Buzlukta saklanan sebzeleri nasıl yapıyoruz?

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
ben tavalık patlıcanı doğrarım sonra bir avuç üzerine tuz atıp harmanlarım 10 15 dakika bekletirim sonra sudan geçirip süzerim bu arada domatesleri doğrar hazırlarım 5 6 tane kadar yeşil biber le birlikte şoklarım kışın etini yağını salçasını kızarttıktan sonra bolca sarmısak doğrarım tencere dizerim bu arada biraz su koyarım tavuk kınor en üste karabiber serperim nefis oluyor patlıcan şoklanmazsa hem pişmiyor hem kararıyor hanımlar:nk::nk::nk::nk:
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.393
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Ben bazı sebzeleri şok haşlama yapıyorum o şekilde saklıyorum , bazılarını da kızartırım o şekilde koyarım.

Patlıcanı kesinlikle çiğden yada haşlayarak dondurucuya koymam , ya halka halka kızartırım yada karnı yarıklık olarak kızartır koyarım.

Domatesleri kabuğu soyulmuş küp küp , yada ince kabukluları soymadan rondodan geçirip poşetlerim.

Biberleri çekirdeklerini çıkarıp doğrarım yada bütün halde çiğ olarak saklarım.

Taze fasulye-bezelye-börülceyi domates rendesiyle tencerede 15 dk. çevrir soğuyunca poşetler kaldırırım.

Bamyayı şok haşlama yaparım , suya limon sıkarım mutlaka.

Maydonozu ayıklayıp koyuyorum. Artan ekmek olursa koyuyorum.

Tavuk suyunu saklarım.

Hepsinin üzerinde tarih yazar , ne zaman koyduğumu hatırlamak açısından , et ve et ürünlerini mümkün olduğunca kısa tutarım dondurucu yada buzlukta.

Miktarlarını da kullanacağım şekilde ayarlayıp buzdolabı poşetine koyarım ki, çıkartırken-çözdürürken kolaylık olsun.
 

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.495
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
ben patlıcanı sadece közleyerek koyuyorum.Kokusunda da herhangi bir değişiklik kesinlikle olmuyor.

Yalnız biberi bidaha koymayı düşünmüyorum :( Önceden kavurarak koyardım ama acaip şekilde dolaba kokuyor gibi geliyor ve insan yediğinden hiçbir tad almıyor.
 

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Katılım
2 Temmuz 2011
Mesajlar
310
Tepki
169
Puan
43
Konum
türkiye
patlıcanı kızartıp domates sosla ister içinde biber olsun olmasın neyse sosla kaynatıp kaynarkaynar kavonoza koyup ağzını hemen kapatıp ters çevirin 1 gün o şekilde üstünü sıkıca örtüp bekletin tadı bozulmadan nefis bir hazır kızartma oluyor...ama bütün olarak saklamadım buzlukta acıyor
 

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Katılım
2 Temmuz 2011
Mesajlar
310
Tepki
169
Puan
43
Konum
türkiye
fasulye bamyayı domates sosla sarartıp buzluğa atarım sadece bamyaya bol limon sıkarım
bezelyeyi yıkar süzdürür ya da kurutucuda kurutur poşetler saklarım
nohut fasulye haşlar poşetler saklarım
ekmekleri rondolar saklarım
domatesleri genelde kaynatıp kavanozla vakkumlar saklarım normal buzdolabında ya da poşetlerim kaynamış soğutulmuş olarak
izmir köfte için önceden hazırlar kızartırım köftesini poşetler atarım buzluğa hazır olur
çanak şeklinde köfte yaparım (hasan paşa) onuda kızartır fırında biraz atarım buzluğa yemeğe katacaksam minik köfteler yapar kızartır atarım
bunun haricinde börek çeşitleri sarar atarım gözleme şeklinde gül rula ya da kol böreği yuvarlak tepsiye göre dolarım dolapta donar altta poşetle donduktan sonra poşetlerim
 

meltemim

Daimi Üye
Katılım
10 Haziran 2011
Mesajlar
451
Tepki
295
Puan
63
Yaş
48
Konum
istanbul
fasulye bamyayı domates sosla sarartıp buzluğa atarım sadece bamyaya bol limon sıkarım
bezelyeyi yıkar süzdürür ya da kurutucuda kurutur poşetler saklarım
nohut fasulye haşlar poşetler saklarım
ekmekleri rondolar saklarım
domatesleri genelde kaynatıp kavanozla vakkumlar saklarım normal buzdolabında ya da poşetlerim kaynamış soğutulmuş olarak
izmir köfte için önceden hazırlar kızartırım köftesini poşetler atarım buzluğa hazır olur
çanak şeklinde köfte yaparım (hasan paşa) onuda kızartır fırında biraz atarım buzluğa yemeğe katacaksam minik köfteler yapar kızartır atarım
bunun haricinde börek çeşitleri sarar atarım gözleme şeklinde gül rula ya da kol böreği yuvarlak tepsiye göre dolarım dolapta donar altta poşetle donduktan sonra poşetlerim
harikasın canım ellerin dert görmesin bende dolabın üstünü altından daha fazla kullanırım hem tasarruf hemde taze yiyecekler yemiş oluruz
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
patlıcanı sadece közleyip koyarım..
bamyayı haşlatıp süzerim içine biraz domates ve sivri biber doğrarım o şekilde poşetleyip buzluğa atarım..taze fasulyeyide haşlayıp poşetleyip atarım..birde dolmalık biberin içini çıkarıp bütün olarak buzluğa atarım..
daha hiçbir şey buzluğa atmadım nedense..
 

akca

Üye
Katılım
28 Mayıs 2011
Mesajlar
84
Tepki
62
Puan
18
Konum
istanbul
ben patlıcanı karnıyarıklıksa kızartıp koyuyorum kişi sayısına göre çok rahat oluyor kokusu felan olmuyo çıkarınca buzluktan içini malzemesini hazırlayıp koyunca süper olur
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst