3.Yarışmamız Salatalarimiz Oylamaya Acildi

EN GÖRSEL SALATAYI SECIN

• Kullanılan toplam oy
    88
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

roşum

Daimi Üye
Tepki
329
canim ama söylede bisey var ki bunlarin hepside salata olarak geciyo ve biliniyoo
ayrica lezzeti sunamadigimiz icin
görsel olarak sunum yapiliyo
ama gönlünüzün birincisi kimse o hakkeder elbet:ask:

haklısın incim,burada görsel olarak sunum yapılıyo,
ama bence oy kullanmadan önce tariflerin hepsini okuyup öle değerlendirilmeli,
yapılışını okuduumuzda lezzeti hakkında az çok fikir sahibi oluruz v edaha doğru karar veririz:cicek:

roşum

Daimi Üye
Tepki
329
kızlar salatalar hakkında yorumlarımızıda yazsak hangisine oy verdik neden verdik mesela diye

olmazmı

nasıl olsa hangi salata kime ait bilmiyoruz

çok doğru,bende bu fikrine katılıyorum fındıım,yorum yapıldıında tam bi yarışma durumu olur,daha bi heycan gelir diyorum,

kendi salatamın lezzeti müthiş onu zaten biliyorum,:cicibebek:

mesela ben 2 salata arasında kaldım şimdiye kadar,
biri 4.aday rulo patates salatası,
diğeride 5.aday tost ekmekli salata her ikiside gerçek anlamda göze hitap ediyo,
ama işte tarifleri okuduumda karar vermem zorlaşıyo,
çünkü kendi adıma ben salatanın içinde hamur olan hiç bişeyi sevmiyorum,

evde makarna salatası,
çin pilavı ,buğday salatası
ve kısır yaparken bile iç malzemeyi ana malzemeden fazla kullanırım ki benim gözümde o salatadır ,benim fikrim böle,:dusun:
sonuçta herkesler emek vermiş ellerine kollarına sağlık -hmm

Mss_42

Daimi Üye
Tepki
608
üüüffff jüri olmak ne zormuşş yaaaa.... hepsi çok güzel..:dusun:.zaten salata deyince ben sulanırım:gunes:...görüntüleri bi harika...yapanların elline sağlık:eek:...göz ziyafeti çektik yani...tatlarıda çoğu bildiğimiz birbirine yakın tatlar...neyse hepsi gönlümün birincisi:cicek:...ve hepsini denicem....oyumuda kullandım....:uc:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
12.CI ADAYIMIZ

KARISIK MEVSIM SALATA

http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs213.snc3/22075_1292272237770_1559202144_732906_2949011_n.jpg

[IMG]http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs233.snc3/22075_1292272277771_1559202144_732907_8272127_n.jpg

Malzemeler

[LIST=1]
[*]1 Adet Havuç
[*]1 Adet Salatalık
[*]Yarım Demet Maydonoz
[*]1 Adet Domates
[*]1 Adet Kırmızı Turp
[*]1 Adet Siyah Turp
[*]1 adet Kırmızı Biber
[*]Kırmızı Lahana
[*]15 Adet Siyah Zeytin
[*]Limon
[*]Yağ
[/LIST]

Yapılışı
Öncelikle ve Kıvırcıkları ince ince doğruyoruz. Sonra Havucu rendeleyip ikiye bölüp karşılıklı olarak tabağa koyuyoruz.
Domateslerimizi ikiye bölüp ince ince doğruyoruz ve sonra bükerek gül şeklini veriyoruz. Kırmızı Lahanayı da karşılıklı iki bölüme koyuyoruz
Salatalıklarıda aralara koyuyoruz
Kırmızı biberide tac şekli verip üstüne zeytinleri koyuyoruz
Bir Siyah ve Bir beyaz Turpu Alalı soyarak yarım ay şeklinde doğrayıp tabağımızın kenarına süslüyoruz.
En son olarak da salatayı maydonozla süslüyoruz
SOS : Limon Yağ tuzz
Herkes istediği şekilde süsleyebir ve soslayabilir Afiyet olsun

[/QUOTE]

Oyumu kullandım,Karışık Mevsim salatası...
Diğer arkadaşlarıma haksızlık etmek istemiyorum,hepsi çok şık sunumlar,çok emekler verilmiş ama Salata denilince direk aklımıza gelen bu tarz bir şeydir ki bende bu hataya düştüm ara soğuklarla verilebilecek bir tarif yolladım..
Neyse beni boşverin zaten maksat katılım olsun..
AMa salatanın doğrama sitili,o süsler,domateslerin duruşu bile cezbetti..
Tebrik ederim arkadaşım....:hhhhhh:

Söylediğim gibi tüm tarifler harika,ama ara soğuklarda ikram edilecek bir sunum olmuş hepsi,bu benim düşüncem..Ama ne olur hepsinden azıcık yolayın bee,valla bir tarafım şişti şişecek..Burada yutkunmaktan felak oldum yaaa:gitme:

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
4.CÜ ADAYIMIZ

PATATESLI RULO SALATAM

rulosalata.jpg

rulosalata1.jpg

rulosalata2.jpg

Malzemeler:

5-6 orta boy patates
500 gr süzme yogurt
1 bardak karisik havucla bezelye.
arzuya göre konserve misir
biraz maydanoz
tuz, sivi yag, tuzot,
süslemek icin:
salatalik tursusu
közlenmis biber
zeytin
maydanoz

Yapilisi:

öncelikle patateslerimizi haslayalim.
hasladigimiz patateslerimizi soyup güzelce ezelim, ince ince biraz maydanoz kiyalim tuz, biraz yag ve birazda tuzot katarak güzelce karistiralim.
ayri bir kapta süzme yogurdumuzu biraz tuz katarak su katmadan ezelim.
konserve ic harcimizida hazirladiktan sonra daha önce hazirladigimiz patatesli harcimizi strecfolyo üzerine düzgünce yayalim.
üzerine önce yogurt daha sonrada bezelye havuc ve misirlarida ekleyelim,
ve strecfolyoyu bir kenarindan tutarak rulo yapalim yaptigimiz rulonun üzerine her tarafi kapatacak sekilde yogurt sürdükten sonra süslemesini yapalim.
ben salatalik tursusu közlenmis biber ve cekirdekleri cikarilmis zeytinlerle süsledim kenarlarinada maydanozla süsledikten sonra buz dolabinda birkac saat bekletip servis yapalim.
afiyet olsun arkadaslar:hhhhhh:

[*]bugün bu tarifi denicem,paylaşan arkadaşıma çok teşekkür ederim

eşim bayılıyo bu tarz aperatiflere

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
oy kullanan elleriniz dert görmesin
yorum yaziyosunuz birde bukadar emege cok saolun
ben yorum yazmiyorum cünkü sahiplerinide biliyorum
duygusal yaklasirim yoksa

görüslerinize saygi duyuyorum kessinlikle
hani cogu ara soguktur dediginizde
ama googlede salatalar yazildigi an güllerdiyari yengeminde yazdigi gibi bunlarin hepside cikiyo
bizde görsellik anlaminda demekki bu yöne dogru acilmisiz

roşum

Daimi Üye
Tepki
329
Oyumu kullandım,Karışık Mevsim salatası...
Diğer arkadaşlarıma haksızlık etmek istemiyorum,hepsi çok şık sunumlar,çok emekler verilmiş ama Salata denilince direk aklımıza gelen bu tarz bir şeydir ki bende bu hataya düştüm ara soğuklarla verilebilecek bir tarif yolladım..
Neyse beni boşverin zaten maksat katılım olsun..
AMa salatanın doğrama sitili,o süsler,domateslerin duruşu bile cezbetti..
Tebrik ederim arkadaşım....:hhhhhh:

Söylediğim gibi tüm tarifler harika,ama ara soğuklarda ikram edilecek bir sunum olmuş hepsi,bu benim düşüncem..Ama ne olur hepsinden azıcık yolayın bee,valla bir tarafım şişti şişecek..Burada yutkunmaktan felak oldum yaaa:gitme:

şahım ara soğuk felanda cnm,biz türk toplumu bunları direk salata olarak deerlendiriyoruz,
yani buradaki hemen tüm tarifleri biz hanfedüler, yaptıımız gündüz toplantılarında salata olarak ikram ediyoruz:icelim:

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
şahım ara soğuk felanda cnm,biz türk toplumu bunları direk salata olarak deerlendiriyoruz,
yani buradaki hemen tüm tarifleri biz hanfedüler, yaptıımız gündüz toplantılarında salata olarak ikram ediyoruz:icelim:

:utandim:Ay o zaman ben pek bir cahil kalmışım olaya:D
İşin şakası tabi bu ama roşum,benim öyle günlere davetlere gitme gibi bir lüksüm olmadığı için direk akşam yemeklerindeki Salatalar aklıma geldiği için o şekilde yazdım..
Yoksa söylediğim gibi her biri ayrı ayrı özene bözene yapılmış ve çok özel tarifler..
Lütfen beni yanlış anlamayın,inanın çok üzülürüm yoksa:eek:
Tekrar tekrar hepinizin emeğine ellerine sağlık..
Hatta bu akşam Fındığın yapmak istediği Patatesli Rulo Salata tarifini bende yapacağım-kop
Bak ne güzel sizlerden çok ama çok güzel ve özel tarifler öğrenmiş oluyoruz:halay

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.396
oy kullanan elleriniz dert görmesin
yorum yaziyosunuz birde bukadar emege cok saolun
ben yorum yazmiyorum cünkü sahiplerinide biliyorum
duygusal yaklasirim yoksa

görüslerinize saygi duyuyorum kessinlikle
hani cogu ara soguktur dediginizde
ama googlede salatalar yazildigi an güllerdiyari yengeminde yazdigi gibi bunlarin hepside cikiyo
bizde görsellik anlaminda demekki bu yöne dogru acilmisiz

İncim her biri öyle güzelki,inan halen böylesine görsel bir şölenin karşısında bayıldım diyebilirim..
Benim kafamda Salata denildiği zaman ilk akla gelen Mevsim Salatası yakın geldiği için oy verdim.
yoksa diğer arkadaşlarıma haksızlık yapmak değil amacım..Kişiden kişiye oylama değişkenlik gösterebilir.
Kimide patatesi çok sever,patatesli salataya oy verir,yada kimide süsüne oy verir..
Demem o ki balım ben bana ilk çağrışımı uyandıran salatay oyumu verdim gülüm:hhhhhh:

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
estaffurullah sahim
ona bakarsaniz ben daha bir fransizim ara sicakmis soguk bilmem neymis konularina
ama evet rosuma katiliyorum
burdaa yapilan bir cogunu salata diye ikram ediyorum bende
ama bastan bilseydik eger sart koyardik
bol yesillikli salatalar ciksin ortaya diye
ama pastalarda bile direk birebir hepsi pasta türü diildiki
ama biz pasta olarak yapiyo
ve pasta olarak yiyoruz demekki
:cicek::cicek::cicek:

OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
İncim her biri öyle güzelki,inan halen böylesine görsel bir şölenin karşısında bayıldım diyebilirim..
Benim kafamda Salata denildiği zaman ilk akla gelen Mevsim Salatası yakın geldiği için oy verdim.
yoksa diğer arkadaşlarıma haksızlık yapmak değil amacım..Kişiden kişiye oylama değişkenlik gösterebilir.
Kimide patatesi çok sever,patatesli salataya oy verir,yada kimide süsüne oy verir..
Demem o ki balım ben bana ilk çağrışımı uyandıran salatay oyumu verdim gülüm:hhhhhh:

bende tam aksine salata yla cok aram olmadigi icin farketmiyo :kptmya:
ama yalnis anlasilmak istemem asla
benim gözümde zaten bir birinci var suan ve insallah hakketdigi gibide alir
fakat konu sahibi oldugum icin
yorumlarda bulunmak istemiyorum
ama anlayisiniza siginiyorum
cünkü ben kendimi aradan ceksem bile
vaktini harcayip emek veren cok arkadasim var
onlar adina toplu halde yorum yapmis oldum bende
:cicek::cicek::cicek:

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.519
bende şahmaran gibi salata diyince aklıma ilk gelen hani yemeklerin yanında yenilebileck tarzdan olan salatalar geliyor

bu yarışmadaki salatalarda çok güzel ve şıklar ,ama daha çok çayın yanında bikaç pastayla birlikte sunulabilecek salatalar diye düşünüyorum ,

demek ki bizimde salata kültürümüz hızla değişiyor ,gerçekten güzel tarifler var ,
ama hangilerini yemek yanında yiyebilirz diye düşününce sanırm sadece birisini ben yiyebilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar