Bugün Ne Yemek Yapacağız?

H

Hera

Misafir
Kuşbaşı Antriktotlu Kereviz

Pırasa Salçalı Ekşili Değil bu sefer..

Yayla çorba

PiLav
 

PoRTaKaL

Daimi Üye
Katılım
15 Kasım 2011
Mesajlar
547
Tepki
498
Puan
63
Konum
İstanbul
canım karınca tatlısı nasıl oluyo..anlat bakim..-ciko

bildigin haşhalı revani tatlım :hihi:

MALZEMELER:
•3 tane yumurta
•1 su bardağı toz şeker
•1 su bardağı süt
•1 su bardağı sıvıyağ
•1 su bardağı irmik
•1 su bardağı haşhaş
•1,5 su bardağı un
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu

ŞERBET iÇİN:
•2 su bardağı toz şeker
•2 su bardağı su
•Birkaç damla limon suyu

YAPILIŞI:
1.Önce şerbet malzemelerini bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca orta ateşte 5-6 dakika kaynatın ve limon suyu ekleyip ocaktan alın.
2.Şekeri ve yumurtayı mikserde 5 dakika çırpın.
3.Sütü ve sıvıyağı katıp en düşük devirde malzemeler karışana kadar çırpın.
4.Kuru malzemeleri de ekleyin ve tel çırpıcı ile malzemeler karışana kadar karıştırın.
5.Yağladığınız orta boy kalıba hamuru boşaltın.
6.170 dereceli önceden ısınmış fırında hamuru pişirin.
7.Fırndan aldıktan sonra biraz ılıklaşmasını bekleyin ve dilimlere kesin.
8.Şerbeti ilave edin ve tatlıyı 3-4 saat dinlendirip krem şantiyle istediğiniz gibi süsleyip servis edin.


Tarif yeşilkividen alıntı her zaman bu tarife göre yapıyorum üzerine krem şanti sürüp kivi ve muzla süslüyorum.
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
portakalcım ben bu tatlıyı biliyorum ama karınca tatlısı olarak değil haşhaşlı tatlı olarak..
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
bugün etli yaprak sarma yapacağım
daha başka neler yapabilirim diye düşünüyorm:acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst