Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
"Ey iman edenler!Cum'a günü namaza çağrıldığınızda,Allah'ı anmaya koşun ve alım-satımı bırakın;eğer anlayabilirseniz,bu sizin için daha hayırlıdır!" ( cum'a suresi 9. ayeti kerime meâli )
peygamberimiz buyurmuştur ki "Cum'a günü selâmetle geçerse diğer günlerde selâmetle geçer."
bir haberde söyle denilmiştir: "Allah Teâlâ her Cum'a günü cehennemden altı yüz canı âzad edermiş."
Enes (r.a) hadisinde Peygamber efendimiz şöyle demiştir: "cebrail elinde beyaz bir ayna ile geldi ve: __bu Rabbinin sana farz kıldığı cumadır,sana ve senden sonra ümmetine onu bayram yaptı,dedi.ben de -onda bizim için ne var? diye sordum.O: -onda hayırlı bir saat vardır ki kim kendisi için mukadder olan bir hayır için dua ederse,Allah ona verir.mukadder olmayan bir şey için dua ederse,ondan daha büyüğünü verir.eğer üzer,ne yazılmış şerden sığınırsa Allah onaondan daha büyüğünden korur.o bizce günlerin efendisidir.biz ahirette ona, 'yevm'ül-mezid' fazlalık günü deriz.ben de: -niçin? diye sorunca,o da anlattı: -Rabbin cennette çok geniş ak bir misk vadisi yarattı.cum'a günü olduğu zaman Allah illiyyinden kürsüsüne iner,onlara tecelli eder,onlar da O'nungüzel yüzüne bakarlar."
şöyle denilmiştir:"kuşlar Cum'a günü karşılaştıklarında birbirlerine;'selam selam,ne iyi gün' derler."
"güneşin üzerine doğduğu en hayırlı gün Cum'a günüdür. Adem onda yaratıldı,onda cennete girdirildi,onda yere indirildi, onda tevbesi kabul olundu,onda öldü ve kıyâmet de onda kopacaktır. O Allah katında (ikram)günüdür.melekler de ona böyle derler. O cennette Allah Teâlâ'ya bakma günüdür."
ellerimizi sana açtık, boynumuzu sana büktük, sen bizi kabul etmezsen gidecek başka kimimiz var YA RAB...!!!