Alman Pastasi+Zeytinli Pogaca+Elmalı Çörek+Simit Çörek+Sakallı Poğaça(aynı tariften)
Uydurma tariflerimden biri
2 su bar.ılık süt
1 su bar.ılık su
1 su bar.sıvıyağ
5 yemek kaş.tozşeker
1 tatlı kaş.tuz
1 paket (42gr.) yaşmaya
Aldığı kadar un
İsteğe göre mahlep
Yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Poğaça içi: Zeytin
Alman pastasının kreması: 3 çorba kaş.un,yarım kg süt,vanilya ve 7 çorba kaş.tozşeker. üzerine serpmek için pudra şekeri
Krema yapılışı : Tüm malzemeyi bir tencerede muhallebi kıvamına gelene dek pişirin ve vanilya ekleyip soğumaya bırakın.
Hamurun yapılışı : Su ve sütü bir kaseye dökün maya ve şekeri ilave edip erimesini sağlayın.Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun (hamur yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda olacak) 10dak. mayalanması için bekleyin.Hamuru ikiye bölün birini yuvarlak olarak tepsiye dizin diğerinin içine zeytin veya arzu ettiğiniz bir harcı koyup yağlamış tepsiye dizip 45 dak. dinlendirin.Tuzlu hamura yumurta sürüp önceden ısıtılmış 180 fırında pembeleşene dek pişirin (eğer kızarırsa biraz sert olur)...Fırından çıkarır çıkartmaz üzerine bir bez örtüp başka bir tepsi kapatın.Alman pastası için hazırladığınız yuvarlak hamurları pişirdikten sonra soğuması için bir kenarda bekletin.Soğuduktan sonra ortadan ikiye ayırıp hazırladığınız kremayı eşit bir şekilde paylaştırın en son pudra şekerini serpip servis yapın...
Not : Üzerine pudra şekeri serpmek yerine çikolata sosu da dökebilirsiniz...
Çikolata sosu: 2 su bar.su,1,5 çorba kaş. nişasta,2 yemek kaş kakao,2 kahve fincanı tozşeker ve sosun parlak olması için 2-3 adet sütlü çikolata (çikolata yoksa 1 çay kaş margarin koyabilirsiniz )
Ç.Sosun yapılışı :Tüm malzemeyi küçük bir tencerede koyulaşana dek pişirin parça çikolatayı ekleyip sıcakken pastanın üzerine dökün...
Tarif görsellerde farklı görülüyor çünkü birçok kez yaptığım için kiminde daha özenli kiminde daha hızlı hızlı yapıp fotoğraflamıştım
Son düzenleme: