neden 1 dakikalık saygı duruşu 35 saniyeyi geçmez?? ne biliyosun saydın mı
:findik:
ağaçlar kahverengi neden kağıtlar beyaz ?üreten firmaya sormak lazım
parmak kaldırırken neden tek yada 5 parmağımızı kaldırıyoruz ?alışkanlık naparsın:findik:
ateş yaktığında , yada örn: çakmağı netarafa dogru tutarsan tut ateş hep havaya doğru yanıyor neden ? gaz çıkış yönü yukarı doğru olduğu için:biyik:
ayılar neden kış uykusuna yatar?kışı severlerde o yüzden
insan vücudunun 3/2 si suysa suyunda kaldırma kuvveti varsa neden organlarımız ağzımızdan dışarı çıkmıyooo? ilknur aştın kendini artık ne bilim olum bu nasıl soru delüye bak:alsana:
neden filmlerde pizza siparişi verildiginde pizzacı gelince kapıya vurur içerdeki kim o deyince pizza der (pizza kendisimi geldi) niye pizzacı demez...?pizza geldi diyehaber veriyo adam işte,ama yaranamıyo senin gibi akıllılara dimek
:sigara:
üniversitede ilk sınavlara vize diyorlar neden acaba?yeşilkart vizesi gibi bişey mi? dimek ki öyle:findik:
neden balıklar baloncuk çıkarırlar ?nefes almak için
tükenmez kalem tükendiği halde neden tükenmez kalem deniliyor ucu kurşun kalemdn farklı olduğu için olabilir mi
kuşlar nasıl tellerde durabiliyorlar elektrik çarpmaz mı? çarpmiyo dimekki:findik:
NEDEN JAPON YAPISTIRCISINA JAPAON YAPISTIRICISI DENİLİYOO BİZ JAPON YAPISTIRMIYORUZKİİ adını öyle koymuşlar,öyle koyulmuş öyle gidiyo işte
niye evlilere bir yastıkta kocayın diyolar ama evliler iki yastıkla yatıyolar lafın gelişi işte:bayil:
Neden racaba biz uzaylıların yanına gitsek uzaylılar bize dünyalımı der yoksa uzaylı mı dünyalı der uzaylı olan onlar
neden bizim tenimiz beyaz da zencilerin niye siyah?
zenci oldukları için olabülür mü:kivir:
acaba uyurken de hapşuruyor muyuz?hayır
elimizi ağızımızın yanına götürdüğümüzde neden hoh diyince sıcak üff diyince soğuk gelir cidden ya neden acaba bak bende merak ettim şimdi:dusun:
dünyaneden yuvarlaktır niye üçgen yada kare değil??
yuvarlak yaratılmış
neden gelinler gelinlik giyerler gelin oldukları için
Yoğurt yapılabilmesi için süt ve bir miktar yoğurda ihtiyaç vardır. Pekiyi dünyada ilk yoğurt, nasıl elde edilimiştir¿? İLK YOĞURT NASIL MAYALANDI?
Sütten ürettiğimiz besinlerden biri de yoğurttur. Yoğurt, süt proteinlerinin fermentasyonla çökelmesi sonucu oluşan pıhtıdan ibarettir. Genellikle kaynatılıp ılık hale getirilen süte az miktarda eski yoğurdun eklenmesiyle yapılır. Ilık olan sütün ortasına, daha önceden ayrılmış ve suyla karıştırılarak inceltilmiş bir miktar yoğurt yavaş yavaş eklenir. Üzeri kapatılır ve soğumaya alınır. Burada en önemli girdi, sütün yoğurt haline dönüşmesini sağlayan mayadır.
Ve yoğurt yapımında bu görevi eski yoğurt üstlenir. Peki elimizde yoğurt mayalamak için eski yoğurt bulunmuyorsa ne yapmalıyız? Ya da ilk yoğurdun mayası nedir? Bu soruların yanıtları araştırıldığında, göçebe olarak yaşayan atalarımızın karınca yumurtasından yoğurt yaptığına dair bilgiler edinildi.
Bunun üzerine ilk yoğurdun karınca yumurtasından mı, karınca toprağından mı, ya da normal topraktan mı mayalandığını kanıtlamak için araştırmalar yapıldı.
Oktay İnce de çalışmasında, eski yoğurt dışındaki doğal mayaların, sütün yoğurda dönüşmesinde işe yarayıp yaramayacağı ve eğer doğal mayalardan yoğurt olursa, ne kalitede olacağını inceledi. Araştırmasında deneysel olarak süte ev koşullarında değişik oranlarda standart (ticari) yoğurt ve doğal mayalar (normal toprak, karınca yuvası çıkışındaki toprak ve karınca yumurtası) ekleyip, elde edilen yoğurtların ve bunlarla hazırlanan yoğurtların bazı fiziksel ve kimyasal özelliklerini beş gün süreyle araştırdı. İnce, araştırmasının sonuçları konusunda şu açıklamayı yapıyor: "Araştırmamızda denenen yoğurtların her bir neslinin, zamana bağlı olarak pH değerinde azalma olduğu saptandı. Doğal mayalarla elde edilen yoğurtların 2, 3 ve 4. nesillerinde ölçülen pH değerinin, standart yoğurt pH'sı ile aynı düzeylerde olduğu saptandı. Yoğurtların fiziksel görüntüsü bakımından doğal mayalarla elde edilen yoğurtların 3. ve 4. nesillerinde hemen hemen hiç serum ayrılması gözlenmezken, ev yoğurdunda az da olsa serum ayrılması oldu.
Duyusal test sonucunda yapı bakımından en iyi yoğurt, karınca toprağıyla mayalanan yoğurt oldu; görünüm olarak karınca toprağı ve karınca yumurtası olumlu sonuçlar verirken, lezzet olarak da en iyi yoğurdu, karınca toprağıyla yapılan mayalamadan elde ettik. Sonuç olarak, doğal mayalar kullanılarak yoğurt mayalama işlemi sağlandı ve karınca toprağıyla mayalanan yoğurt panelistler ve tüketiciler tarafından en iyi yoğurt seçildi.
Eğer bir gün evinizde yoğurt yapmak için maya bulamazsanız, dışarı çıkıp karıncanın oluşturduğu toprak tepecikten biraz almanız yeterli. Unutmayalım ki bu yoğurdu yemek için üç gün beklemek gerekiyor. Çalışmamızın ilerleyen aşamalarında elde edilen yoğurtların mikrobiyolojik ve besin kalitesini de araştıracağız."
neden ağaca ağaç demişler niye sarımsak dememişler(ya sadece ağaç değil tüm nesneler)
Eski Türkçeden günümüze değişerek bu adı almışlar
ingilizceyi bulan önce yazıp sonrada farklı bir şekilde okumak için çok uğraşmışmıdırsanmıyorum
neden diş macunu reklamlarındaki gibi macunu fırçaya aynı şekilde süremiyoru?dikkat etemedim nasıl sürüyor ki
İNSANLAR NEDEN UYKULARINI ALABİLMEK İÇİN GÖZLERİNİ KAPATMAK ZORUNDADIR? OYSA AĞZIMIZI KAPATIP UYKUMUZU ALMIŞ OLABİLSEYDİK ÖMRÜMÜZÜN 2/3 SİNİ UYUYARAK GEÇİRMEZDİK:findik:gözlerimiz dinlensin diye mi
Ayy İlknur o kadar sorunun üstüne bunlar hiç gitmedi:ilknur:
nan bunlar ne bunları profesörler bile zor cevaplar-rgulu