5. Yarisma SÜTLÜ TATLILARIMIZ Oylamaya Acildi Buyrun Hanimlar

EN GÖRSEL SÜTLÜ TATLIYI SECIN-KOLAY GELSIN


  • Kullanılan toplam oy
    92
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre

İşte beklenen gün geldi hanimefendinin marifetli hatunlari:halay
Öncelikle hamileler ve aşerenlerin bu bölüme bakmamaları rica olunur:gul:



İste karsinizda birbirinden lezzetli ve şık sunumuyla
8adet SÜTLÜ TATLI




isiniz hicte kolay olmıyacak,pamuk eller oylara canlarim
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
Adaylarimizin isimleri aciklanmadigi gibi yollama sirasina göre basladim..



kiminizde SÜTLÜ TATLILARIN hepsi görünmeye bilir 2.ci sayfayada bakin canlarim



Not:isterseniz kime neden oy verdiginizide aciklayabilirsiniz



katilan tüm arkadaslara tsk ediyorum ve basarilar diliyorum



baslama tarihi:18.02.2010

bitis tarihi:28.02.2010



Not:lütfen kimse kimseyi desifre etmesin
katilan arkadaslar kendiniz dahil
kimse kirilsin üzülsün istemem




HAK EDEN KAZANSIN
:hhhhhh::eek::hhhhhh::eek::hhhhhh:

1.HAMARAT ADAYIMIZ
IRMIKLI KUPLAR







İrmikli Kuplar

Malzemeler:
• 1 litre süt
• 8 yemek kaşığı irmik
• 12 yemek kaşığı toz şeker
• 1 paket vanilya
• 5-6 sauyer(kedidili) bisküvisi
• 140 gr beyaz çikolata (veya ceviz, fındık, meyve sosu, v.b.)
• Kakao

Hazırlanması:

1. Derin bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 12 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı koyup orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin. Karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın.

2. Muhallebinin şekerini kontrol edin. Az gelirse biraz daha ekleyin ve mikserle birkaç dakika karıştırın.

3. Bisküvileri üçe bölün. kuplara birkaç parça bisküvi koyun. Üzerlerine birer kaşık tatlı ekleyin. Kalan tatlıya kakao ekleyip iyice karıştırın. Kakaolu karışımdan birer kaşık alıp kuplara ilave edin.

AFIYET OLSUN:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
A.HAMARAT ADAYIMIZ
ETIMEKLI TAVUK GÖGÜSÜ

etimeklitavukggstatlisi.jpg


etimeklitavukggstatlisi.jpg


malzemeler:
1litre süt
2türk kahvesi fincani toz seker
2türk kahvesi fincani un
1paket vanilya
2dis damla sakizi
25gr. margarin


1paket tuzsuz etimek + az süt


süslemek icin:
hindistan cevizi
ve buzluk meyvalari-ben cilek kullandim


hazirlanisi:
tencerede süt,seker ve unu tel cirpiciyla cirpip
sonrasinda atesin üzerine alip
üzeri göz göz oluncaya dek pisiriyoruz


atesten alinca vanilyayi,margarini ve damla sakizini ilave edip mikser ile homojen olana dek iyice cirpiyoruz
yaklasik 10-15dakika


islak bir borcama hafif süt ile islattigimiz etimegi bir sira halinde diziyoruz
üzerine tavuk gögüsünün yarisini döküyoruz
yine bir sira daha sütledigimiz etimegi diziyoruz
ve kalan tavuk gögüsünü yayip bu sekilde oda isisina gelmesini bekliyoruz


üzerine bolca hindistancevizi serpip
borcamin üzerini kapatarak
buzdolabinda iyice soguyana dek dinlendiriyoruz
dilim dilim kesip servis yapiyoruz
buzluktanda cilek cikarip yaninda servis yaptim
hem renk hemde tad katmis oldu


AFIYET OLSUN:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
3.HAMARAT ADAYIMIZ
YAMUK PRENSES

yamukprenses.jpg


yamukprenses1.jpg


Malzemeler

Jöle için:
4 bardak vişne suyu
7 kaşık nişasta
3 bardak şeker

Muhallebi için:
4 bardak süt
6 kaşık nişasta
2 bardak şeker
1 paket vanilya

Yapılışı:
Vişneler kaynatılıp tanelerı de püre haline gatirildikden sonra süzülür.
Soğudukdan sonra 1 bardak vişne suyu ıle 7 kaşık nişasta nişastalar eriyene kadar çırpılır.
Daha sonra kalan vişne suyu ve şeker ilave edilir.
Kaynayana kadar karıstırılarak pişirilir.
Kadeh,kup ya da benzeri bir kapa yan tutlarak yarısından daha az olacak şekilde dökülür.Yan durdurulabılecek bır kaba dizilir.(kup tercih edildiğinde yan durdurmak zorlayabılır)
Yan yerleştirilen jöleler buzdolabında beklemeye alınır.
Bu sırada da bır tencere de 4 bardak süt,6 kaşık nişasta,2 bardak şeker ve vanilya karıştırılır.
Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
Buzdolabında bekleyen jölelerin üzerine dökülür.
Tekrar soğumak üzere buzdolabına konur...

AFIYET OLSUN:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
4.HAMARAT ADAYIMIZ
KREM KARAMEL



KREM KARAMEL

Malzemeler
•2 su bardağı şeker
•8 adet yumurta
•1 litre süt
•1/2 paket vanilya
Hazırlanışı
1.1 su bardağı şeker ve yumurtalar çırpılır.
2.Süt ilave edilip iyice karıştırılır.
3.Vanilya da konulduktan sonra karıştırma işlemi bitirilir.
4.Geri kalan 1 su bardağı şeker teflon tavada yakılır.(ben cok azicik suda ilave ettim) Çok kararmamasına dikkat edin.
5.Karamelize olmuş şekeri kalıpların diplerine çorba kaşığı yardımıyla koyun.
6.Üzerine de hazırladığımız kremayı dikkatlice boşaltın.
7.Kalıpları derin bir tepsiye yerleştirin.
8.Kalıpların yarısına gelecek şekilde tepsiye sıcak su koyun.
9.Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırına verip üzeri kızarana kadar pişirin.
10.Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyip buzdolabına kaldırın.
11.6 saat sonra servis yapabilirsiniz.

AFIYET OLSUN:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
5.HAMARAT ADAYIMIZ
YALANCI TAVUK GÖGÜSÜ

43710104.jpg


74147368.jpg


Malzemeler:
Yarım paket margarin
1 Litre süt
1 bardak un
1 bardak şeker
1 tane vanilya
1 paket sade potibör bisküvi
Üzeri için tarçın..

Yapılışı:
Kısık ateşte olan tencerenin içersinde yarım paket margarini eritiyoruz,daha sonra sütü,unu,şekeri ve vanilyayı yavaş yavaş katarak karışıtırıyoruz.
İyice lapa olana denk hiç duraksız karışıtımalıyız ki tencerenin dibi tutup kokmasın sonra :)

Tepsimize bir sıra bisküvi diziyoruz,bisküvileri koymamızın sebebi tatlımızın düz bir zeminde durmasını sağlaması,dibini tutmaması...

Hazırladığımız tavuk göğsünüde bizküvilerin üzerine döküp 1 saat soğuk bir yerde soğumasını sağlıyoruz..Servis yaparkende üzerine tarçın serpiyoruz.
Afiyet Olsun:catalbicak:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
6.HAMARAT ADAYIMIZ
KARAMELLI SÜTLÜ ETIMEK TATLISI





karemelli sütlü etimektatlısı

tatlımız için malzemeler:
2paket etimek
2subardağı şeker
1kilo süt
3kaşık un 3kaşık nişasta
çaykaşığının ucuyla mahlep
2paket vanilya
2subardağı sıcaksu
1paket dilediğiniz meyveli jöle ben muzluyu tercih ettim
yapışına gelince
öncelikle karemel için 1subardağı şekerimizi tenceredye alıyoruz ve ocakta koyukahve rengine geleseye kadar karıştırarak pişiriyoruz kahverengileşen şekerin üzerine 2su bardağı sıcak suyu üzerine döküyoruz şekerler içinde eriyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz daha sonra önceden tepsiye dizdiğimiz peksimetlerin üzerine döküyoruz.ayrı bir tencerde sütü boşaltıyoruz içine sırasıyla nişastayı,unu,1subardağı toz şekeri vanilya ve mahlebi katıyoruz mahlebi özellikle tavsiye ediyorum harika tat ve koku bırakıyo tatlımızda sütün içindeki malzemeleri mikserle 1dakika kadar çırpalımki topak topak olmasın daha sonra ocağın üzerine alarak kaynayıncaya kadar karıştıralım kaynadıktan sonra ocaktan alıp mikserle birlikte 10 dakika çırpalım daha sonra peksimetlerimizin üzerine dökelim ve ılınması için bekletelim tatlımız ılınırken diğer tarafta jülemizi hazırlayalım jöle kivili olsaydı daha hoş ve güzel bir görünüm olucaktı ama bulamadım ben kaynamş ikibuçuk çaybardağı suyun içine jölemizi dökelim ve eriyene kadar karıştıralım eridikten sonra 2buçuk çay bardağı soğuk suyuda ekleyelim daha sonra ılnan tatlımızın üzerine değişik meyvelerle şekiller verip jölemizi üzerine dökeli buzdolabında birgün bekledikten sonra servis yapalım
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ARKADAŞLAR
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
7.HAMARAT ADAYIMIZ
VISNELI IRMIK TATLISI

111ot.jpg


1111rc.jpg


Malzemeler:

1 litre süt
8 yemek kasigi irmik
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi nisasta
1 kase visne ben dondurulmus visne kullandim
1 limon kabugu rendesi

Üzeri icin:

3 su bardagi visne suyu
3 yemek kasigi nisasta
yarim su bardagi toz seker
125 gr kremsanti

Yapilisi:

Öncelikle üzerini süslemek icin kremsantiyi mikserle cirpalim buz dolabina koyalim.
Irmik tatlisi icin sütü tencereye dökün,
toz seker ,irmi, nisasta ve limon kabugu rendesini ekleyerek karistirarak pisirin.
bir iki dakika kaynadiktan sonra visneleri icine atin ve kelepceli kaliba dökün.
o bir yandan sogurken visneli harcimiz pisirelim.
Üzeri icin visne suyu nisasta ve sekeri ilave ederek onuda karistirarak pisirin.
pisen sosu birkac dakika beklettikten sonra irmik tatlisinin üzerine dökelim,
tamamen soguduktan sonra üzerini kremsanti ve visnelerle süsleyelim.
birkac saat buz dolabinda beklettikten sonra servise hazir.
Afiyet bal seker olsun arkadaslar:hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
8.HAMARAK ADAYIMIZ
KADAYIFLI MUHALLEBI

kadayiflimuhallebi.jpg


kadayıflı muhallebi
200 gr kadayıf
50 gr tereyağ
1 lt süt
1 pk krem şanti
3 yemek kaşığı şeker
3/4 su un
1 su bardağı şeker
1 pk vanilya
2 adet damla sakızı

** tereyağını eritin kadayıfları ve şekeri ekleyin orta ateşte durmadan karıştırarak kavurun. rengi kızarmaya başlayınca cevizi ilave edin. iyice kavurun.

**muhallebisi için: süt, un , şeker ve vanilyayı karıştırıp pişirin. pişince damla sakızlarını ilave edin karıştır. muhallebi soğuyunca krem şantiyi ekleyin ve mikserle iyice çırpın. kadayıfların yarısını tepsiye yayın ve elinizle bastırın. muhallebiyi ortasına dökün . üstüne kadayıfın diğer yarısını serpin

afiyet olsun.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.270
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Mmmm hepsi birbirinden nefis görünüyo:catalbicak::catalbicak::catalbicak:

yine çok zorlanıcaz oy kullanırken:dusun:

hepinizin ellerine sağlık arkadaşlar,bi kaç tanesinin tarifini alıp denicem ama biri dikkatimi çekti

,incim rica etsem sen de kontrol eder misin
ya da tarifi yollayan arkadaşa bi sorabilir misin canısı

yamuk prenses tatlısında 4 bardak vişne suyuna 3 bardak şeker yazılmış

bi yanlışlık var gibime geliyo

tatlılıktan yenmez yaa

görünüşü çok hoşuma gitti ama tarifte bi hata var gibi sanki
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
cnm cektı yaa :D cok guzeller sutlu tatlıya dayanamıyorum bu topıkten kıms e benı alamaz bol bol ekrana bakıp canımı cektırıym barı:aglayan:
emegınıze yuregınıze saglık kızlar daha oy kulanmadım herzmankı gıbı az dusuncem:D
 

DyGLu

Aktif Üye
Katılım
10 Aralık 2009
Mesajlar
213
Tepki
239
Puan
43
Yaş
37
Konum
dünya
Banada hep gece yarisi denk geliyo bu yarismalar, bayilacam bigün tak diye:gul::uyku:
Yine harikalar görüyorum, canim nasil cekti anlatamam.. Hepsinden bir dilim alabilirim..:ayna:
Yamuk prenses tatlisi cok ilgimi cekti, mutlaka denicem onuda..
Oyum 1numaraya irmik tatlisina.. basarilar -hmm
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst