Ankastre fırın kullananlar temizliğini nasıl yapıyorsunuz?

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
kızlar mutfağımda buzdolabım fırınım davlumbazım ketılım arçeliğin inox serisinden...buzdolabından çok memnunum parmak izi bırakmıyo ama gel gelelim fırınla davlumbazı ve hatta ketılı temizlemekte çok zorlanıyorum kireç lekeleri yağ lekeleri çıkmıyo bi türlü...daha 1 sene de eski gibi görünmeye başladılar...evinde ya da çevresinde bu ürünleri kullananlar var mı?temizlikleri için ne kullanıyorsunuz?????:dertli:

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
canım benimde davlumbaz parmakizi bırakandanmış hiç farkında olmadan aldım... kalıtsallaşmış yağ lekeleri için yağçöz diye bir ürün var ankastrelerde kullanılabiliyo ben onu kullanıyorum..yağ çözücüden sonra ankastreler için cifin bir ürünü var ondan kullanıyorum. istersen akşama resimlerini eklerim. parmak izi dahada çıkmazsa cifin normal krem deterjanını kullanıyorum birde sildikten sonra yani temizleme işlemi bittikten sonra kurula yoksa yine iz kalıyo. fırının içi iiçinde deonet diye bir yağ sökücü almıştım ama o sadece fırının iç yüzeyi için müthiş temizliyo.. ama nekadar özenirsen özen yine çizmek zorunda kalıyosun bazen.. :ates:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
çok sevinirim eklersen...benim sorunum tam olarak parmak izi değil mesela kızartma yapıyorum onu siliyorum ama ufak ufak lekeler kalıyo cif aktifiz kullanıyorum aslında ıyduruk bi ürün de değil ama neden böyle oluyo anlamıyorum:gitme::gitme:çok matlaştılar

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Allah kolaylık versin ilk önce :)

Ben kesinlikle inox alma taraftarı değildim. Hatta buzdolabım ve bulaşık makinam beyazdır. Ama evi alırken içinde ankastre ürünleri olduğu için maalesef şu an savaş veriyorum eşimle değiştirelim diye:D

Canım ben ocağım, fırınım ve davlumbazım için Cif ankastre ürünlerin temizliğinde kullanılan temizlik malzemesini kullanıyorum. Ocağımı hergün Bim'den aldığım Güldal yağ çözücü ile siliyorum ve ardından hemen kuruluyorum. Kurulamazsan geçmiyor. Ayrıca bulaşık makinası parlatıcısı ile üzerinden geçiyorum pırıl pırıl oluyor. İnox çaydanlıktan annemde kullanıyor, onda öyle bir sorun yok; ama dışarısını istersen Cif'in banyosu ile temizle. Sıvı olanı, kireçleri anında yok ediyor:eek:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
sen de de mi var şimdiki aklım olsa hayatta almazdım.....ama çok şık duruyo işte bi de temizlense:alsana:

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
bende gecen sene kasımda almıştım..çok çizikler var şimdi mecburen oluyor. hatta ramazanda daha çok batıyo diye aleminyum folyo serdim içine ocak batmıyo hiç :eek: kızartma haricinde daha önceden kalmış yağlar kalıtsallaşıyomuş. işte bu dediğim yağ çöz o yağları eritiyo kolayca çıkarıyo.. bugun bende eşime spariş etmiştim iyi denk geldi resimlerim hepsini... adamlar davlumbazı ilk taktıklarında doğal olarak heryer parmak izi oldu. normal bulaşık deterjanını falan denedim çıkarmadı en son bu ürünlerle temizledim mis gibi oldular.. Allahtan fırınla ocak parmakizi bırakmıyo yoksa napardım bilmiyorum:ates:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
Allah kolaylık versin ilk önce :)

Ben kesinlikle inox alma taraftarı değildim. Hatta buzdolabım ve bulaşık makinam beyazdır. Ama evi alırken içinde ankastre ürünleri olduğu için maalesef şu an savaş veriyorum eşimle değiştirelim diye:D

Canım ben ocağım, fırınım ve davlumbazım için Cif ankastre ürünlerin temizliğinde kullanılan temizlik malzemesini kullanıyorum. Ocağımı hergün Bim'den aldığım Güldal yağ çözücü ile siliyorum ve ardından hemen kuruluyorum. Kurulamazsan geçmiyor. Ayrıca bulaşık makinası parlatıcısı ile üzerinden geçiyorum pırıl pırıl oluyor. İnox çaydanlıktan annemde kullanıyor, onda öyle bir sorun yok; ama dışarısını istersen Cif'in banyosu ile temizle. Sıvı olanı, kireçleri anında yok ediyor:eek:

bizim sular çok kireçlidevamlı kullandığım için dışına da devamlı su temas ediyo sanki kirli gibi duruyo yıkıyorum kuruyunca yine aynı kurulayayım bari cifin ankastre için olan ürünlerine hiç denk gelmedim eskiden titizin yağ sökücüsünü kullandım bi ara o zaman aslında bu kadar sorun yoktu daha iyi die cif aldım çok leke kalıyo acaba deterjandan mı onu da anlamadım ki

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Çelik temizleyicim;

0401019.jpg

Cif Banyo; Kireçleri halledyorum bununla; ama içindeki değil, dışındaki. Arada ocağıma da döküyorum:)

921-978-large.jpg

Bim'de satılan Güldal Yağ Çözücüyü bulamadım canım.

Calgonit parlatıcı kullanıyorum birde:eek:

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
bizim sular çok kireçlidevamlı kullandığım için dışına da devamlı su temas ediyo sanki kirli gibi duruyo yıkıyorum kuruyunca yine aynı kurulayayım bari cifin ankastre için olan ürünlerine hiç denk gelmedim eskiden titizin yağ sökücüsünü kullandım bi ara o zaman aslında bu kadar sorun yoktu daha iyi die cif aldım çok leke kalıyo acaba deterjandan mı onu da anlamadım ki

Bizimde kireçli canım. Hatta evyem kireç oluyor sürekli ki bulaşık makinesi kullanmama rağmen. Bu yüzden Cif'in banyosunu kullanıyorum ve de çok memnunum :eek:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
cif banyoyla yıkamak aklıma gelmedi hiç b onala yıkayayım ketili bakalım güzel olacak mı:))sağol önerin için

sadiye

Admin
Admin
Tepki
56.319
Çelik temizleyicim;

0401019.jpg

Cif Banyo; Kireçleri halledyorum bununla; ama içindeki değil, dışındaki. Arada ocağıma da döküyorum:)

921-978-large.jpg

Bim'de satılan Güldal Yağ Çözücüyü bulamadım canım.

Calgonit parlatıcı kullanıyorum birde:eek:
Bunlara bakayim, ben hep sirke ile temizliyorum faydasini görüyorum ama kokuyor. :ates:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
limon tuzu içindeki kireci temizler onu zaten çıkartabiliyorum da dışı sorun benim için hatta çağ izi bile var dışında ocağın yanındaydı kızartma yaparken sıçramış yağ sökücüyle yıkadım ama yinede izi kalıyo...

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Anladım canım, valla yağ sökücü olarak sana %200 tavsiye edeceğim ürün Güldal yağ sökücüdür. Bim'de satılıyor, fiyatı da uygun. Cifleri de dene, muhakkak memnun kalacaksındır:eller:

acigul

Daimi Üye
Tepki
650
canım benim kullandığım ürünlerde bunlar. bende çok memnunum artık karar senin

fotoraf0002l.jpg

fotoraf0003djgm.jpg

turuncu olan fırının iç temizliği için dış yüzey için kesinlikle kullanılmaz...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar