incitanemtuana
Daimi Üye
Boşnak Poğaçası;
Malzemeler:
Yapılışı:
![po%C4%9Fa%C3%A7a+bo%C5%9Fnak.JPG](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F_7xuSSZXCBWU%2FSyLdpVa04_I%2FAAAAAAAADvI%2FeCPK5CNpY8E%2Fs400%2Fpo%25C4%259Fa%25C3%25A7a%2Bbo%25C5%259Fnak.JPG&hash=7dc1f7dcdfa90a6bc4be4b3c97482fc7)
![bo%C5%9Fnak+po%C4%9Fa%C3%A7as%C4%B1+(3).JPG](/forum/proxy.php?image=https%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F_7xuSSZXCBWU%2FSyLdbnBjy8I%2FAAAAAAAADvA%2Fi9CcBiGAMqU%2Fs400%2Fbo%25C5%259Fnak%2Bpo%25C4%259Fa%25C3%25A7as%25C4%25B1%2B%283%29.JPG&hash=058442ed2943804dd9bac0d078eb90b6)
Malzemeler:
- 125gr. tereyağı (oda ısısında)
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet havuç
- yarım demetten az maydanoz
- yarım demetten az dereotu
- 1 çorba kaşığı tuzot
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un
Yapılışı:
- Havucu soyup rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince kıyın.
- Yumurta, yoğurt, tereyapı ve sıvıyağı alıp kapta karıştırın.
- Diğer malzemeleri ilave edip katı olmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilavesiyle yoğurun.
- 10 dakika kadar dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin ortasına elinizin ortasıyla bastırın ve iki tarafı birleştirin
- Yağlanmış tepsiye dizip,yumurta sarısı sürün ve 180C dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin.