Bisküvili Pasta + Gül yapımı (Pasta üstü için)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
attachment.php

Bisküvili Pasta
1 Paket supangle
2 paket pötibör bisküvi
1 portakalın kabuğu
1 çay bardağı damla çikolata
1 çorba kaşığı hindistan cevizi

Supangle tarife göre hazırlanıp malzemeler içine konur karıştırılıp streç film serilmiş kalıba dökülür soğuyunca ters çevrilir şanti ile kaplanıp süslenir.

Gül yapımı (Pasta üstü için)

Küçük bir teflon tavada 2 yemek kaşığı suya 1 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı pudra şekeri ve fındık kadar tereyağı ekleyin tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca 1 çorba kaşığı nişasta ekleyip yoğurun (oyun hamuru gibi bir kıvam olacak) gerekirse azıcık su eklenebilir. Bu hamurdan istediğiniz pasta süsünü yapabilirsiniz.

Not :içine gülsuyu da ekleyebilirsin...

Gül şekli için
1.Hamuru açıp daireler kesin ve 3-4 tanesini birbirinin üstüne bindirerek dizin kenarından yuvarlayıp Ortasından kesin 2 tane gül elde edin..

2. Benim yaptığım bu şekilde
Fındık kadar koparıp elinizde yuvarlayın parmağınızla açıp bir köşesinden rulo yapın bu orta kısmı olacak tekrar fındık kadar hamur alıp oval şekli verin parmağınızla inceltip yaptığınız orta kısma yerleştirin istediğiniz büyüklüğe gelene kadar devam edin

Renklendirmek içinde : Ispanak,pancar,havuç gibi renk veren malzemeleri ayrı ayrı haşlayın (ölçüsüz göz kararı koydum)
püre yapıp soğuyunca hamurun içine su yerine bu püreden koyun bu şekilde hazırlayıp buzluğa atabilirsiniz.

Pancarla yapılanı
y2ved.jpg

Ekli dosyalar

• 5687.jpg
    5687.jpg
    62 KB · Görüntüleme: 280
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
Doğumgünü olayı için yapmıştım bu pastayı çokta hastaydım o gün 1 tane gül yapıp 5 dak. yatıyordum (yazık bana :) ) yoksa güller yapraklar daha güzel oluyor ama neyse bir daha yaparsam öylede eklerim...

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
Canım ellerine sağlık bitanem harika görünüyor pasta eminim lezzetide harikadır bende arkadaşımın kızına yapmıştım buna benzer bir pasta çok güzel olmuştu hamarat gacım benim ellerine sağlık:sila:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
Yok be kıyıyon o konuda pek sorun yaşanmıyor :gul: teşekkür ederim bu arada :hhhhhh:

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
55.274
Nk'm super super superrrr bayildimmmm harika valla bende deneyecegim sahane olmus ellerine saglikkkk lezzetidei bi okadar sahanedir eminimmm masallah sana mutfak perisi :kedim:

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
Nk'm super super superrrr bayildimmmm harika valla bende deneyecegim sahane olmus ellerine saglikkkk lezzetidei bi okadar sahanedir eminimmm masallah sana mutfak perisi :kedim:
Sağol bitter çikolatam :yeniyıl: aslında güller daha katlı ve ince olması gerekiyordu ama o pastayı yaparken hastaydım biraz kalıncana oldu sen yaparsan daha ince yap gülün yapraklarını :bestas:

Aaaa yeni gördüm , çok zarif durmuş güller nk , ellerine sağlık hamarat komşum :nk:
Teşekkür ederim komşucum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar