Duyduk duymadık demeyin dukan diyetine başlıyorum:)

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
kızlar bugün itibari ile atak dönemini bitirdim. aslında 7 gün yapıcaktım ama kitapta doktora sorduktan sonra bir haftaya uzatın dediği için beş gün yaptım. ve beş günde iki kilo verdim:)

pamukelf

Daimi Üye
Tepki
620
canım benim diyetinde başarılı olursun umarım bende 3 ocakta dukan diyetine başladım 3 gün atak evresi uyguladım seyir evresindede ilk 3 gün dikkat ettim sonra meyvesizliğe dayanamadım ve seyir evresimde meyve yemeye başladım spor yaptım bol bol su içtim eti çok sevmediğim için baya bir zorlandım bu diyette ama yinede 2 kilo verdim dukan yaptığım zamanlar. Şimdi pilav, makarna, beyaz ekmek yemiyorum bol su içiyorum meyvede yiyorum bazen kaçamakta yapıyorum kilo almıyorum ama 40 bedenle başladım diyete şimdi 36-38 bedenim keyfim yerinde artık günlük aldığım kalorileri sayıyorum daha sağlıklı besleniyorum artık yavaş yavaş geri kalan kilolarımı vermeyi amaçlıyorum.
Dukan diyeti beni çok zorladı ama sen et ve türevlerini severek tüketiyorsan çok rahat yaparsın bu diyeti, hızlı kilo verdiyor ama kesinlikle kaçamak kabul etmiyor.
Sana başarılar diyorum canım. Dukan krebini ve dukan ekmeğini yaptım her ikiside lezzetli şeyler tavsiye ederim...

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
bende eti çok sevmem canım ama mecburen bu diyete başladım.senin vermek istediğin kilo azmış ama benim çok ve metebolizmam çok yavaş. bu diyette bile milletin anlattığı gibi bir hızda veremiyorum .hiç kaçamak yapmadım.sadece canım çok tatlı veya meyve istediğinde havuç yedim. fazla havuç yemeyi önermiyo biliyosun ama ben yedim tek kaçamağım bu oldu.bilmiyorum sonunu. krebi bende çok sevdim:) ekmeğide en kısa zamanda deniycem:utan:

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
kızlar atak döneminden sonra seyir dönemi başladı demiştim. merak edenler için söyleyeyim bu dönemde bir gün sadece protein birgün sebzeli protein yapılıyor. patates pirinç mercimek avakoda nohut fasulye bunlar yasak. ne yapıyorum derseniz sebzeli et veya tavuk veya sebzeleri söğüş tüketiyorum. ama tatlıyı inanılmaz istiyorum ve başım bazen çok ağrıyor atlatırım inş.biran önce:ates:

pamukelf

Daimi Üye
Tepki
620
kızlar atak döneminden sonra seyir dönemi başladı demiştim. Merak edenler için söyleyeyim bu dönemde bir gün sadece protein birgün sebzeli protein yapılıyor. Patates pirinç mercimek avakoda nohut fasulye bunlar yasak. Ne yapıyorum derseniz sebzeli et veya tavuk veya sebzeleri söğüş tüketiyorum. Ama tatlıyı inanılmaz istiyorum ve başım bazen çok ağrıyor atlatırım inş.biran önce:ates:

tatlım canım çok tatlı istiyorsa actıvıa yiyebilirsin hem şeker ihtiyacını azaltır hemde metobalizmanı hızlandırır...

pamukelf

Daimi Üye
Tepki
620
Light krem karamelMalzemeler
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı su

2 adet yumurta
6 adet yumurta sarısı
2.5 bardak yarım yağlı süt
3/4 bardak Splenda
1 paket toz vanilya veya 1 çay kaşığı sıvı vanilya

Yapılışı
1. 3 çorba kaşığı şeker ile 1 çorba kaşığı suyu bir tencereye koyun ve kısık ateşte karamelize edin.

2. Sütü kaynatmadan ısıtın. Yumurtaları şeker ile beyazlayıncaya kadar 2-3 dakika karıştırın. Ilık sütü azar azar yumurtalı karışıma ilave edin. Sürekli karıştırınki süt yumurtayı pişirmesin. Vanilyayı ekleyin.

3. Karameli 6 adet fırın kabına paylaştırın. Donan karamelin üstüne süt+yumurta karışımını dökün.

4. Derin bir fırın tepsisine yerleştirin. Bain-marie usulu (sıcak su dolu bir kabın içinde fırınlamak) 170 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. Kaynar su seviyesi kalıpların yarısını geçmelidir. Pişip pişmediğini bir bıcak testinide yapabilisiniz. Piştikten sonra hala ortası hafif sallanıyor olacaktır. Endişelenmeyin, soğuduktan sonra kıvamını bulacaktır. Oda ısısına ulaşınca, servisten önce, buzdolabında en az 2 saat soğutun.

5. Servis tabağına ters çevirip servis edin.

canım bak tam bir protein deposu dukana uygun karame yapmazsan şeker ihtiyacını karşılar

OP
Evli ve çocuklu
Tepki
96
çok teşekkür ederim canım deniycem mutlaka. şimdi bişey yok mesela ama ikindi oldumu akşama doğru anlatamam delircek gibi oluyorum

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar