
Ama daha dönme imtimalinin de olduğunu söyledi.
Yalnız normal doğumda annenin doğuma iştirakinin çok önemli olduğunu,işbirliğini tam yapması gerektiğini de söyledi.
Bakalım artık hayırlısı.
Ayrıca akıntı kontrolü de oldum dün.Ve doktorum bi akıntım olduğunu farketti, hatta kameradan bana da gösterdi. Bu tip akıntılar erken doğuma sebep olabiliyomuş ve erken doğum sebepleri arasında önlem alınabilen tek durummuş.
Bunun için aplikatörle uygulanabilen bi krem-fitil verdi.
10 aralıkta kontrol edecek.
Ayrıca erken doğum sinyalini nasıl anlayacağıma dair mini bi eğitim de verdi...
İnşallah cuma günü de çalışabilir raporu verecekmiş.Pazartesiden cumaya erteledi...

Maşallahhhhh datlu kıza :D Ne güzel 1,5 saat doya doya bakmışsın, çok pis kıskanıyorum :D
Bu arada babuş erken doğum sinyalini nasıl anlıcakmışız?

Canımcım günaydın;

Diğer arkadaşlar bana kızmasında:) şu topikte bi sen normal doğum yapacaksın gibime geliyor..
Sende o potansiyeli görüyorum..

Ya ben ya ben :(

Evet canım mavili yeşilli bir takım..
Güzel oldu ama bir düzene ihtiyaç var..
Dün nevresimlerini felan yıkadım ütüledim, ayy yavaş yavaş başlamak lazım..
Azo yaptı odasını şimdi rahat vallahi..

Rahatım da canım şimdi de yapacak birşey yok öyle canım sıkılıyor..Ama iyi ki sona bırakmamışım zira hergün sağ tarafım acıyor eğilip kalkıp otururken :(

dün kahvaltı hazırlarken eşim çağırdı odaya gittim baktım. bakmaz olaydım. benim yatağım japon yatak yere çok yakın ve yanları biraz irice.

eşim yatağı yorganı ne varsa atmış yere sinirden gülüyor. bi baktım yatağın altı olduğu gibi küf ve su... bildiğiniz su. parke sular içinde :( şoka girdim... hani biraz daha farketmese yeminle mantar bile yetişir o denli küf rutubet yapmış yatağın altı.

bizim evler yeni demiştim, benim evin altı da boş şu an. market yapılacakmış o yüzden o katın duvarlarını daha örmemişler. denize de çok yakın olduğundan dışarısı soğuk evin içi sıcak duvarlar terleme yapmış meğersem. eşim de duvardaki hafif renk değişikliğini farketmiş demiş bi bakayım rutubet mi yapıyor diye bakar bakmaz da bu manzarayla karşılaşıyor.

derken yavruma yaptırdığım gardoropun altına baktık; göl. kilere baktık; göl. :) oraların küfünü sil, ufoyla duvarları kurut, yerleri domestosla, yatağı balkona çıkar yeni yatak sipariş et.

meğersem; benim kalçamla sırtım çok agrıyor ya bu ara, eşimde de başlamış omuzları sırtı agrımaya. demiş bu işte bi iş var duvarın rengini de hafif değişik gorunce anlıyor :( hep o yüzdenmiş agrılarım kankalar. çünkü bu kadar şiddetli ve bu kadar uzun da sürmezdi benim ağrılar. velhasıl pazar günüm berbat geçti. saat 12 den akşam 6ya kadar evi temizledik. ütü mütü derken akşam oldu zaten.

gece de midem çok bulandı, yatmadan elevitle demir hapı içtim. ondan mı acaba bi desancı gibi bişiyler oldu ödüm koptu :( :acep:

Offf geçmiş olsun Gökçem, zor ya..Ben mutfağın yerine bi kap süt döktüm de deli oldum temizleyene kadar, sen kimbilir nasıl gergindin dün.

Hoşgeldin yavru, ben baktım cicilere çok güzel hediyeler gelmiş, maşallah, arkası kesilmesin inşallah :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
hmm....kanal d'de bir doktor şimdi anlattı da,normalde günde 2.5 lt su içmemiz gerekiyormuş hamilelik veya doğum söz konusuysa 1 lt daha arttırmak lazımmış yani 3.5 lt içicekmişiz annenin sütüne en çok faydası olan şey suymuş..dedi kendileri..kurbağa gibi su içicez yani :zonk:

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
anladım ama ben leader da da pırıltıyı gördüm hastan artarsa aklında bulunsun derim:zonk:
Leader seni nerdeyse ek iş sahibi yapacağım görürsün beni artıkın ilerde:eek:ky:
ahahaha kız beni ek iş sahibimi yapcan bacımmm
şu yeşil suratlı ifadeyi nerden buluyrsunuz cok komiş ben de istiyrm:1:
: D bunu yan yana yapınca çıkıyo o yeşil suratlı
inşallah :(

bilmem doğumdan hemen sonra eski fit halime dönebilir miyim acabası? Alsam da hangi bedenini alacam ki? "s" olmaz "m" mi "l" mi? Ahahahha bence direk xxxlarge alayım en temizi.

Tartakshow vardı dün valla evde. Bi ona sayıyorum bi buna. Bzimki de yapıyo diyo bana. Dedim seninkinden banane ya. Ben hamileyim bni dedim şu kış vakti ev aratmayın diye bağırdığımı hatırlıyorum en son.

Erkek erkek. Ben tek kızım. Teyze olamıcam hiç :(
komedisin kızım sen aynen benim bebelerinde 2 dane dayısı olcak malesef 2 hala 1 amca
kızlar bişi soracam. şu doğum izninde maaşımız her ay düzenli mi yatacak? Yoksa sonradan toplu falan mı alacaz. Bunu hiç bilmiyorum ben :(

aşkım iş yerinle irtibatı kesince doğum iznine ayrılınca maaş filan almıyosun doğumdan 1 ay sonra devlet sana (ssk ücretin kaçtan yatıyosa neti*4 )yani benimki asgri üstü yatıyo mesela 2500 tlye yakın para alcam sigortadan 601tl net yatırılan 601*4=2404tl 4 aylık sskdan aldığın ücret bunun dışında iş yerinden para alamıyosun cnm

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
hayırlı olsun, benim de cmt geldi ama aynen yerleşemedik daha, hiç bişey de yıkamadım, bi de odanın kapısına yaklaşınca bile boya kokuyor... kokuları ne zaman çıkacak Allah bilir.

bence de güzel... bu arada geçmiş olsun, inşallah bi daha olmaz...

geceleri saat başı wc deyim, hatta çıkıyorum tekrar giriyorum bazen :kahkaha:

herkese günaydınnnnnn:panter:

neden boya kokuyor canım.. Mobilyamı kokuyor, odayımı boyattınız..
benim mobilyalarda şükür koku yok..
dün tüm gün havalandırdım, havada güzeldi..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338

bir yıldız daha kaymış desene... ama bana hemen tavsiyelerde bulundun dikkatimden kaçmadı çok geçmez sahalara dönersin gene sanırsam:sila:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
kızlar bişi soracam. şu doğum izninde maaşımız her ay düzenli mi yatacak? yoksa sonradan toplu falan mı alacaz. bunu hiç bilmiyorum ben :(

Bizim şirkette benden önce doğum yapan kızın maaşını şirket düzenli yatırdı, kız ssk.dan toplu aldığında o ücreti şirkete verdi yanılmıyosam.
Umarım bende de o şekilde yaparlar, çünkü ssk aldığım ücret üzerinden yatmadığı gibi, bi süre maaş almıyor olmam sıkıntı yaratacaktır :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
hmm....kanal d'de bir doktor şimdi anlattı da,normalde günde 2.5 lt su içmemiz gerekiyormuş hamilelik veya doğum söz konusuysa 1 lt daha arttırmak lazımmış yani 3.5 lt içicekmişiz annenin sütüne en çok faydası olan şey suymuş..dedi kendileri..kurbağa gibi su içicez yani :zonk:

Ben çok içmeye çalışıyorum..
Günde 4 lt buluyorum..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
benim hastaneye götürmeyi planladığım pijama yazlık, hastaneler sıcak olur diye olur diye düşündüm ama olmaz mı dersiniz, gecelik uzun kollu aldım, ama pijamam sıfırdı zaten, yeniden almak istememiştim, aklım karıştı :acep: ne dersiniz?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar