canim ama söylede bisey var ki bunlarin hepside salata olarak geciyo ve biliniyoo
ayrica lezzeti sunamadigimiz icin
görsel olarak sunum yapiliyo
ama gönlünüzün birincisi kimse o hakkeder elbet:ask:
kızlar salatalar hakkında yorumlarımızıda yazsak hangisine oy verdik neden verdik mesela diye
olmazmı
nasıl olsa hangi salata kime ait bilmiyoruz
12.CI ADAYIMIZ
KARISIK MEVSIM SALATA
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs213.snc3/22075_1292272237770_1559202144_732906_2949011_n.jpg
[IMG]http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs233.snc3/22075_1292272277771_1559202144_732907_8272127_n.jpg
Malzemeler
[LIST=1]
[*]1 Adet Havuç
[*]1 Adet Salatalık
[*]Yarım Demet Maydonoz
[*]1 Adet Domates
[*]1 Adet Kırmızı Turp
[*]1 Adet Siyah Turp
[*]1 adet Kırmızı Biber
[*]Kırmızı Lahana
[*]15 Adet Siyah Zeytin
[*]Limon
[*]Yağ
[/LIST]
Yapılışı
Öncelikle ve Kıvırcıkları ince ince doğruyoruz. Sonra Havucu rendeleyip ikiye bölüp karşılıklı olarak tabağa koyuyoruz.
Domateslerimizi ikiye bölüp ince ince doğruyoruz ve sonra bükerek gül şeklini veriyoruz. Kırmızı Lahanayı da karşılıklı iki bölüme koyuyoruz
Salatalıklarıda aralara koyuyoruz
Kırmızı biberide tac şekli verip üstüne zeytinleri koyuyoruz
Bir Siyah ve Bir beyaz Turpu Alalı soyarak yarım ay şeklinde doğrayıp tabağımızın kenarına süslüyoruz.
En son olarak da salatayı maydonozla süslüyoruz
SOS : Limon Yağ tuzz
Herkes istediği şekilde süsleyebir ve soslayabilir Afiyet olsun
[/QUOTE]
Oyumu kullandım,Karışık Mevsim salatası...
Diğer arkadaşlarıma haksızlık etmek istemiyorum,hepsi çok şık sunumlar,çok emekler verilmiş ama Salata denilince direk aklımıza gelen bu tarz bir şeydir ki bende bu hataya düştüm ara soğuklarla verilebilecek bir tarif yolladım..
Neyse beni boşverin zaten maksat katılım olsun..
AMa salatanın doğrama sitili,o süsler,domateslerin duruşu bile cezbetti..
Tebrik ederim arkadaşım....:hhhhhh:
Söylediğim gibi tüm tarifler harika,ama ara soğuklarda ikram edilecek bir sunum olmuş hepsi,bu benim düşüncem..Ama ne olur hepsinden azıcık yolayın bee,valla bir tarafım şişti şişecek..Burada yutkunmaktan felak oldum yaaa:gitme:
4.CÜ ADAYIMIZ
PATATESLI RULO SALATAM
Malzemeler:
5-6 orta boy patates
500 gr süzme yogurt
1 bardak karisik havucla bezelye.
arzuya göre konserve misir
biraz maydanoz
tuz, sivi yag, tuzot,
süslemek icin:
salatalik tursusu
közlenmis biber
zeytin
maydanoz
Yapilisi:
öncelikle patateslerimizi haslayalim.
hasladigimiz patateslerimizi soyup güzelce ezelim, ince ince biraz maydanoz kiyalim tuz, biraz yag ve birazda tuzot katarak güzelce karistiralim.
ayri bir kapta süzme yogurdumuzu biraz tuz katarak su katmadan ezelim.
konserve ic harcimizida hazirladiktan sonra daha önce hazirladigimiz patatesli harcimizi strecfolyo üzerine düzgünce yayalim.
üzerine önce yogurt daha sonrada bezelye havuc ve misirlarida ekleyelim,
ve strecfolyoyu bir kenarindan tutarak rulo yapalim yaptigimiz rulonun üzerine her tarafi kapatacak sekilde yogurt sürdükten sonra süslemesini yapalim.
ben salatalik tursusu közlenmis biber ve cekirdekleri cikarilmis zeytinlerle süsledim kenarlarinada maydanozla süsledikten sonra buz dolabinda birkac saat bekletip servis yapalim.
afiyet olsun arkadaslar
Oyumu kullandım,Karışık Mevsim salatası...
Diğer arkadaşlarıma haksızlık etmek istemiyorum,hepsi çok şık sunumlar,çok emekler verilmiş ama Salata denilince direk aklımıza gelen bu tarz bir şeydir ki bende bu hataya düştüm ara soğuklarla verilebilecek bir tarif yolladım..
Neyse beni boşverin zaten maksat katılım olsun..
AMa salatanın doğrama sitili,o süsler,domateslerin duruşu bile cezbetti..
Tebrik ederim arkadaşım....
Söylediğim gibi tüm tarifler harika,ama ara soğuklarda ikram edilecek bir sunum olmuş hepsi,bu benim düşüncem..Ama ne olur hepsinden azıcık yolayın bee,valla bir tarafım şişti şişecek..Burada yutkunmaktan felak oldum yaaa:gitme:
şahım ara soğuk felanda cnm,biz türk toplumu bunları direk salata olarak deerlendiriyoruz,
yani buradaki hemen tüm tarifleri biz hanfedüler, yaptıımız gündüz toplantılarında salata olarak ikram ediyoruz:icelim:
oy kullanan elleriniz dert görmesin
yorum yaziyosunuz birde bukadar emege cok saolun
ben yorum yazmiyorum cünkü sahiplerinide biliyorum
duygusal yaklasirim yoksa
görüslerinize saygi duyuyorum kessinlikle
hani cogu ara soguktur dediginizde
ama googlede salatalar yazildigi an güllerdiyari yengeminde yazdigi gibi bunlarin hepside cikiyo
bizde görsellik anlaminda demekki bu yöne dogru acilmisiz
İncim her biri öyle güzelki,inan halen böylesine görsel bir şölenin karşısında bayıldım diyebilirim..
Benim kafamda Salata denildiği zaman ilk akla gelen Mevsim Salatası yakın geldiği için oy verdim.
yoksa diğer arkadaşlarıma haksızlık yapmak değil amacım..Kişiden kişiye oylama değişkenlik gösterebilir.
Kimide patatesi çok sever,patatesli salataya oy verir,yada kimide süsüne oy verir..
Demem o ki balım ben bana ilk çağrışımı uyandıran salatay oyumu verdim gülüm