Duyduk duymadık demeyin dukan diyetine başlıyorum:)

Tepki
96
Kızlar dukan diyeti ile ilgili çok araştırma yaptım kitabınıda aldım okudum .kimi çok zararlı diyor kimi değil diyor her neyse .benim kilom zaten en zararlı kısmı aştığı için düşünmüyorum.veeeeeeeee Perşembe günü başlıyorum:) neden Perşembe derseniz şu an seyahatteyim çünkü.her neyse ben hergünümü sizlerle paylaşmaya çalışıcam. Bütün olumlu ve olumsuz yönlerini. Belki diğer kilolu arkadaşlarıma bir faydam olur.

H

Hera

Misafir
Hayırlısı olsun canım inşallah arzu ettiğin kiloya kavuşursun Dükan diyetini Pamukelif yaptı arzu ettiğikiloya düştü hatta bazı bilgileride buarada paylaştı ondan yardım alabilirsin canım :)

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
Teşekkürler .benim kilom baya fazla 1 oğlum var ama 5 kere düşük yaptım:(ilaç falan derken şu an 102 kılığım:(belki bu kiloya kadar aklın nerdeydi diyceksiniz içinizden ama hamile kalıp ümitle beklerken bebeğinin ölmesi veya düşmesi o kadar üzücüki dünyanın en çirkin kadını olsa insan umursamıyor.ama şimdi düzeldim önce kendi sağlığım diyerek diyete başlıyorum artık hamilelik falanda düşünmüyorum:acep:

H

Hera

Misafir
Yok canım benim hiç öyle düşünmem bu kiloya gelene dek aklın neredeydi diye kesinlikle düşünmem ne yaşadığını neler geçirdiğini sen bilebilebilirsin ben bilemem bu açıdan benim özümde de hayatımda önyargılara yer yok inanıyorum ki azimle sağlık açısından da kilo verirsin çünkü görüyorumki karar vermişsin Pamukelif arkadaşım az bir kilosu vardı verdi o sana yardımcı ve destek olur

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
Netten testleri yaptım dukan sitesindeki.bana 79 kiloyu normal gördü. Belki boyum 172 olduğu için belkide hormon bozukluğu falan yaşadımya anca iner bu kiloya diye düşündü heralde:telefon:

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195
kolay gelsin canım bizlerle paylaşımlarını bekliyoruz.bende yapmak isterim ama cesaret edemiyorum dayanabilirmiyim diye.inşallah hedefine ulaşırsın ama 1 haftada 3 kilo çok değilmi? bana öyle geldi yani enazından.

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
Evet çok ama kilo çoksa o kadar fazla değilmiş.bide ben zor kilo veririm zannetmiyorum 3 kilo verebileceğimi.bakalım ilk aşaması için hazırım .yulaf kepeğinide buldum nihayet :)perşembeyi heyecanla bekliyorum

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
Arkadaşlar dukan diyetini herkes biliyodur heralde ama kitabını okumayanlar varsa şöyle anlatayım. 3 bölümden oluşuyor. Birinci döneme atak dönemi deniliyor. Verilecek kiloya göre değişiyor. Mesela benim 20 kilodan fazla vermem gerektiği için 7 gün yapıcam. Daha fazla verecek olanlar 10 gün yapıyor ama daha fazlası yok en fazla 10 gün . 3-5 kilo fazlası olanlar 1 gün yapıyorlar. 10-15 fazlası olanlar 5 gün gibi vereceğiniz kiloya göre ayarlıyorsunuz.

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
Birazda atak evresinde neler yeniyor ondan bahsedeyim belki benim gibi diyete başlıycak olanlar vardır. Bütün balık cinsleri ,kuzu eti hariç kırmızı tahsis et, tavuk eti. Kaz ve ördek yasak. Hergün bir buçuk çorba kaşığı yulaf kepeği. Bunları istediğimiz zaman istediğimiz kadar yiyoruz. En büyük avantajı aç kalmıyoruz halsiz kalmıyoruz. Çok tatlı istediğimizde light cola veya cola Zero içebiliyoruz. Bide yumurtayı unuttum. Haşlanmış yumurtayıda hergüne iki tane yiyebiliyoruz tabiki kolestrol veya başka bir hastalık yoksa.

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
Kızlar yulaf kepeğinide şöyle kullanıyomuşuz:bir buçuk kaşık yulaf kepeği bir yumurta ve sütle karıştırıp krep yapıyoruz afiyetle yiyoruz

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
Bende cok istedim denemeyi ama bir türlü baslamadim dukan diyetine.
insallah sonuc alirsin bize yaz sonra olurmu

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
kizlar bugun ilk gunumu bitirdim.nasil gecti soyle ozetleyeyim:yulaf kepeginden krep yaptim super lezzetli bisey.2 tanede yumurta yedim ve evden ciktim.oglene kadar hic acikmadim ama muthis bir susama anlatamam.kitapta yaziyodu zaten susama olur diye.her neyse bol su icerek tabiki saat basi tuvalete giderek oglen oldu.oglen tavuk yedim ama gogus eti dedigi halde ben but yedim cunku gogus etini hic sevmiyorum.ikindi gibi canim muthis derecede tatli istedi ama ne kadar istedigim anlatamam.cola ligt ictim.cola ligt in tadi hic bu kadar guzel gelmemisti:)aksamda et kavurma ve yogurt yedim .tabiki et kavurma teflonda ve yagsiz.yogurtta light.ama butun gun acikma ve halsizlik hic olmadi super gecti.her diyette tansiyonum duser elim ayagim titrer yarida birakirdim ama bunda hic boyle bisey yok .yarin sabak tartilicam bakalim tartida bir kipirdama olucakmi:eek:ys:biran once kurtulmak istiyorum bu tontislikten-rgulu

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
bugün atak devresinde 3. günüm canlarım. sabah tartıldım ve baktımki iki günde 2 kilo 200 gr. vermişim.-kop ama bugün kendimi biraz halsiz hissediyorum.kitabı okuduğumda normal olduğunu gördüm rahatladım. o tatlı krizlerim geçti . önüne geçemediğim iştahtanda hiç birşey kalmadı. aç da değilim çok süpeer yani:evet:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar