Akrabalarınızdan birinin tacizine uğrasanız ne yaparsınız?

nurci

Daimi Üye
Tepki
516
Allah kimseye böyle bişey yaşatmasın. Çok kötü bir durum. İnsanı ömür boyu etkileyebilecek bir travmadır taciz. Söylemek en doğrusu tabiki. Çocuklarımızın bu tür olaylara maruz kalmaması için ve maruz kaldığında kendini nasıl koruyacağını bilmesi için bu konularda çocuğun yaş düzeyine uygun olarak bilgilendirme yapılmalıdır. Öncelikle çocuklarda bedeninin kendine ait olduğu bilinci yerleştirilmelidir. Çocuğa hoşuna gitmeyen fiziksel şakalar yapılmamalı hatta öpmek için bile izin alınmalıdır. Küçük çocuklara bir mayo alarak ona şöyle söylenmelidr:"vücudunun bu mayo içinde kalan kısımlarına dokunan yada dokunmak isteyen biri olursa hemen bağırarak tepki göster ve derhal gelip bana haber ver." Bu konuda daha detaylı bilgi için okulunuzdaki rehber öğretmenden yada bir psikologtan yardım alabilirsiniz. Gerçektende gözardı edilmemesi gereken bir konu. Rabbim herkesi ve herkesin yavrusunu bu tür davranışlardan ve kötülüklerden korusun

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
Allah kimseye böyle bişey yaşatmasın. Çok kötü bir durum. İnsanı ömür boyu etkileyebilecek bir travmadır taciz. Söylemek en doğrusu tabiki. Çocuklarımızın bu tür olaylara maruz kalmaması için ve maruz kaldığında kendini nasıl koruyacağını bilmesi için bu konularda çocuğun yaş düzeyine uygun olarak bilgilendirme yapılmalıdır. Öncelikle çocuklarda bedeninin kendine ait olduğu bilinci yerleştirilmelidir. Çocuğa hoşuna gitmeyen fiziksel şakalar yapılmamalı hatta öpmek için bile izin alınmalıdır. Küçük çocuklara bir mayo alarak ona şöyle söylenmelidr:"vücudunun bu mayo içinde kalan kısımlarına dokunan yada dokunmak isteyen biri olursa hemen bağırarak tepki göster ve derhal gelip bana haber ver." Bu konuda daha detaylı bilgi için okulunuzdaki rehber öğretmenden yada bir psikologtan yardım alabilirsiniz. Gerçektende gözardı edilmemesi gereken bir konu. Rabbim herkesi ve herkesin yavrusunu bu tür davranışlardan ve kötülüklerden korusun

göz güzel anlatmışşın yapılması gerekenleri gerçekten bu devirde özellikle çocuklara çok dikkat etmek gerekli:eek:lmaz:

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
SÖYLENMELİ BENCE DE
ama söyleniliyor da ne oluyor
kimse sizi dinlemiyor
dinleyen de hep kadını suçlu buluyor
çok gördük bunları yapan yaptığıyla kalıyor
ama yine ipliği pazara çıkıyor
o yüzden mutlaka söylenmeli....

ablasının yuvası yıkılmasın diye arkadaşım eniştesini halasına şikayet etti halası arkadaşımı suçladı. arkadaşım ağlayarak bana anlattı ve konu kapandı gitti arkadaşım evlendi gitti bu travmayı atlattımı bilmem:sok

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
Sessiz kalmamak en doğrusu ama uygulamak?
Bir de sözkonusu akraban - akrabalık ilişkilerinse :acep: , karar vermek , bu yükle yaşamak gerçekten zor , evlerden uzak..

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Cok zor gercketen ne yapardim bilmiyorum:dertli:
birde bizim toplumdaki disi kuyruk sallamassa lafi var insan ne yapicagini bilmiyor:iyyyy:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar