Dilber Dudağı
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)
Üzerine dökmek için 200 gr.eritilmiş tereyağı
Şerbet için;3 su bardağı şeker,üç su bardağı su,5 damla limon suyu
Bir su bardağı ceviz(kıyılmamış)
Yapılışı
Hamur malzemelerini karıştırın,kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.30 adet beze haline getirin.Bezelerden 15 tanesini servis tabağı büyüklüğünde açın.Aralarına nişasta serperek üst üste koyun ve merdane ile açarak inceltin.
Bir kalıp veya bardak yardımı ile halkalar halinde kesin.Her halkanın ortasına hafifce eliniz ile bastırın.İçine bir parça ceviz koyun,ikiye katlayın,tepsiye dizin.Diğer 15 beze için de aynı işlemi uygulayın.
Tereyağını eritin,üzerinde biriken köpüğü alın,tatlınızın üzerine bir kaşık yardımı ile dökün.180 derece sıcaklıktaki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkardıktan sonra soğutun,ılık olan şerbetinizi tatlınızın üzerine dökün ve bir saat sonra servis edin.
Şerbetin hazırlanması;şekeri ve suyu kaynatın,kaynamaya başladıktan sonra limonu ekleyin 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve ılıması için bekletin.
Kaynak : ugandagunlukleri