Elmalı Mini Tart
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Vanilya
Kabartma tozu
4 yemek kaşığı tozşeker
3 su bardağı un
İç malzeme :2 büyük kırmızı elma rendesi,1 çay bardağı tozşeker,1 tatlı kaşığı tarçın,3 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz ve 2 yemek kaşığı kuruüzüm
İçin hazırlanışı :Elma ve şekeri pişirin elma suyunu çekince altını kapatıp tarçın,ceviz ve kuruüzümü ekleyin.
(kuru üzüm ve ceviz isteğe bağlı konmayabilir)
Üzerine sürmek için :Herhangi bir reçel (ben vişne reçeli kullandım)
Üzerine :Kiraz şekerlemesi,hindistancevizi ve fıstıkiçi
Yapılışı :Un ve Kabartma tozu hariç tüm malzemeyi karıştırın sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun (çok sert bir hamur olmasın).Yağlanmış minik tart kalıplarına bir miktar hamur kopartıp yayın ortadaki boşluğa elmalı harç koyun ve üzerine kafes yapın eğer kafes yapmak zor gelirse yada zamanınız yoksa tartların üzerine döşeyeceğiniz kadar hamuru hafif sertleşmesi için buzluğa koyun sonra o hamuru tartların üzerine rendeleyin.).Önceden ısıtılmış fırında pişirin.Sıcakken üzerine sevdiğiniz bir reçelden sürün (yumuşasın ve süsleri tutsun diye) ve süsleyin...
-------
Alttakiler elmalı-balkabaklı ve kayısılı
Balkabağı tatlısını ezip içine ceviz ekleyerek iç hazırlıyorsunuz
Kayısılı olanı da kuru kayısıyı az su ve şekerle pişirip blrnderdan geçiriyorsunuz
----------------------
Diğer sayfalarda farklı yapımları var
Son düzenleme: