Cocuklarimizi nasil ödüllendirip nasil cezalandiriyoruz paylasalimmi

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
canlarim
cocuk sahibi arkadaslarim
birbirimizden faydalanalimmi?
anne adaylarinada yardimci oluruz hem bu vesileyle
ve kendi dogru ve yalnislarimizida daha iyi farkederiz bu vesileyle

söyleki cocuklarimizi bi hata yada yaramazlik yaptiklarinda nasil cezalandiriyosunuz?
ise yarayan yöntemler varmi?
yada söyle yaptim ama sonuc alamadim dediginiz?

peki ya nasil ödüllendiriyosunuz yavrularinizi
mesela odasinimi topladi sadece afferim mi diyosunuz?

hadi paylasalimmi?

günesimsuyum

Aktif Üye
Tepki
108
yine çok faydalı birpaylaşım açmışsın cnm :eek:
2 kız çocuğu annesi olarak nacizane fikrlerimi paylaşmak isterim ..
ben çevremde çok otoriter bir anne olarak bilinirim ,hatta bazıları bu otoritemi çocuklarım üzerinde korkutarak sağladığımı düşünür ben buna çok kızıyorum :kizdim:
ben onlara her yaş dönemlerinde (şu an 13 ve 9 lar) farklı görevler verdim mesela incim hani senn verdiğin örnek varya oda toplama ,yatak toplama ve bunların onların görevi olduğunu anlattım yani ben her seferinde aferin demem sadece teşekkür ederim bu onları daha memnun ediyor bence fazla aferin demek çocuğu sürekli bu beklentiye sürüklüyor :dusun:
benimkilerin yaramazlıkları kalmadı zaten artık
arada bir hata yaptıklarında sevdikleri şeyden uzaklaştılarak ceza alıcaklarını bilirler tv izlemek ,pc de oturmak vs..
işte bi şekilde büyüyorlar zaman çok çabuk geçiyor iyi değerlendirmek lazım :hhhhhh:

divinity

Daimi Üye
Tepki
1.137
incim öncelikle böyle güzel bir konu hakkında topik açtığın için teşekkürler :hhhhhh:

benim kızımda 9 yaşında kocaman oldu artık
ne kadar kızsam yeri geldi vurdumda istediğimi yaptıramadım
ama iyilikle ve güler yüzle hatta yardımlaşarak her işi yaptırabildim
örneğin bulaşık yıkıyoruz beraber
ütü bile yapıyor
öyle zamanlarda tabiki mükafat olarak ya kitap okuyorum kızıma veya en sevdiği yiyeceği veriyorum

ceza olarakta eğer beni çok kızdırırsa üzülmem yeterli
beni üzgün görmeye hiç dayanamaz :)

*Neşe*

Daimi Üye
Tepki
582
ben ceza olarak pc v tv izlemmenin yanı sıra ayrı odalara dağıdıp kitap okutuyorum:)ama en iyi çözümü beraber iş yaptırmakta buldum:eek:
hepsi erkek olmasına rağmn bazen yaramazlığı aştıklarında hepsine bir iş bölümü yapıyorum..genlde bu iş kek yapmak oluyor,biri çırpıyor,biri tepsi yağlıyoo,çayımızıda hazırlayıp hepberaber keyifli bi hale ddönüştürebiliyoruz bu hepimiz için en iyi yöntem:dusun:

güllerdiyari

Daimi Üye
Tepki
2.410
tatlim cok güzel bir konuya deyinmissin cok faydali olacagindan eminim tesekkürler tatlim:hhhhhh:
Benim cocuklarim artik büyüdüler ama her yasin ayri bir zorlugu oldu oglum 19 kizim 14 yasinda-hmm
tabiki her anne evlatlarini büyük bir özveriyle cabayla büyütüyorlar zaman zaman hatalar yaptik zaman zaman dogru cözümler bulduk.
bundan 5yil önce cocuk yetistirme hakkinda bir kurs yaptim cok faydali bir kurs keske daha kücüklerken yapsaydim dedim.
mesela kizima birsey söyleyince duymamis gibi yapyordu asla uzaktan cocuklara onu yap bunu yap demeyin yanina kadar gidip gözlerine bakarak onun sizi dinlediginden emin olarak kizim odani toplarmisin deyin bu yöntem daha etkili oluyor.
birsey istediginde bir aglamak tutturuyorsa bir kez hayir dediysenizasla aman sussun neyse alayim demeyinagzinizdan hayir kelimesi ciktiysa hayirda kalsin elbette deniyorlar aglayarak bagirarak duymazdan gelip ilgilenmeyince bu sekilde birsey elde edemiyecegini anliyorlar.
birde cocuklara birsey vaadedildiyse mutlaka yerine getirin örnegin bunu yaparsan sana istedigin oyuncagi alacagim dediyseniz mümkün oldugunca alinki onun güvenbcini saglamak icin güzel bir yöntem.
yaramazlik yaptiginda ceza olarak sevdigi bir program film veya pc yi yasaklayin ama tv yi acamazsin deyip sonra vaz gecmeyin cünkü her yolu deniyorlar aglayip bagirip vazgecirmeye calisiyorlar bir kere taviz verilirse bunu her defasinda deniyorlar.
bunun yanisira yaptigi güzel birseydede ona tesekkür edip ödüllendirerekte onlari tesvik edin.
neyse cok uzattim simdilik bu kadar yeter bunlari ben duyguladim gercekten cok faydasini gördüm:eek:
hepimiz en iyi sekilde cocuklarimizi yetistirmeye calisiyoruz onlar bizim yasam kaynagimiz rabbim isteyen dileyen herkese nasip etsin insallah:hhhhhh:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
incim vanım benim yine harika bir konu açmışsın bende bildiklerimi ve uyguladıklarımı sizlerle paylaşmak ve sizlerdende birşeyler öğrenmek beni mutlu eder ben öncelikle şunu söyleyerek söze başlamak istiyorum bizler evlatlarımıza örnek birer ebevyn olmalıyız ki onlarda yarında örnek bir ebevyn olsunlar çocuklarımıza herhangi bir söz verdiğimizde o sözü kesinlikle gerçekleştirelim yapamıyacağınız birşey için asla söz vermeyelim bu çocuklarımızın üzerinde size karşı güvenini zedeler ben evde son derece otariiter bir aneyim çocuklarım şunun herzaman bilincindedir evetimin evet hayırımında hayır olduğunu ve bunun bilincinde oldukları için pek sorun yaşamam yaşadığım tek bir sorun vardı odaları hakkında bu konuda ne yaptıysam bir türlü başarılı olamıyorum ve bu konuda sizinde önerilerinizi bekliyorum odalarını nasıl derli toplu oldurmayı başarıyosunuz kızlar

ve şunuda söylemek isterimki çocuklarımıza herzaman teşekkür edebilelim ki teşekkür edebilsinler çocuklarımızdan özür diliyebilelim ki özür dilemeyi öğrensinler seni seviyorum diyelim ki seni seviyorum diyebilsinler zamanımızda bu kelimeler okadar az söyleniyorki ben bu üç kelimeyi çocuklarıma herzaman söylerim yeri geldiğinde ki bu kelimeleri söylemekten asla çekinmesinler diye-ayse-ayse-ayse

güllerdiyari

Daimi Üye
Tepki
2.410
siladayim canim o oda toplatma isi oldukca zor bir isi bence cocuklarin kisilikleri ile ilgili.
benim oglum sagolsun derli toplu bir cocuktu hala öyle sabah kalkinca yatagini toplar pijamalarini katlar kirli kiyafetlerini sepete atar:eek:
amaa gelgelelim kizima cocuk daginikligi seviyor:kizdim: elimde olan her yöntemi denedim ama bir türlü sonuc bulamadim:dusun:
esim cok otoriter bir baba bu benim isimi birazcikta olsa kolaylastiriyor ona önceden tembihliyorum esim kizim odani topladinmi diyor malum odasi hep daginik oda biliyor aninda topluyuyor birde arkadaslari gelcekse jet hiziyla topluyor odasini onun disinda cok zor:dusun:

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Harika bir konu olmuş

Ben çok fazla ceza vermedim çocuklarımı büyütürken ama bedelini ödettim.

Bunu da izah ettim kendilerine.

Kızım ilkokul 2 deyken okula öğleden sonraları gidiyordu.Akşamdan ödevlerini bitirsin istiyordum.sabah da yapma şansı vardı tabi..

Birgün akşam sordum ona ödevin bitti mi dedim evet dedi.

Sabah baktım yine ödev yapıyor.Dedim hani senin ödevin bitmişti:kizdim:

Çabuk toparla yapmıycaksın o ödevi dedim..

Ama anne öğretmenim kızar dedi..

Ben de."Bana ödevini tamamladığını söyledin ,öyle söylemek yerine sabah yapsam olur mu çok yoruldum deseydin seni anlardım bu yalanı affedemem "dedim..Öğretmenin kıssa bile senin sorunun dedim..

Bu çok katı bir bedel oldu ama çok işe yaradı.

Kızım şimdi 6. sınıfta.

Bir arkadaşı sınavdan çıkınca yanlış cevaplarmızı annelerimize söylemeyelim demiş.
Benim kızım da olmaz ben anneme asla yalan söylemem demiş ve arkadaşına bu olayı anlatmış

Kızımın arkadaşı bana dedi ki.Kızın sana çok bağlı dedi yanlış evaplarını bile sizden gizlemedi dedi ve yaşadığımız bu olayı anlattı..

Yıllar sonra gördüm ki bu ceza kızıma iyi bir ders olmuş hiç yalan söylemiyor:eek:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.374
gülüm benim aynıı oğğlum çok derli toplu bir çocuk ama kıızlara glince allahıım beni çııldıırtııyorlar evde nekadar oteriteyi sağğlasamda bi bu konuda zayııf kalııyorum heralde benm kıızlarda aynıı eğğer eve biri gelicekse odalarıınıı bi topluyolar diyorum herzaman böyle olsanıız diye bana annecim o günlerde gelicek diyolar
tatlıı pozanıım aynıı olay benim başşıımdanda geçti ve bende aynıı şşekilde davrandıım ve bugün benim çocukalrıımda asla yalan söylemezler onlara belki çok komik gelicek sizlere ama anlatayıım onlara işşaret parmağğıımıı göstermişşimdir bana ilk yalanlarıınıı söylediklerinde sana güvenim bu parmağğıımıın ucu kadar artıık o parmağğıı tam haline getirmek sizin elinizde diye güvenimi kaybetmekten öyle korkuyorlar ki o parmaktaki güven hiç azalmasıın diye bana asla yaln konuşşmuyolar
birde çocuklarıımıız herhangi bir şşey yaşşadııklarıında onlarıı dinlemeyide bilmeliyiz dinlemeden hemen kıızdıığğıımıızda kendilerini ifade edemiyolar ve bu hiç de iyi olmuyo ben hergün çocuklarıım okuladan geldiklerinde onlara hep bugün gününz nasııl geçti diye sorarıım ve onlarda anlatıırlar ve aynıı soruyla bana dönerler bende onlara anlatıırıım günümübiz birbirimizi dinlemeyi çok seviyoruz onlarla hem arkadaşş hem anne olmayıı sonunda başşarabildiğğimi düşşünüyorum inşşallah yııllar içinde böyle olmayııda başşarabilirim

nesrin64

Daimi Üye
Tepki
6.281
fundam ....çok güzel bir konuya değinmişsin canım teşekkürler...:eek:

benim kızım 23 oğlum 18 yaşında...artık büyüdüler ama inanınki dertleri daha da büyüyor...onları büyütürken yeri geldi anne yeri geldi abla yeri geldi arkadaş oldum...ama hepsi saygı sevgi çerşevesinde...öncelikle yavrularıma ne olursa olsun bana doğruyu söylemelerini hep beraber olursak bütün engelleri aşabileceğimizi öğrettim...hiçbir zaman ceza vermedim...tv kapamak pc ye oturtmamak gibi...karşılıklı konuşarak sorunlarımıza çözüm bulduk..ders çalışmıyorsun sana pc yasak desem odanda ders çalışıcaksın desem inanınki o şekilde çalışılan dersten hiçbirşey olmaz.. oğlum lisedeyken anne bugün okuldan kaçıcaz arkadaşlarla derdi...ben de tamam oğlum kaç yeterki haberim olsun derdim...:)okula gitmek istemiyorum dedikleri an neden istemediklerini sorardım şu sebepten derlerdi tamam sen bilirsin derdim...yalan söylemelerine sebep bırakmazdım...hayır okula gidiceksin desem bu sefer başım ağrıyo karnım ağrıyo diye yalanlara baş vurucaklardı...verdiğim sözü ne olursa olsun yerine getirdim onun için bana güvenleri sonsuzdur...her istediklerini o an satın almadım..paramız var deyip kimini anında aldım...kiminide paramız olunca alırız deyip başka bir zaman aldım...maddi varlığı ve yokluğu öğrettim...hiçbir zaman seni babana söyleyeceğim diye cümleler kullanmadım...sorunlarımızı aramızda hallettik...daha çok yazacaklarım var kızlar birden başınızı ağırtmayayım...gene yazarım...bu sefer yavrularımla ders verdiğim anılarımı paylaşırım....

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
İncim tam yarama merhem olacakbi konu açmışsın canısı çok teşekkür ederim

hepinizi hayranlıkla okudum inanın arkadaşlar

malesef ki sizler kadar iyi bir anne olamadığımız üzülerek söylüyorum:(

sabırsız,dediği hemen olsun isteyen bi anneyim ben:(

kızım daha 3 buçuk yaşında

çoğu şeyi tam öğrenme aşamasında

ve inanılmaz derecede inatlaşıyo

örneğin akşam soğuk çorabı pantolonu giymeden yatmak istiyo,

tv izliyoruz gidip tvyi kapatır

onunla nasıl baş edeceğimi inanın artık bilemiyorum

yardımlarınıza çok ama çok ihtiyacım var

kursada gittim gitmedim değil ama inanın pratiğe dökemiyorum:(

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
İncim tam yarama merhem olacakbi konu açmışsın canısı çok teşekkür ederim

hepinizi hayranlıkla okudum inanın arkadaşlar

malesef ki sizler kadar iyi bir anne olamadığımız üzülerek söylüyorum:(

sabırsız,dediği hemen olsun isteyen bi anneyim ben:(

kızım daha 3 buçuk yaşında

çoğu şeyi tam öğrenme aşamasında

ve inanılmaz derecede inatlaşıyo

örneğin akşam soğuk çorabı pantolonu giymeden yatmak istiyo,

tv izliyoruz gidip tvyi kapatır

onunla nasıl baş edeceğimi inanın artık bilemiyorum

yardımlarınıza çok ama çok ihtiyacım var

kursada gittim gitmedim değil ama inanın pratiğe dökemiyorum:(

canım senin tam öğrenme cağında oyun şeklinde giydirmeyi denesen sabırla
bak annede giydi filan diye
ben çocuklarıma bu yaşlarda oyun şeklinde herşeyi öğretmeye çalışırdım o zaman inatlaşmayı bırakırlardı

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
onaların şuan inatlaşma çağları bir keresinde k.oğlan elinde kraker vardı yerlere dökmüştü topla diyorum
toplamıyor dedikçe inatlaşıyor
bende aynı şekli uyguladım inatlaşıp gözünün önünde kendisinin yaptığı hareketi yaptım oturdum yerime bakmıyorum kendisine
bana baktı baktı oralıklı olmadım
gitti hem kendi dağıttığı krakerlerini topladı hem benim dağıttığım krakerleri
sonra boynuma sarılıp özür dilerim anneçiğim dedi öptü beni

AYPARÇASI

Daimi Üye
Tepki
254
Merhaba arkadaşlar çok faydalı bir konu teşekkürler.Benim 11 aylık bir bebeğim var .Son zamanlarda ağlayarak iş yaptırmaya çalışıyor.Mama sandelyesinde yemek yiyordu biz masadayken hastalandı diş çıkardı diye kucağıma alıp yediriyordum şimdi aynı şeyi istiyor. Çok ağlıyor sesi kısılana kadar .Ne yapabilirim arkadaşlar .Daha çok küçük 11 aylık.

derin55

Daimi Üye
Tepki
460
benim kızımda üçbuçuk yaşında ve dediğim dedik bir çocuk.
yeri geldiğinde cezalandırıyorum yeri gelince ödül veriyorum ama bildiğinden şaşmıyor pek şu aralar..
mesela benimki de çorap giymez hiç!
giydiririm çıkarırr bu bütün gün böyle savaş halinde süreerrr giderrr...
yetiştirebilmek çok önemli ama insanlar karakterleriyle doğuyorlarr bencee biz törpülemeye çalışıyoruz.
tuvalet eğitimii beni çok uğraştırdı kızımın üstelikk zeka fışkıran bir çocuk olmasına rağmen bu konuda çok yoruldum.
gece çişe kalkıyor istediği zaman tuvalete gidiyor ama işine gelmezse bir kenara sinip kakasını kiloduna yapıyorr..
iki senedir bundan vazgeçiremedim ve de çokkk yoruldumm...
şimdi ikinciye hamileyim ama kendimi çokkk yorgun hissediyorum..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar