Bisküvili Pasta
1 Paket supangle
2 paket pötibör bisküvi
1 portakalın kabuğu
1 çay bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
Supangle tarife göre hazırlanıp malzemeler içine konur karıştırılıp streç film serilmiş kalıba dökülür soğuyunca ters çevrilir şanti ile kaplanıp süslenir.
Gül yapımı (Pasta üstü için)
Küçük bir teflon tavada 2 yemek kaşığı suya 1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı pudra şekeri ve fındık kadar tereyağı ekleyin tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca 1 çorba kaşığı nişasta ekleyip yoğurun (oyun hamuru gibi bir kıvam olacak) gerekirse azıcık su eklenebilir. Bu hamurdan istediğiniz pasta süsünü yapabilirsiniz.
Not :içine gülsuyu da ekleyebilirsin...
Gül şekli için
1.Hamuru açıp daireler kesin ve 3-4 tanesini birbirinin üstüne bindirerek dizin kenarından yuvarlayıp Ortasından kesin 2 tane gül elde edin..
2. Benim yaptığım bu şekilde
Fındık kadar koparıp elinizde yuvarlayın parmağınızla açıp bir köşesinden rulo yapın bu orta kısmı olacak tekrar fındık kadar hamur alıp oval şekli verin parmağınızla inceltip yaptığınız orta kısma yerleştirin istediğiniz büyüklüğe gelene kadar devam edin
Renklendirmek içinde : Ispanak,pancar,havuç gibi renk veren malzemeleri ayrı ayrı haşlayın (ölçüsüz göz kararı koydum)
püre yapıp soğuyunca hamurun içine su yerine bu püreden koyun bu şekilde hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz.
Pancarla yapılanı