1.nk83
2.maviboncuk
3.Lilav
"En Güzel İftar Sofrası" yarışmamızın birincisi sizlerin oylarıyla nk83 olmuştur (oy veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim
) katılan tüm mutfak perilerimize verdikleri emekten dolayı , sizlerede oylarınızı esirgemeyerek bizleri desteklediğiniz için teşekkür ederiz...
Yarışmaya katılan hanımlar sofranızı aşağıdaki linke tıklayarak
ekleyebilirsiniz...
Özel Menü ve Masalar
Birincimiz 3.Aday
nk83
Tarhana Çorbası (Ev yapımı tarhanayı suda eritip pişirdim)
Tereyağlı Makarna
Sarma
Fırında köfte patates yemeği
Kadayıflı yufka tatlısı
-----------------
Sarma
Yaprakları kaynayan suda 1-2 dak bekletip soğuk suya çıkarttım içi için 2 soğanı kavurdum 1 çorba kaşığı salçayı ekleyip biraz kavurdum 1 büyük rende domatesi ve pirinci ekledim tuz ve 1 çay bardağı su ekleyip çekene kadar pişirdim sonra altını kapatıp dereotu karabiber pulbiber ve bol nane ekledim yaprakları bu harç ile sardım pişirirken üzerine yaprağın saplarını serptim ve az salçalı hafif tuzlu su ekleyip tabak kapattım kısık ateşte pişirdim...
-----------------
Fırında köfte patates yemeği
Patatesleri elma dilimi gibi kesip hafif kızarttım fırın kabına koydum köftesini yapmak için kıyma soğan maydanoz ekmek içi tuz ve karabiberi yoğurup fındıktan büyük toplar hazırladım hafif kızarttım patateslerin üzerine yerleştirdim bir tavada sıvıyağ ve salçayı kavurdum domates koydum su ekleyip kaynayınca köfte patatesin üzerine döktüm fırınladım
-----------------
Kadayıflı yufka tatlısı
Normal yufkayı açtım ikiye böldüm her tarafına bolca kadayıf serptim onun üzerine hindistan cevizi ve fındık için serptim en son her tarafına gelecek şekilde az az sıvıyağ döktüm sıkıca rulo yaptım 2 parmak kalınlığında kesip dik olacak şekilde fırın tepsisine koydum en son üzerine 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı döktüm altın rengi olana kadar pişirdim o arada şerbetini hazırladım 1 su bardağı şeker 2-2,5 su bardağı suyu kaynattım 1-2 damla limon sıktım ikiside ılınınca döktüm h. cevizi ile süsledim.