Apartmanda dairenizin kapı önüne ayakkabı yada terlik bırakır mısınız?

divinity

Daimi Üye
Tepki
1.137
apartmanda oturuyoruz ve kapımızın önüne ayakkabı terlik vs koymuyorum
birkaç kere terlik koymuştum ...ben evde yokken apartmanı yıkamışlar terliklerimide beraber
hatta misafirlerim vardı bu sen 15 tatilde
biz içerde otururken merdivenleri yıkamışlar
kadınların ayakkabılarının içini göl gibi suyla doldurmuş yıkayan kadın
farkedince çok sinirlendim ama iş işten geçti kadın yıkamış gitmiş ayakkabılarda suyu iyice çekmişti :(
odur budur daha koymuyorum

divinity

Daimi Üye
Tepki
1.137
yapmayın bayanlar apartman kültürüne daha alışamadık.aslında anadoludan gelenler istanbulu mahvetti geldiği yerde nasıl yaşıyorsa aynen istanbul da uyguladı nezaket saygı kalmadı şehir yaşamına alışmadılar kaba ve saba yaşamaya ve çevrelerinide kaba hale getirdiler ben kadıköylüyüm basit örnek vereyim hafta sonları kalamışa iner piknik yapardık nasılmı termosta çay ve sandeviç banklar da oturur yada spor bölümünde top oynardık sonra ne mi oldu o güzelim parkın içinde mangal yapmaya başladılar çimenleri rezil ettiler

bir atasözü var tam hatırlayamıyorum ama "variyet değil tabiat önemli" derdi annem hep
insanın içinde olacak temizlik
bunun anadolulu olmak veya kadıköylü olmakla ne alakası var anlamadım

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
ayakkabı terlik bırakmam ben kapı önünde paspasa bile karşıyım:

Eylul_

Aktif Üye
Tepki
170
Bende apartmandayim ve birakmiyorum :) tek sebebide apartmanimizin 15 katli olmasi ve icinde daha tanimadigim birsuru insan yasiyor ve birkac kere unutmustum hemen caliyolar :D iki kere caldilar yhaa :dil:

kSo

Daimi Üye
Tepki
5.908
ben ve eşim bırakmıyoruz ama annem terliklerini bırakır ama her kapının önünde basamak vardır o daireye özel onlarda orada durur

Mss_42

Daimi Üye
Tepki
608
benim,eşimin ve oğlumunterlikleri kapı önündedir...ayakkabı falan bırakmam...ama terlikleride almam...evde birileri olduğunu bilsin herkes...eeee nede olsa Anadolu kültürü...alışmamışız...:dil:

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Dairemin önünde kilitli ayakkabı dolabım var.Mümkün olduğu kadar ayakkabı terlik vs ne varsa içine koymayı tercih ediyorum fakat çokta şartlandırmıyorum kendimi.Bazen dışarıda kaldığı da oluyor.

zele

Daimi Üye
Tepki
273
eski oturdugum evde kapinin onundeydi, simdi 16 daire oldugu için apartmanda, koymuyorum guvenmedigim için hem de burda yasak zaten :1:

snyatm

Yeni Üye
Tepki
6
kesinlikle kapı önüne ayakkabı terlik bırakmam.Gelen misafirlerin ayakkabılarını da içeri alırım.Hiç hoş olmuyor.Malesef binada kapı önüne bırakan kişiler var.Bazen merdiven ucuna kadar uzanıyor.Hiç hoş görüntü olmuyor.Basmamak için ufak uzun atlamalarla geçmek zorunda kaldığım oluyor.

meltemim

Daimi Üye
Tepki
295
bende eve girerken ayakkabı giydiysem içerideki ayakkabılığa koyarım,terliklerimi ve eşimin günlük giydiklerini dışarıdaki ayakabılığa koyarım.kapımın önü genelde boşdur,tipik başak burcu tertip düzen hastasıyım işte:deli:

ZiLeY

Daimi Üye
Tepki
1.845
evet koyarım cünkü apartmanım sadece 3 haneli ve cook samimiyizdir isterse ayakkabımı alsın götürsünler fark etmez okadar iyi anlaşırız

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar