Bebeğinize koyduğunuz isim onun hayatını etkiler mi?

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
Doğacak bebeğe isim seçmek ebeveynleri oldukça fazla düşündürür.Aylar öncesinden isim düşünülür,kitaplar karıştırılır, isimlerin anlamları üzerine kafa yorulur...Peki bebeğe koyulan isim onun hayatını etkiler mi?:besik:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ben etkilediğini duymutum misal vural veriyorlar vur_al çocuk devamlı bunu duya duya hırçın oluyor bunun gibi örneklar var. zaten dinimizde de isminin anlamının güzel olması emredilmiş ismi güzel bi anlam taşımayanlar ahirette anne babasından davacı olacaklarmış bana neden bu ismi verdin diye çünkü onlar en son sorguya çekileceklermiş

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
vallah onu bilemiycem büyümedikleri halde
ikisinin isminide eşim verdi sadece b.oğlanın ikinçi ismini ben verdim
inşallah etkilemez
ama ne gibi etkileyecek anlamadı ben:(

b.oğlanın ismi erdi yunus
k.oğlanın da erdem
ikiside kuranda geçiyor

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
zaten isimlei güzelm,ş seninkilerin önemli olan kuranda geçmesi değil anlamının güzel olması kuran da cehennem büyü gibi anlamlara gelen kelimeler isim olarak kullanılıyo mesela öama yanlış önemli olan anlam

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Ben isim konusunda çok düşünenlerdenim sanırım. Benim eşim Ada Arina ismini koymak istiyor, eğer kızımız olursa. Arina Türkçe kökenli bir isim değil ve anlamı BARIŞ anlamına geliyor.

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
mesela ada nehir su deniz gibi isimlerin aslında koyulmaması gerektiğini duymuştum çünkü kız ya da erkek ismi olabilecek bi anlam teşkil etmiyormuş imamhatip okudum ben meslek dersi hocamız demişti ilerde çocuklarınız sizden davacı olur hesabını veremezsiniz diyodu ama bunların çocuk üzerinde ne gibi bi kişilik etkisi yaptığını bilmiyorum

kedijik

Daimi Üye
Tepki
11.923
İyi düşün iyi olsun misali ben kızımın adınn hayatını etkıleyecegını varsayarsam kulaga hos geldıgı ıcın guzel bır hayat onu bekler derım.Umarım da oyle olur:besik:

divinity

Daimi Üye
Tepki
1.137
ben isminin karakterini etkilediğini düşünüyorum
kızımın ismini çok aradım çok düşündüm ama benim istediğim olmadı dedesi koydu
ismi güzel en azından anlamıda güzel
her ne kadar ben koyamadıysamda sevdim yani
kızımın adı vildan ...cennetteki hurilerin adı diye duymuştum
dişi meleklere vildan erkek meleklere rıdvan deniyormuş...eğer doğruysa tabiki ben demedim valla :D:D

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
şimdi internetten baktım vildan yeni doğmuş çocuklar kullar köleler anlamına geliyormuş zaten meleklerin cinsiyeti yoktur dişi melek anlamına gelemez

AYPARÇASI

Daimi Üye
Tepki
254
İsmin insanın hayatında önemli bir yer aldığını biliyorum.Önemli olan ismin anlamı ve taşıyan kişinin o anlama uygun bir hayat yaşayabilmesi. Bu sebeple ismin anlamı güzel olmalı.Benim oğlumun adı BERA,İlim irfan,ve fazilette üstünlük demek eğer kızım olursa onun adınıda ASEL koymak geçiyor içimden.Onun anlamıda Cennette akan 4 ırmaktan Bal akan ırmak.Arapça anlamıda zaten Bal.

kSo

Daimi Üye
Tepki
5.908
bende isimlerin hayatını ne kadar etkiler konusunda çekimserim ama isimlerin güzel ve iyi anlamlarda olması gerektiğini peygamber efendimizde buyurmuş

ama çevremdeki büyüklerim hep bana senin adın sana ayardımcı olur dediklerini duymuşumdur nur içinde yatsın rahmetli babam çok istemiş bir kızı olsun ve bu adı koymayı ben doğmuşum

kızımın adı içinse çok düşündüm hamile oldugumu ögrendim andan itibaren 100000 isim düşündüm zor karar veririm zaten ama 7 aylık hamileyken eşimin büyük teyzesi rüyasında bu ismi duymuş söyledi anlamını bilmezdim araştırdım hoşuma gitti ve koydum

anlamı :feraklık bolluk rahatlıkmış

kimi tabire görede cennette bebekleri koruyan meleğin adıymış

ALLAH herkeze güzel amel versin en başı o

RUKİYE

Daimi Üye
Tepki
1.143
evet her kuranda geçen isimde koyulmamalı mesela kezban ismi rahman suresinde geçer ve anlamı yalancıdır çok yakın tanıdıgım vardı adını gitti mahkemeden degiştirdi ben bu isimle yaşamak isteme diye isim çok önemli

bide nüfusta koyulan tuhaf isimler listesi okumuştum nette inanamadım insan çocuguna bunu nası yapar örn: şeyime gündogdu
bu nası isim ve soy addd

kSo

Daimi Üye
Tepki
5.908
evet her kuranda geçen isimde koyulmamalı mesela kezban ismi rahman suresinde geçer ve anlamı yalancıdır çok yakın tanıdıgım vardı adını gitti mahkemeden degiştirdi ben bu isimle yaşamak isteme diye isim çok önemli

bide nüfusta koyulan tuhaf isimler listesi okumuştum nette inanamadım insan çocuguna bunu nası yapar örn: şeyime gündogdu
bu nası isim ve soy addd

o isim ne ya :gul:

yok isim sahibine de yazık

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar