2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
afiyet olsun canımcım bol bol ye.. Hirama süt olsun..

Poaça denilince aklıma hamileliğin son döneminde HAYATIM ile poaça mevzusu yüzünden tartışmıştık:) Şimdi düşününce ne komik ya...

Aaaa ben niye bilmiyorum onu? Ben doğurduktan sonra mı oldu desemmmm ama Hayatım da bir gün sonra doğum yapmıştı.Bilemedim ben şimdi :)

BABUŞUM Ada'nın kakasında kan görmüşsün, geçen Selimdede aynı şey oldu. İp gibi kan gördüm, doktorumuzu aradım. Günde kaç kere kaka yapıyor dedi, 2 defa dedim. Bir daha olursa gaytaya baktıralım dedi. Bir daha olmadı. Selim kaka olayını emerken yapıyor biraz ıkınıyor belki ondan olmuştur. Aslında sadece anne sütü alınca kabızlık pek olmaz diyorlar..

Evet evet canım ip gibi kan.Doktorumuzu hemen aradım,gayta tahlili yaparız takip et bir daha olursa dedi ama olmadı.Ben hemen akabinde çatlağı tespit ettim.Bugün doktor da baktı ve gördü.Benim bu her şeye karışan halime o da alışıyo yavaştan :D Muayene mi yaptın dedi :)

tatlım popoda catlak olabiliyormuş bazen, noyan da var demişti bepanten krem vermişti doktor sürünce 2 günde geçti ama kan görmemiştim ben. doktoru arayıp danışabiliyomusun?

Şansın bol olsun canıminşallah evine yakın seni yormayacak iyi maaşlı bi iş bulursun :huhuu:

başladı mı sıcaklar hatun :)

Evet canım telefonla ulaşma imkanım var.Dün akşam aradım, bugun de zaten kontrolümüz vardı.Çatlakmış hamdolsun.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar şimdi doktordan geldik.Öncelikle popomuzdaki duruma bakıldı, gerçekten çatlakmış.Birkaç gün bir leğene ılık su doldur ve ılık suya tut poposunu,sonra da bepanthene sür dedi.Zaten bugün kan tekrar olmadı ve çatlak da dünküne göre daha iyi.Ama ıkınma bugün de oldu,kakayı birkaç seferde yapabildi yazık kuzum...

Onun dışında zatürre, karma ve rotanın tekrarını olduk.Akşam sekiz buçuk-dokuz gibi yarım paranox fitil verirsin, bir de sabah kalkınca dedi.Ateş için.

Kilomuz 6640 gram boyumuz 65 cm maşallah subhanallah.Bu ay 350 gram alsa normal diyecektik, 630 gram almış çok güzel dedi.Boyumuz da 3 cm uzamış,geçen ay 62ydik

Onun dışında bir demir damlasına başladı, ama kabızlık, kakayı siyaha boyama gibi yan etkileri olur, duruma göre haberleşir ve bırakabiliriz dedi.

Oturtma konusunu sordum, kucağımızda evet, ama koltuk vs. gibi zeminlere 6 aydan önce oturtmuyoruz dedi.

Bunun dışında bizi ek gıdalara geçirdi.Nasıl bir yöntem izleyeceğimizi de yazarak verdi.Onu da paylaşıcam sizinle,az sonraaa :)

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kızlar şimdi doktordan geldik.Öncelikle popomuzdaki duruma bakıldı, gerçekten çatlakmış.Birkaç gün bir leğene ılık su doldur ve ılık suya tut poposunu,sonra da bepanthene sür dedi.Zaten bugün kan tekrar olmadı ve çatlak da dünküne göre daha iyi.Ama ıkınma bugün de oldu,kakayı birkaç seferde yapabildi yazık kuzum...

Onun dışında zatürre, karma ve rotanın tekrarını olduk.Akşam sekiz buçuk-dokuz gibi yarım paranox fitil verirsin, bir de sabah kalkınca dedi.Ateş için.

Kilomuz 6640 gram boyumuz 65 cm maşallah subhanallah.Bu ay 350 gram alsa normal diyecektik, 630 gram almış çok güzel dedi.Boyumuz da 3 cm uzamış,geçen ay 62ydik

Onun dışında bir demir damlasına başladı, ama kabızlık, kakayı siyaha boyama gibi yan etkileri olur, duruma göre haberleşir ve bırakabiliriz dedi.

Oturtma konusunu sordum, kucağımızda evet, ama koltuk vs. gibi zeminlere 6 aydan önce oturtmuyoruz dedi.

Bunun dışında bizi ek gıdalara geçirdi.Nasıl bir yöntem izleyeceğimizi de yazarak verdi.Onu da paylaşıcam sizinle,az sonraaa :)
maşallah canım minnoşuna :utan:

evet bak aynısını bana da demişti hemen geciyo inşallah:huhuu:
hmm ek gıdaya başlattı demek bakalım bize ne diyecek ama ben biraz rötarlı götürücem seyahat öncesi aşı yapmak istemedi, dönünce yaparız dedi...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Maşallah ada'ya.. Ek gıda konuusnda senden tuyolar alıcaz artık. Biizm doktorumuz 5. ay bitimde ek gıdaya başalyın dedi. Yogurt ile başlayacagız inşalahh..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
kız tansel ben unuttum olayı söleyince öle bişi vardı sanki diye hayal meyal hatırladım senle miydi :D

evet Hayatım biraz atışmıştık ve konu poaça:) Hormonlar ne hale getiriyor. Benim bi kişiyle poaça için tartışmam mümkün değildir ama olmuş tatlım..

Bu arada sanada söyleyeyim Karpuz anne sütünü artırıyor.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Aaaa ben niye bilmiyorum onu? Ben doğurduktan sonra mı oldu desemmmm ama Hayatım da bir gün sonra doğum yapmıştı.Bilemedim ben şimdi :)

Evet evet canım ip gibi kan.Doktorumuzu hemen aradım,gayta tahlili yaparız takip et bir daha olursa dedi ama olmadı.Ben hemen akabinde çatlağı tespit ettim.Bugün doktor da baktı ve gördü.Benim bu her şeye karışan halime o da alışıyo yavaştan :D Muayene mi yaptın dedi :)

Evet canım telefonla ulaşma imkanım var.Dün akşam aradım, bugun de zaten kontrolümüz vardı.Çatlakmış hamdolsun.
Babuşum senin doktorun olmakta zordur:) Her konuda maşalalh çok güzel bilgin var.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Hamilelikte aldığım kiloları verememe konusunda en kötü benim içinizde. 84 ile doğuma gittim şimdi 74 kiloyum. 9 kilo vermem lazım:( Emzirirken diyet yapamıyorum ama 5 gündür akşamaları yürüyüş yapıyorum. Ne biçim hamlamışım. Adımları zor atıyorum..Kendime eylül sonuna kadar 65 kiloya inmak için süre verdim. her ay 2 kio vermem lazım. Ama emzirdikçe canım hep bişey yemek istiyor:(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ek gıda durumu da şöyle:

Şimdi öğünleri sabah,kuşluk,öğle, ikindi ve akşam kabul ediyoruz.
Ek gıdaları kuşluk ve akşam veriyoruz.
Önce meyveler ve muhallebi ile başlanacak.Yoğurt ve çorbalar diğer aylarda.
Verilebilecek meyveler: Elma,armut,muz,şeftali,kayısı.
Öncelikle şeftaliyle başlanıyormuş ama daha tam mevsimi değil diye sizi elmayla başlatıcam dedi.
Cam rende ve tel süzgecimiz olacak dedi.

Kuşlukta: (Saat 10-10:30 arası)

1.gün: cam rendede rendelenen elma tel süzgeçten geçirilecek ve 1/2 çay bardağı elma suyu verilecek.

2.gün: 1/2 çay bardağı elma suyu
3.gün: 1 çay bardağı elma suyu
4. gün: 1 çay bardağı elma suyu
5. gün: 1/2 elmanın rendelenmiş püresi
6.gün: 1/2 armutun rendelenmş püresi
7.gün: 1/2 şeftalinin rendelenmiş püresi
8.gün:1/2 muzun rendelenmiş püresi
9.gün: 2-3 tane kayısının rendelenmiş püresi

9.günden sonra meyveleri karıştırarak verebiliriz.Ama hiç bir zaman 1.5 meyveyi geçmeyeceğiz. 4 kayısı 1 porsiyon meyve ediyor.

Akşam 18.00-20.00 arası

Muhallebi:

1su bardağı suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu kaynatılacak.
Kaynamaya yakınken 4-5 damla limon eklenecek.
Soğumaya yakınken de 6 ölçek mama ekleyeceğiz.
Eğer tamamını tüketemezse ölçekler yarıya indirilebilir.

Meyve suları dahil tüm ek besin kaşıkla verilecek, asla biberon kullanılmayacak.

Ek besinle birlikte her meyve veya muhallebiden sonra 3-4 tatlı kaşığı kaynamış ılınmış su verilecek.

Diğer öğünlerde ve gece mamaya devam.6 aya kadar 1 numara.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

maşallah canım minnoşuna :utan:

evet bak aynısını bana da demişti hemen geciyo inşallah:huhuu:
hmm ek gıdaya başlattı demek bakalım bize ne diyecek ama ben biraz rötarlı götürücem seyahat öncesi aşı yapmak istemedi, dönünce yaparız dedi...

Maşallah ada'ya.. Ek gıda konuusnda senden tuyolar alıcaz artık. Biizm doktorumuz 5. ay bitimde ek gıdaya başalyın dedi. Yogurt ile başlayacagız inşalahh..

Sağolun kızlar.Ada anne sütü almadığı için yavaştan başlayalım dedi doktorumuz bakalım...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar bu arada Ada az önce kahkaha attı:sok
Sizinkiler yapıyomu bilmem ama bizde bir kez kahkahaya benzer bişey olmuştu ama arkası gelmemişti.
Bugun minik poşeti elime geçirip kukla gibi yaptım.Ada ablaaa diye ona doğru tuttum.Hem hoşuna gitti,kahkaha attıi çığlık attı güldü,hem de korktu poşetten :)Kahkaha attıkça da hıçkırık tuttu :D
Daha öncekinde de hıçkırık tutmuştu :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ek gıda durumu da şöyle:

Şimdi öğünleri sabah,kuşluk,öğle, ikindi ve akşam kabul ediyoruz.
Ek gıdaları kuşluk ve akşam veriyoruz.
Önce meyveler ve muhallebi ile başlanacak.Yoğurt ve çorbalar diğer aylarda.
Verilebilecek meyveler: Elma,armut,muz,şeftali,kayısı.
Öncelikle şeftaliyle başlanıyormuş ama daha tam mevsimi değil diye sizi elmayla başlatıcam dedi.
Cam rende ve tel süzgecimiz olacak dedi.

Kuşlukta: (Saat 10-10:30 arası)

1.gün: cam rendede rendelenen elma tel süzgeçten geçirilecek ve 1/2 çay bardağı elma suyu verilecek.

2.gün: 1/2 çay bardağı elma suyu
3.gün: 1 çay bardağı elma suyu
4. gün: 1 çay bardağı elma suyu
5. gün: 1/2 elmanın rendelenmiş püresi
6.gün: 1/2 armutun rendelenmş püresi
7.gün: 1/2 şeftalinin rendelenmiş püresi
8.gün:1/2 muzun rendelenmiş püresi
9.gün: 2-3 tane kayısının rendelenmiş püresi

9.günden sonra meyveleri karıştırarak verebiliriz.Ama hiç bir zaman 1.5 meyveyi geçmeyeceğiz. 4 kayısı 1 porsiyon meyve ediyor.

Akşam 18.00-20.00 arası

Muhallebi:

1su bardağı suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu kaynatılacak.
Kaynamaya yakınken 4-5 damla limon eklenecek.
Soğumaya yakınken de 6 ölçek mama ekleyeceğiz.
Eğer tamamını tüketemezse ölçekler yarıya indirilebilir.

Meyve suları dahil tüm ek besin kaşıkla verilecek, asla biberon kullanılmayacak.

Ek besinle birlikte her meyve veya muhallebiden sonra 3-4 tatlı kaşığı kaynamış ılınmış su verilecek.

Diğer öğünlerde ve gece mamaya devam.6 aya kadar 1 numara.

canım Ada'nın menüleri çok güzel. Vitamin olsun tatlıma güzel güzel yarasın yedikleri..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar