Çemenli Rulo Kat

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.549
Tepki
84.199
Puan
113
Konum
İstanbul
2_592011115520_28932.jpg


Çemenli Rulo Kat

1 çay bardağı sıvıyağ
4 kahve fincanı eritilmiş margarin
1,5 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 çay bardağı çemen
3 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı:

Eritip ılıttığınız margarin, sıvıyağ, ve yoğurdu derin bir kaba aktarıp üzerine yumurta sarısı ekleyin. Tuz, toz şeker, kabartma tozu ve unu da başka bir kapta karıştırın. Unlu karışımı tel süzgeçten geçirerek diğer malzemelere ilave edin. Karışımı, malzemeler iyice karışıncaya kadar yoğurun. Hamurdan greyfurt büyüklüğünde parçalar koparıp merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.

Birer yemek kaşığı çemeni, yufkaların her tarafına gelecek şekilde yayın. Hamuru uzun kenarından başlayarak rulo yapın. Üzerlerine önceden ayrılmış olan yumurta akını sürüp susam serpiştirin. Ruloları 2 parmak eninde parçalar oluşturacak şekilde dilimleyip fırın kağıdı serilmiş tepsiye yatık şekilde ve aralıklı olarak dizin.

Rulokatları 10 dakika önceden 175 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar pişirip çıkarın ve sıcak ya da ılık olarak servise sunun.
Alıntıdır...
 

deffne

Yeni Üye
Katılım
20 Eylül 2011
Mesajlar
26
Tepki
12
Puan
3
Yaş
44
Konum
istanbul
Hemde çok değişik, çemene bayılırım, görüntüsüde süper,eminim lezzetide süperdir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst