Ben bazı sebzeleri şok haşlama yapıyorum o şekilde saklıyorum , bazılarını da kızartırım o şekilde koyarım.
Patlıcanı kesinlikle çiğden yada haşlayarak dondurucuya koymam , ya halka halka kızartırım yada karnı yarıklık olarak kızartır koyarım.
Domatesleri kabuğu soyulmuş küp küp , yada ince kabukluları soymadan rondodan geçirip poşetlerim.
Biberleri çekirdeklerini çıkarıp doğrarım yada bütün halde çiğ olarak saklarım.
Taze fasulye-bezelye-börülceyi domates rendesiyle tencerede 15 dk. çevrir soğuyunca poşetler kaldırırım.
Bamyayı şok haşlama yaparım , suya limon sıkarım mutlaka.
Maydonozu ayıklayıp koyuyorum. Artan ekmek olursa koyuyorum.
Tavuk suyunu saklarım.
Hepsinin üzerinde tarih yazar , ne zaman koyduğumu hatırlamak açısından , et ve et ürünlerini mümkün olduğunca kısa tutarım dondurucu yada buzlukta.
Miktarlarını da kullanacağım şekilde ayarlayıp buzdolabı poşetine koyarım ki, çıkartırken-çözdürürken kolaylık olsun.