melek_yüzlüm
Daimi Üye
ayy çocuk ve üstündeki elbise ne kadar tatlıııı
şahmaran şu an bebek battaniyesi örüyorum tavsiye ediyorum, ben çok beğendim bu modeli pekte göremedim bi yerlerde değişik geldi bana, hatta ördüğüm yünler kaldırılmış yerine bir ton açıkları çıkmış bulamayınca çok üzüldüm ama yarıya gelmiştim sökmekte istemedim yeni çıkanlardan aldım devam ediyorum pek bi fark olmadı anlaşılmadı o yüzden mutluyum. battaniyem süper olacak
Cok güzelmis canim, anlatimi yok mu?
Yada sen anlatir misin?
Belki bende örebilirim. :hulya:
nsıl anlatsam bilemedimki canım. tek tığla örülüyor. birinci sırada mavi kullandım ikinci sırada tersten pembe kullandım. modeli ilk sırada çıkarıyosun bitince ikinci sırada aynı renk iple her modelin üstüne zincirler çekip diğerinin yanına batıyosun, o zincirlerede aynı modeli diğer renk iple yapıyosun böyl böyle devam ediyor. bi ara fotoğraf eklerim böyle anlaşılmıyo
bu battaniyenin yapılışının anlatımı yada videosu var mı?yapmak istiyoruzda ..teşekkürler
Sadece yaprağın yapımını bulabildim
YAPRAK MOTİFİ
1 3 ilmek başlanır.
Adım 1: 1 haroşa, 1 arttır (ipliği şişe dola),
1 düz, 1 arttır, 1 haroşa...
Adım 2: Arka yüzde tüm ilmekler ters örülür...
Adım 3: Yanlar haroşa yapılır, 1 ör 1 arttır
uygulanırken ortadaki tek düz ilmek yaprağın
orta eksenini oluşturur, orta ilmeğin her 2 yanından
da ilmek artışı yapılır. Örülen haroşa ile yaprağın düz
kısımlarının ilmek sayısı aynı olmalıdır. 4-7 ajur olunca,
haroşa kısım yanlardan arttırılarak örülürken, yaprağın
her 2 yanından 1’er ilmek eksiltilir, tepede 3 ilmek kalınca
hepsi birden kesilir. Sonra 2 sıra düz,2 sıra haroşa
yanlardan 1’er ilmek eksiltilerek örülür tepede 3 ilmek
kalınca bir defada kapatılır. Dört yaprak 1 motifi oluşturur.
Cok güzelmis canim, anlatimi yok mu?
Yada sen anlatir misin?
Belki bende örebilirim. :hulya:
şahmaran şu an bebek battaniyesi örüyorum tavsiye ediyorum, ben çok beğendim bu modeli pekte göremedim bi yerlerde değişik geldi bana, hatta ördüğüm yünler kaldırılmış yerine bir ton açıkları çıkmış bulamayınca çok üzüldüm ama yarıya gelmiştim sökmekte istemedim yeni çıkanlardan aldım devam ediyorum pek bi fark olmadı anlaşılmadı o yüzden mutluyum. battaniyem süper olacak
Çok güzel görünüyor bitanem-alkis.
Ellerine sağlık bunun için özel bir konu açsana daha iyi olur valla-alkis
Sağlıklı bir şekilde örtmek nasip olur inşallah,sıcak sıcak mışıl mışıl uyur bebişimiz inşallah.
çok teşekkürederim Amin. ayrı konuda var zaten. benim örgülerim konusunda
Canım örgünün modelinin adı..3 boyutlu diye geçer internette..Feli çift renk uygulayarak yapmış.
Bende bu örneğin şalını yapmıştım ama yarım kaldı,ipimin devamını maalesef bulamadım o yüzden yarım bekliyor.
Canım örgünün modelinin adı..3 boyutlu diye geçer internette..Feli çift renk uygulayarak yapmış.
Bende bu örneğin şalını yapmıştım ama yarım kaldı,ipimin devamını maalesef bulamadım o yüzden yarım bekliyor.