16 yaşında sigaraya başladım.
18 yıldır düzenli olarak günde iki paket olmak üzere her astım(!) ilacı öncesi içiyorum.
Defalarca söz vermeme rağmen sevdiklerime yine de irademe sahip olamayıp verdiğim sözde de duramadım.
Ama bu sefer annemin tavsiyesi ile başladığım nikotin bandı sayesinde sigarayı bıraktım.
Yaklaşık bir haftadır dünyayı yeniden keşfetmişcesine mutluyum..
Kızım benden de fazla mutlu..
Oyleee musmutlu sigarasız sigarasız yaşıyoruz.
Bana sigarayı bırak diyene çok kızardım o yüzden sigara içenlere bırakın şu mereti demiyeceğim ama içmeyince de hayat başka zevkli.Hani bilin istedim :eller:
Günde 2 paket sigarayla mutlu mutlu yaşadığımı zannederken birden nefes alamadığımı farkettim ve kararımı verdim ve 12 . ocak 2009 da sigarayı bıraktım .
Ama bıraktığımın 12 ci günü çok kötüydü evde yalnızdım komşudan aldığım 2 tane sigarayı mutfakta masanın üzerine koydum çakmağıda aldım ve iki sevdalı gibi birbirimize hasretle bakmaya başladık ...Artık kaç dk öyle bakıştık bilemiyorum
Sonra hasret tavan yapınca elime aldım sevdalımı çakmağıda aldım tam yakacağım içimden bir ses ( sakın tam 12 gün oldu yapma içme şu zıkkımı dedi aaa doğru dedim olmaz içmemeliyim derken içimdeki diğer ses amannnnn sende yani evde yalnızsın kimse bilmez içtiğini hem 1 tane içersin bi daha içmezsin demezmi haydaaa
kaldımmı 2 arada 1 derede ne yapacağım karar veremedim doğru içmelimiyim içersem bi daha bırakamam derken içimdeki 3 cü zatı muhtereme bir sorayım bakalım onun fikrini alayım o neler diyecek derken daha ben ona bişey sormadan
Valla bana sorma ister iç istersen içme kardeşim beni bağlamıyo senin sigara içip içmemen demezmi
Hadi bakalım burdan yak hesabı kaldımmı tek başıma
neyse şaka bir yana cidden bu anlattıklarım sizlere espri olarak gelebilir ama o dakikalar çok kötüydü
sonra sigaraya şöyle dedim
evet evet yalnış okumadınız resmen konuştum
dedim ki
ALLAH biz kullarına irade vermiş . sen ise iradesiz ve zavallısın şu anda seni çöpe atsam bana ne olur bana bunu yapma diyecek gücün yok
o zaman nasıl olurda beni alt etmeye kalkarsın
bAna verilen iradeyle seni içmemeye karar verdim .ve inşaALLAH rabbim yardım ederse seninle artık dostluk mu desem , düşmanlık mı desem bitti artık dedim ve tam
4 yıl oldu bir daha içmedim içmeyi de kesinlikle düşünmüyorum çok memnunum rabbime şükürler olsun bize verdiği bu nefes nimetini asla sigarayla paylaşmaya da niyetim yok artık
bazen cafeye gittiğimizde sigara içenleri gördüğümde inanın çok üzülüyorum ve inş bırakırlar diye dua ediyorum ...