
Çin Böreği
Malzemeler
1 adet ortaboy soğan 1 adet havuç 100 gr taze fasulye 100 gr lahana 2 diş sarımsak 1 adet tatlı kırmızı biber 1 adet tatlı yeşil biber 1 adet yufka 1 kahve fincanı soya sosu 1 su bardağı galeta unu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ + Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Soğan, sarımsak ve kalan tüm sebzeleri ince ince kıyın.Sıvıyağı tavayda kızdırn ve sebzeleri hafifçe ölünceye kadar soteleyin. Soya sosunu ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen sebzeleri soğuması için kenara alın ve yufkayı tezgaha sererek 12 parçaya ayırın.Yufkaları Sebzeli içi bol koyarak kalınca sarın. Bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın, börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. İsteğe göre sıcak ve soya sosuyla sevis yapın.
ekolay