
Bugün sofranızda değişiklik yapın...
Arnavut Böregi
Malzemeler
1 kg un
2 tatli kasigi
tuz
Su
Hamur parçalarinin yaglanmasi için;
1 pakete yakin margarin
Yarim kase kadar
sivi yag
Içi için;
1 kg ispanak ( yada 2 demet pazi yapragi
Yapilis Tarifi
Un ortasi havuz biçiminde açilir tuz eklenir çok yumusak olmayan bir hamur elde edilir. Hamur özdeslesene kadar iyice yogurulur.2 parçaya kesilir, her biri 16 küçük bezelere kesilip yogrulur. 16 tane cevizden büyük hamurlar her biri servis tabagi büyüklügünce açilip her iki tarafida eritilmis margarinle yaglanip üst üste konur( en üstekinin üstü yaglanmaz) bir kenara birakilir. Diger 16 hamur bezesi de ayni islem tekrarlanip açilir,yaglanir ve üst üste konur.
Iilk yapilan hamur katlari tepsiden büyük olacak sekilde açilir ve tepsiye yerlestirilir iyice yaglanir, tepsinin kenarindan sarkan kenar kisimlarida yaglanir. Saplari ayiklanmis ve dogranmis ispanak çok az bir un ve tuzla söyle bir yogrulur ve çig olarak hamurun üstüne yaylilir. Sivi yagla yaglanir, diger hamur büyük olarak açilir ispanaklarin üzerine kaplanir biraz büzgü olacak sekilde yerlestirilir, ortasi içi daha iyi pissin diye açilir, ilk açilan hamurdan tepsiden tasan kenarlar kivrimlari yapilir ve üzeri yine sivi yagla yaglanir,önceden isitilmis firinda üzeri nar gibi olana dek pisirilir.
Afiyet olsun...
Tavsiyeler
ilk 20 dk sonra börek çok kabarip sisecektir, biçakla bir iki yerinden delmeliyiz ki içi iyice pissin.
Netten alıntı