Çocukluğumuza Dönelim Biraz

ferah

Daimi Üye
Tepki
9.342
biz daha şanslıydık kızlar ,pc, cep telefonu filan yoktu ama akşamları bile voleybol oynayabileceğimiz arkadaşlarımız vardı.ailelerimiz bilirdi kimseden kötülük gelmeyeceğini ,bizde özgürce oynardık ;şimdi öylemi ?kızlarımı markete göndersem bile, gelene kadar balkondan bakıyorum onlara.birçok oyuncakları olmasına rağmen şimdiki çocuklar oynamıyor bile...

yoruldum71

Daimi Üye
Tepki
3.368
biz daha şanslıydık kızlar ,pc, cep telefonu filan yoktu ama akşamları bile voleybol oynayabileceğimiz arkadaşlarımız vardı.ailelerimiz bilirdi kimseden kötülük gelmeyeceğini ,bizde özgürce oynardık ;şimdi öylemi ?kızlarımı markete göndersem bile, gelene kadar balkondan bakıyorum onlara.birçok oyuncakları olmasına rağmen şimdiki çocuklar oynamıyor bile...

haklısın arkadaşım
nerde bizim yaşadığımız çocukluğumuz
bi düzgün parkımız bilem yoktu
mahallede bir tane vardı
sallanmak için sıra beklerdik sonra eve geç kaldığımız içinde annemizden azar işitirdik
şimdi her sokakta park var ama içinde oynayan çocuk yok
evcilik oynrdık seksek ya kartopu
şimdik bu oynlar bilem unutulmaya yüz tuttu
pc oyunları var
bakukan diye elde dolaşan minik oyuncaklar
şiddet çoğaldı
ah benim çocukluğum ahhhhhhhhhh

LiLi

Daimi Üye
Tepki
12.556
para-cikolata_21483.jpg

Para çikolatalar da vardı .. :dusun:

EmetliEmine

Daimi Üye
Tepki
325
Cocuklugumda unutamadigim cok guzel anilar,ama oturup aglayasim geldigi anilar geliyor aklima.Babam sadece yazlari calisiyodu,kisin fabrika kapanirdi.Calismadigi zaman simit satar,ormana calismaya gider,kahvehanelerde calisir vb. evin kirasini,ihtiyaclarini karsilamaya calisirdi.Millet gibi kilo,kilo almazdik cayi,sekeri 1 tl gibi.Bitince gene alirdik.Cok kere salcali ekmekle,yagsiz eristeyle karnimi doyurdum.Allaha sukur hic isyan etmedik,ac kalmadik.Ama okuldan para isteyince annemin agladigini bilirim.

EmetliEmine

Daimi Üye
Tepki
325
Ama en unutamadigim bi lahana bebek vardi,hep arkadaslarim almisti.Babama soyledim aylardan kasimdi.Babam tamam kizim soz ise basliyinca alayim demisti ve haziranda aldi bebegimi.Ama suan bile biseyi yok annem sakliyor.Simdiki cocuklara sıkıysa istediklerini alma bakalim.Bide unutamadigim babam bizi oruca alistirmak icin odullendirirdi.Oruc tutarsak aksam isten gelince bakkala goturur istedigimiz cikolata vb alirdi.Buna oruc acacagi derdik.Hergun tutardik oruc,babamda bakkala gotururdu.Bizi boyle alistirdi.

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.538
76057900xc1.jpg

"Taş Devri" çok izlemişliğim var :hihi:

sesamebd1ja8.jpg

"Susam Sokağı" en sevdiğimdi bayılırdım :kayris:

10113627938284356e5jj8.jpg

"Vee eti puf" Allahım bu tat hayatımızda hep olsun :bayil:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar