En Güzel "O" An Resimleri Ve Aciklamalari

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
sqpd9x.jpg

Associated Press fotoğrafçısı tarafından Sudan'da çekilen bir fotoğraf. Ülkenin güneyindeki kabilelerden birindeki cüzzam hastalarından biri yansıyor objektife... Görüntü hiçbirşey söylemeye yer bırakmayacak kadar çarpıcı. Cüzzam hastasının her halinden yardıma ne kadar ihtiyacı olduğu anlaşılıyor. Zaten o da kabileyi ziyarete gelen Katolik rahiplerden birinin koluna yardım umuduyla sarılıyor…

6tpyu1.jpg



Fotoğraf Amerika Birleşik Devletleri’nde çekildi. ‘O’ anda gözyaşlarına hakim olamayan iki kardeş var. Gözyaşlarının nedeni ise, fotoğrafı gören herkese kendi çocukluğunu anımsatıyor… Çünkü onlar çocukluğunda herkesi biraz ürküten bir nedenden dolayı ağlıyor. İki kardeş ‘o’ anda grip aşısı oluyor. Her çocuk gibi de birazcık acıdan ama daha çok korkudan ağlıyorlar


ddhlc6.jpg

Keşmirli kadınlar ve çocukların yüzünde gözyaşları, korku, çaresizlik var. Sorunlu bir coğrafyanın insanları onlar… Fotoğraf da Hindistan askerleri ile ayrılıkçı militanlar arasında yaşanan çatışmanın hemen ardından çekilmiş. Kadınlar, kayıplarına ağlıyorlar, ama yakınlarından birini değil, ''evlerini'' kaybetmişler


10p4j81.jpg

AP fotoğrafçısı M. Lakshman'ın Hindistan'da çektiği bir fotoğrafla başlıyoruz. HIV taşıyıcısı bir anne ve yedi yaşındaki çocuğunun fotoğrafı bu… Aynı kaderi paylaşan anne ve çocuğunun yüzünde farklı duyguların izleri okunuyor. Küçük çocuğun yüzünde ve kocaman gözlerinde ''korku'' var. Annenin çok uzaklara dalan gözlerindeyse ''çaresizlik'' ve ''hüzün''. Küçük çocuğu bu kadar korkutan da annesinin ''çaresizliği'' gibi görünüyor.


1e27uc.jpg

Dünya AIDS günü nedeniyle İstanbul'da Beyoğlu’nda düzenlenen yürüyüşten bir kare. NTV kameramanı Cengiz Tapan'ın çektiği fotoğraftaki bu ilginç kadın, yürüyüşün renkli katılımcılarından biri. Amaç AIDS konusuna yeterince dikkat çekip halkı bilinçlendirmek. Yürüyüşün bu ilginç katılımcısı da İstiklal Caddesi’nden geçenlerin ilgisini çekmeyi başarmış gibi görünüyor

kd6420.jpg

Irak'ın samarra kentinde çekilen bir fotoğrafla devam ediyoruz. 9 yaşındaki ali… yüzünde acı ifadesi var...samarra'daki çatışmalarda yaralanmış. Ama o anda ona daha önce hiç tatmadığı bu fiziksel acıyı bile unutturan bir acıyı da yaşıyor aslında. Çünkü ali, babasının bu çatışmalarda öldüğünü sadece birkaç saniye önce öğrenmiş.


15s07cz.jpg

NTV Muhabiri Nevin Sungur'un Afganistan'da çektiği bir fotoğraf... Kabil yakınlarındaki Birleşmiş Milletler kamplarından birinde, annesiyle birlikte sağlık kontrolünden geçmeyi bekleyen bir kız çocuğu. Nasıl Nevin Sungur onun güzelliğini farkettiyse o da objektifin kendisine yöneldiğini fark etmiş. Savaş koşullarında bir mülteci kampında zor koşullarda yaşayan bu çocuğun gözlerindeki umut kaybolmamış..


157evf9.jpg

Ap fotoğrafçısı john moore tarafından sudan'da çekilen bir fotoğrafla devam ediyoruz. Fotoğraftaki bir sığır çobanı. ''işiniz ne olursa olsun, hakkını vererek ve özen göstererek yapmanız gerekir'' ilkesinin canlı bir örneği gibi bu çoban. Sığırlarını hastalık taşıyan böceklerden korumak için yakmış bu ateşleri. Sonra da onları rahatsız etmemek istercesine sessizce ayrılıyor oradan.


352i5ax.jpg

Hindistan'da çekilen bir fotoğrafla başlıyoruz. Görme engelli hintliler, engellilerin haklarının korunması için parlamento önünde protesto gösterisi düzenliyor. Protestocuların yüzünde bir memnuniyet ifadesi var ama içlerinden biri hepsinden daha mutlu. Onu böyle gülümseten nedir bilinmez ama o anda ''görmeyen'' gözleri bile gülümsüyor...


izok8x.jpg

Batı Şeria'daki İsrail yerleşim birimlerinden birinde çekilen bir fotoğrafla devam ediyoruz. Şiddetin bitmek bilmediği Ortadoğu’da saldırının ne zaman, nereden geleceği belli olmuyor, fotoğrafa bakılırsa bu defaki bir sokak başındaki buzdolabının içinden geliyor. Bu aslında bir tatbikatın fotoğrafı, yani gerçek bir saldırı fotoğrafı değil. Ancak bu tatbikat bile ölümün nereden geleceğinin oralarda hiç ama hiç belli olmadığını göstermeye yetiyor


1zbs9op.jpg

Reuters fotoğrafçısı Muhammed Salim'in Gazze şeridinde çektiği bir fotoğrafla devam ediyoruz. Çocuklar doğaları gereği duygularını gizlemeyi pek başaramazlar. Sevinçleri coşkulu, öfkeleri şiddetli olabilir. Ama bu fotoğrafa bakılırsa korkuları da çok büyük oluyor. Filistinli iki çocuk, İsrail askerlerince öldürülen bir Filistinlinin cesedini görünce dehşete kapılıyor ve bu dehşeti gizlemeyi de başaramıyor.

2w5sq3p.jpg

Nevin Sungur'un Afganistan'da çektiği bir başka ‘o’ an. Fotoğraftakiler, El-kaide ve Taliban ile bağlantıları olduğu iddiasıyla tutuklanan ve Şibirgan Cezaevi’nde tutulan mahkumlar… Belli ki sayıları çok, oradan kurtulma umutları da büyük, ama parmaklıklar ardındaki çaresizlikleri de sözle anlatmaya gerek kalmayacak kadar açık
***
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
bende cok seviyorum o an resimlerini insallah hep paylasicam cok anlamli gercekten:panter:
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
Gercekten insan bir an bile onlarin yerine kendini koyunca ici tuhaf oluyor:mendil:
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
064cs.jpg

Bugünlerde Amerika Florida’dan ajanslara çok güzel tabiat fotoğrafları düşüyor. Bu durum, acaba son tayfunların kırıp döktüğü turizmi canlandırma çabasının varlığını akla getiriyor. Bunlar ‘o’ anda sayısız ve sonsuz alternatifli güzelliklerinden bir çeşitleme sunan tabiatın umurunda bile değil. Akşamı giyinen bulutlar ufukla buluşmaya giderken pelikan yuvasına dönmek üzere havalanıyor. (Associated Press / Daytona Beach News-Journal, Chris Walters)

.
056wj.jpg

Güney Kore’nin başkenti Seul’deki lunaparkta, parkın çalışanları Noel Baba giysileri içinde parkın yeni eğlencesini tanıtıyor. Adı Double Rock Spin... Bir çeşit dev pervane. Kanatlarında böyle insanların oturtulduğu düzenekler var. Birazdan dönmeye başlayacak. Ve galiba ne sakal ne de kukuleta kalacak. (Associated Press / Yonhap. Shin Young-kyun)

.
045br.jpg

Kuzey Almanya’daki Luebeck kentinde düzenlenen Buz Dünyası Sergisi’ne hazırlanan bir katılımcı, heykelini tamamlamaya uğraşıyor. Daha çok iş var. Heykel henüz tamamlanmamış ama heykeltraşın bu çabadan ne kadar tat aldığını ortaya koyan, sağdaki figürün gülümsemesiyle eşleşen bakışları ‘o’ anda yapıtı tamamlıyor. (AFP / Roland Magunia

.
015np.jpg

Pakistan’da depremden sonra, Keşmir’de Muzafferabat yakınlarında kurulan kampta bir adam çadırının yanıbaşında yemek pişiriyor. Bölge insanının depremden önce zaten bundan daha fazla olanaklara sahip olmadığı biliniyor. Ama Tomas Munita’nın bu fotoğraf için gönderdiği bilgide bu adamın evini kaybettiği yazıyor. O zaman bu fotoğraf, bir şeyler anlatmaya başlıyor. Ne ateşin karamsarlığı ne tencerenin kalenderliği ne de adamın utanırcasına çıplak ayaklarını gizleme çabası. Çiçekli tabak, olmayan bir ev sofrasının hayali gibi orada ‘o’ anda evsizliği anlatıyor. (Associated Press / Tomas Munita)

.
027bu.jpg

Karmaşık, ilk bakışta ipucu vermeyen bir ‘o’ an. Ortadoğu’da geçen hafta 8 Aralık günü Kudüs yakınlarındaki bir kontrol noktasında bir İsrail askeri bıçaklanarak öldürüldü. Bunun üzerine Batı Şeria’dan çıkış ve girişlerin kontrol edildiği kapılardan geçişler yine durduruldu. İsrail Ordusu yine operasyonlara başladı. Ardından Hamas ateşkesi kaldırdığını açıkladı. Sonuçta Ortadoğu’daki karmaşık gerilim yine ön plana çıktı. AP fotoğrafçısı Oded Balilty, belki de bu durumu vurgulamak için ‘o’ anı seçti. İsrailli askerin silahının namlusunun ucunda kontrol noktasını geçmek için bekleyen Filistinli kadını belki de bu nedenle o karamsar dokunun gerisinden görüntüledi. (Associated Press / Oded Balilty)

.
069wf.jpg

Pasifik Okyanusu’ndaki adalar topluluğu Vanuatu’ya bağlı Ambae Adası. Çocuklar yoğun yağış altında futbol oynuyor. Evlerinden uzaklar çünkü yaşadıkları köy faaliyete geçen bir volkanın yakınlarındaydı. Ama yanardağ, yağmura küllerini katarak ‘o’ ana koyduğu perdeyle varlığını gösterme çabasındaydı. (Associated Press / Rick Rycroft)
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
0116jm.jpg



Gözlerin Söyledikleri : Elbette yüzündeki çizgiler dikkat çekiyordu. Ama Keşmirli 70 yaşındaki Muhammed Azam Abbasi, uzak geçmişin anılarını kırışıkların içinde saklıyordu. Çünkü o sırada yakın geçmişi, depremi anlatıyordu. Deprem sırasında geniş ailesinden kimsenin ölmediğini söylüyordu. Zaten yüzünün kırışıklıklar dışında kalan bütünü, ışığı şükran duygularıyla karşılıyordu. Gözleri hariç... Denedik, elimizle kapatıp sadece gözlere baktık. Yaşlı adam, köyünde 22 kız çocuğunun öldüğünü, 250 evin neredeyse yerle bir olduğunu anlatmayı gözlerine bırakıyordu. (Associated Press / David Longstreath)

.
0338hx.jpg



Ateş festivali: İspanya’nın Valencia kentinde her yıl Ateş Festivali yapılır. Zaman zaman patırtı gürültü altında zaman zaman da İsa Peygamber’in annesi Meryem’in eşi Aziz Joseph adına ayinlerle geçen bir haftanın sonunda sıkıştırılmış kağıttan yapılan dev heykeller yakılır. ‘O’ anda bu heykellerden biri yakılıyor. Ama foto muhabiri Fernando Bustamante öyle bir açı ve an yakalıyor ki, heykel son bir gayretle yanmasın diye elindeki kuşu salıyormuş gibi görünüyor. (Associated Press / Fernando Bustamante)
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
bakisacisi13kv.jpg


Bakış Açısı: Yine iki çocuk. Yer Irak’ın başkenti Bağdat. Amerikan askerleri bu çocukların evine baskın düzenlemiş ve babaları da tutuklanmış. Bu fotoğrafta özellikle kardeşlerin küçük olanına bakınca insanın içi eğiliyor. Ama Amerikalı askerlerin dimdik duruşu, üst tarafındaki kayıtsız görüntünün ipuçlarını veriyor. ‘O’ an, “Amerikalı fotoğraftan çıksa, bir de oalya bu taraftan baksa içi ne kadar eğilir?” diye bir soru da sorduruyor....

<B>
[/URL]


Keşmir’den bir fotoğraf. Burası, Muzafferabat yakınlarında felaketzedeler için kurulan bir kamp. Bir felaketzede kampında çiklet reklamı mı? Hem de ‘o’ anda meseleyi saptıran, önündeki çocukların mahzunluğunu eriten bir dokuyla... Garhi Dubatta Kampı’nda insanların çiklete ihtiyaçları pek yok tabii. Ama o reklam fotoğrafının basıldığı plastik brandaya ihtiyaçları var. Çiklet reklamı, bu çocukların yaşadığı çadırı soğuğa karşı takviye ediyor. Reklam o kadar sanal ki, gerçekliği üstlendiğini bir türlü ispat edemiyor. (Associated Press / Tomas Munita)


[/URL]


Gözlerdekiler de dahil, baktıkça kırmızı ve siyahın birbiriyle çatışıp durduğu bir fotoğraf. Ama ‘o’ an bundan ibaret değil kuşkusuz. İspanya’nın Kanarya Adaları’nda 70 kaçak göçmen yakalanmış. İçlerinden ikisi görünüyor. Kırmızı ve siyah çatışması bir yana, yakalanmış, yoksul ve hayatı doğup büyüdüğü yerden uzakta arayan umutsuz bir insanın ruh hali. Öfke, şüphe, korku, arzu ne ararsanız hepsi birden gözeneklerden çıkıp yüzüne yayılmış ışıkla buluşuyor. (Reuters / Juan Medina)


[/URL]


Irak Kuzeyi’nde Erbil yakınlarında bir çoban çocuk akşam evine dönüyor. ‘O’ anda her şey ne kadar da yorgun çıkmış. Sanki orada ve ‘o’ anda o topraklar 1920’lerden beri bir türlü rahat yüzü görmeyen, gördürülmeyen bir ülkenin mutsuz yorgunluğunu gösterivermiş. (AFP /


[/URL]


Oyuncak Savaş Bölgesi


Terk edilmiş bir Irak askeri kampında oynayan çocuklar, yeni oyuncaklarını gösteriyor: Tell Billa bölgesindeki ağır makineli tüfek cephaneliği. Bölge köylüleri Musul yakınlarındaki kampı yerle bir etmiş olsa da patlamamış tank mermisi gibi patlayıcı maddeler hâlâ ortalıkta duruyor.


[/URL]


Dünyamızın bir köşesinde 5 bin kişi, yanardağ yüzünden evlerinden uzakta tabiatın olası öfkesinin geçmesini bekliyor. Bu çocuk da onlardan biri. Vanuatu Adalar Topluluğu’na bağlı Ambae Adası’nda tehlikeli bölgeden uzaklaştırılanların barındığı kampta şişirilmiş bir torbayla oynayan çocuk, neşesinin anlık çoşkularından birine katılan ışıkla buluşuyor. (Associated Press / Rick Rycroft)


Hiç de eğlenceli değil: Burası İsrail Tel Aviv. Musevilerin antik İran’dan kurtuluşları şerefine yapılan Purim Bayramı sırasında çekilen bir fotoğraf. Geleneğe göre, bu bayramda çeşitli eğlenceler düzenleniyor. Fotoğraftaki renkler eğlenmeye hazır. Ama sanki çocukların içinde bulundukları coğrafyanın genel fotoğrafından bir şeyler, ‘o’ ana giriyor. Her nedense hüzün ağır basıyor. (Associated Press / Ariel Schalit)



Yaralı baykuş: Amerika'nın Oregon Eyaleti’nde bir boynuzlu baykuş, türünün ortak özelliği vahşi ama hayret içeren bakışlarıyla fotoğrafını çeken kişiyi kolluyor. Bakışları ne kadar vahşi olsa da bu hayvan asla vahşi hayata dönemeyecek çünkü yaralı. Bir hayvanseverin evinde barınıyor. Elbette içgüdüsel olarak böyle bakıyor ama en azından içinde bulunduğu durum bu hayret dolu bakışlara uyuyor çünkü neden uçamadığını, vahşi hayata neden dönemediğini anlamadığı kesin.




Bilinmeyen gerçeklerin de ötesinde: ''Gerçeklerin en az bilindiği ülke''... Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, bu çocukların yaşadığı memleketi böyle tanımlıyor. Yani Uganda'daki insanlık krizinin boyutları bilinenin çok üstünde. Uganda'da 19 yıldır hüküm süren bir iç savaş var. Bilindiği kadarıyla bu savaş yüzünden 1 buçuk milyon insan yerinden oldu. Yine bilindiği kadarıyla binlerce çocuk, gerilla olarak devşirilmek üzere kaçırılma tehlikesiyle karşı karşıya. Gulu kentindeki hastanenin pediatri servisinde sağlık işlemlerini seyreden bu çocukların bakışları, 'o' anlık da olsa, Uganda'daki insanlık krizinin bilinemeyen boyutlarını da taşıyor.




</B>
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya


Sayıların önemi var mı?: Ukrayna’nın Başkenti Kiev’deki Çocuk Hastanesi’nde kanser tedavisi gören Vika Chervinska annesiyle sıra bekliyor. Uluslararası Yeşilbarış Örgütü, Çernobil Nükleer Felaketi nedeniyle 90 bin kişinin kanserden öldüğünü iddia ediyor. Birleşmiş Milletler’se bu sayının 4 bin olduğunu öne sürüyor. Fotoğraf, ajans tarafından abonelerine geçirilirken bu bilgiye yer verilmiş. Çernobil felaketi 8 yaşındaki Vika’ya sinmiş işte. ‘O’ ana bakınca “Sayının bir önemi var mı?” sorusu akla geliyor. (Associated Press / Oded Balilty
ve Açıklamaları



Kimsin ? : İşte o an herşeyin aslı da bir bütün olduğunu insanon başkalarından farklı olmadığını siyahla beyazın aslında kendisi olduğunu ne olacağının garantisi olmadıgını ama baktıkları gıbı olmamak ıcın calısması gerektıgını baktıklarını kendısı kadar ıyı yada daha ıyı yapmak ıcın calısıtıgı an ICINDEKI DENGEYI BULDUGU AN




Gölgelerin anlatımı: İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’ndan Tenerif’te limanda bir köşede dinlenen ve kendilerine verilen battaniyelerle ısınan Afrikalı kaçak göçmenler. Tekneyle adaya çıkmak isterken yakalanmışlar. Yorgun ve yakalandıkları için üzgün oldukları belli oluyor. Bu yüzden, 'o’ anda duygularını gölgeleri anlatıyor. (Associated Press /Alvaro Barrientos)
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya



Yaralanmaya devam: Çocuğun adı Nesrin... Filistinli... El Halil’deki Fawar Mülteci Kampı’nda İsrail Ordusu’nun yaptığı bir operasyon sırasında evinin damındaymış. İsrail askerlerinin açtığı ateş sırasında plastik mermilerden biri yüzüne isabet etmiş. O sırada İsrail Ordusu sıhhiyesi çocuğa ilk müdaheleyi yapıyor. Mermi bir kere gidip vurmuş. Ama ‘o’ an, Nesrin’in hala yaralanmaya devam ettiğini göstermiş. (Associated Press / Nasser Shiyoukhi)



Sessiz mesaj: Fotoğraf Kudüs’te çekildi. İki Filistinli, Cuma namazı kılmak için El Aksa Camii’ne gitmeden önce İsrail polisinin izin vermesini bekliyor. İsrail, 45 yaşın altındaki Filistinliler’in El Aksa Camii’ne girmesine izin vermiyor. AP Ajansı’ndan Enric Marti, tek bir kareyle yılların birikmiş öfkesini ‘o’ ana sığdırıyor. Özellikle sağdaki adam., dilinin değil gözlerinin ucuna gelmiş ifadeyi, sessiz bir mesaj olarak ‘o’ ana yayıyor. (Associated Press / Enric Marti)


Ruh temizliği: Hindistan’da Allahabat kentinde bir baba, 1 buçuk yaşındaki oğlunu inanışına göre, ruhu yıkansın diye Ganj Nehri’ne daldırıp çıkarıyor. Baba, oğlunun ruhunun yıkandığına inanıyor ama çocuk ne bilsin, ‘o’ anda ruhu temizlenmekten ziyade ruhu korkuyor. (Associated Press / Rajesh Kumar Singh)




“Neden?”: Irak'ta Amerikan Birlikleri, Suriye karayolu üzerindeki bir köyde silah ya da mühimmat arama operasyonu yapıyor. Annesi sorgulanan çocuk, Irak olayıyla ilgili bütün “neden” sorularını üstüne almış, bakışlarıyla bunları Amerikalı askere yönlendiriyor. Küçücük bedenin masum duruşundan öyle bir güçlü çıkıyor ki bu “neden?” demeti, 'o' an, çocuğun bakışları yüzünden bütün zerreleriyle askere doğru kayıyor. (AP/Jacob Silberberg)
[/URL]


Akşam saatlerinde Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir sokak... Seyyar satıcı kendi yaktığı ateşle ısınıyor. Gün ışığı çekilmeye yüz tuttuğundan yoksulluğun anlatımını ateş ve ışığı üstleniyor. Arka plandaki otelin pencerelerinden de bu anlatıma göz göz bir katılım oluyor. (Associated Press / Rodrigo Abd)



Yıldırım Harekatı



[/URL]

Kenya’da iki kardeş sıtma aşısı olmayı bekliyor. Bu çocukların köyü, Kenya’nın en şanslı köylerinden. Amerika’daki Kolombiya Üniversitesi’ne bağlı bir enstitütü yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı bu köyü yoksulluğa karşı mücadele laboratuvarı olarak kullanıyor. Kendi deyişleriyle köydeki yoksulluğa karşı bir “Yıldırım Harekatı” yapılıyor. Önemli miktarlarda yardım toplanıyor ve bu insanlara aktarılıyor. Sonuçta da belki de ilk defa Afrika’dan böylesine gürbüz bebeklerin yer aldığı bir ‘o’ an ortaya çıkıyor. (Associated Press / Karel Prinsloo)
Olağanüstü ‘hal’


[/URL]

Amerika’yla serbest ticaret anlaşması imzalanmasından sonra Ekvator’un yoksul yerli halkı protesto eylemlerine başlayınca Devlet Başkanı Alfredo Palacio, 4 bölgede olağanüstü hal ilan etti. ‘O’ andaysa o bölgelerden birinde askerler protestocu yerlilerin kapattığı bir yolu temizlemek üzere konuşlanmaktaydı. Kadın da köyüne gitmekteydi. Kamyonlar, jeepler buldozer ve silahlarıyla askerler... Ama bir şekilde berideki kadın ‘o’ anda daha güçlü görünmekteydi. (Associated Press / Dolores Ochoa R.)


Dışa vurum


[/URL]

Hindistan Keşmiri’nde Sirinagar. Hindistan güvenlik güçleri tarafından öldürülen ayrılıkçı iki militanın cenaze töreni... Tören, Keşmir’in Hindistan’dan ayrılması isteminin gösterisine dönüşmüş. AP Foto Muhabiri Dar Yasin’in verdiği bilgiye göre, kadınlar o sırada Keşmir’e özgürlük sloganları atıyor. ‘O’ andaysa bütün sloganlar, bütün hüzünler, öndeki gözü yaşlı kadında birikip dışa vuruluyor. (Associated Press / Dar Yasin)
Kısılan gerçekler


[/URL]

Fotoğraf Amerikan Ordusu tarafından uluslararası haber ajanslarına verildi. Irak’ın kuzeyinde iki Iraklı, bir kontrol noktasında araçlarının Amerikan askerleri tarafından aranmasını seyrediyor. Ordu fotoğrafçısı Çavuş Jacop Bailey ‘o’ anı saptarken güneşe karşı çekim yaptığından kamerasının diyaframını kısmış. Bu durum, ‘o’ anın gerçeklerinin de kısılmasına yolaçmış. (Associated Press / U.S. Air Force, Staff Sgt. Jacob N. Bailey)


Protesto atışı


[/URL]

Nikaragua’nın başkenti Managua... Bir gösterici ev yapımı silahı polise karşı ateşliyor. ‘O’ an, toplu taşıma ücretlerine zammı protesto için yapılan bir öğrenci gösterisi sırasında oluştu. Gösteride protesto ve öğrenci ne kadar varsa ‘o’ anda da o kadar vardı. (Associated Press / Esteban Felix)
Doğa harikası


[/URL]

Amerika Birleşik Devletleri’nin Idaho Eyaleti semalarında çok ender görülen ve buna koşut olarak çok güzel bir doğa olayı. Türkçe’ye “Yüksek Ufuk Yayı” diye çevrilebilen bir tabiat sürprizi. Güneş ışınları bu olay gerekli bir sırada dizilmiş buz kristallerinin arasından geçince oluşan görüntü. Sanki gökyüzündeki görünmez bir dev varlığın saçları güneş ışınlarına yakalanıyor da meslektaşımız bu sırrı yakalıyor. (Associated Press / The Spokesman-Review, Brian Plonka)


Esintinin tadı

[/URL]

Hawaii’deki ünlü Waikiki Plajı’nda bir turist güneş battıktan sonra bölgenin ünlü esintisinin tadını çıkarıyor. Güneyi uğurlayan gökyüzü de turistin şalındaki renk dağılımına uyum göstererek bu hoş hatta belki hınzırca sürprizle foto muhabiri Lucy Pemoni’ye bir ‘o’ an sunuyor. (Associated Press / Lucy Pemoni)
Umudun ölümü



[/URL]

Ölümü de göze alıp, Afrika sahilinden uyduruk teknelere doluşup İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları’na gidiyorlar. Amaçları İspanya’ya, oradan da Avrupa’ya kapağı atmak. Yolda ölüyorlar ya da artık onları bulmayı uzmanlık haline getirmiş İspanyol sahil güvenlik ekiplerine yakalanıyorlar. Bu ikisi geçirdikleri korkunç dehşet yolculuğunun ardından yakalandıktan sonra kıyıda oracıkta dinleniyorlar. Biri dalıp gitmiş. Fotoğrafı daha büyütüp baktık. Diğerinin ışıksız, donuk gözleri umudunun ölümünü anlatmış. Beton zemine uzattığı eliyse insanca bir hayat için aradığı yardımı bulamamanın tükenişiyle bükülmüş. (AP Photo/Arturo Rodriguez)




Suçluluk çağrışımları



[/URL]

ABD’nin Missouri Eyaleti’nde Anayasa Günü etkinliklerinden bir fotoğraf... Ortaokul öğrencileri birazdan katılacakları ve eyaletin önde gelen hukukçularına soru soracakları panele hazırlık amacıyla büroşür okuyorlar. ‘O an’a bir suçluluk çağrışımları yayılıyor. Yüzlerini örtüyorlarmış gibi görünen siyah çocuklardan değil ama... Kompozisyonun geneline yayılan suçluluk bilgiyi yanına alarak zamanında siyahlara bazı eyaletlerde en temel insan haklarının verilmediği dönemleri hatırlatan kırmızı buroşürlerden dağılıyor. (AP Photo/St. Louis Post Dispatch, Dawn Majors)







 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya
Yorgun güzel


[/URL]

Haiti’de Başkent Port-au-Prince’de başında kova taşıyan bir kadın. Foto muhabiri Arianna Cubillos’u farkettiğinde yorgunluktan şikayetle ilgi görmenin sevincinin sınırında gülümsüyor. Bu ‘o’ an da onu güzelleştiriyor. (Associated Press / Ariana Cubillos)



Küçük yardımlar


[/URL]

Kadiatu 3 yaşında. Afrika ülkelerinden Sierra Leone’de yaşıyor. Doğumundan itibaren başta ishal olmak üzere bir yığın önlenebilir, tedavi edilebilir hastalıkla boğuşuyor. Save the Children adlı kuruluş zengin ülkeleri Afrika’daki çocuk sağlığı sorunları için fazla para tutmayan yardıma çağırıyor. “Küçük yardımlar” deniyor. “Küçük yardımlar, Afrika’daki yaygın çocuk sağlığı sorunlarını halledebilir.” Kadiatu da ‘o’ anda bakışlarıyla bilmeden bu çağrıyı tekrarlıyor. (Associated Press / Namvula Rennie)
Küçük lokmalar / Sudan


[/URL]

Onlar aslında her gün Ramazan’ı yaşıyor, zorunlu olarak her gün oruç tutuyorlar. Çünkü açlar, susuzlar, yoksullar. Fotoğraf Sudan’ın felaket bölgelerinden Darfur’da çekilmiş. Her şeye rağmen yaşama sevincini kaybetmemiş engelli bir kadın, el-Şerif mülteci kampında bayramlık yiyecek hazırlıyor. Tabak büyük, ama elindeki malzeme çok az. Jiletle küçük parçalara ayrılmış yemek. Onlar da o yıl bayrama böyle girmişlerdi işte...
13 Kasım 2004 (AP/Jose Cendon)


Dargın gölgeler / Afganistan


[/URL]

Kâbil’de ışığın anlık hareketinden izler ve mesajlar bıraktığı bir ‘o’ an. Işık, iç savaş sırasında hasar görmüş bir binanın duvarından geçerken, artık kanıksadığı çatışma izlerine dargınlık gölgeleri bırakıyor. Ama kareyi terk etmeden önce ‘o’ anın farklılığında, yani çocuklarda şöyle bir oyalanıp anlık umut hatıralarını geride bırakmayı da ihmal etmiyor.
4 Haziran 2005 (AP/Tomas Munita)
Garip bir ‘o’ an


[/URL]

Afganistan’dan bir fotoğraf. Oralı olmayanlar içinde karenin her köşesi iki anlamda da garip... Burası bir mezarlık. Toprak garip, mezar taşları garip. Hatta ışığın üzerinden anlık uzaklaşmasıyla mezar taşı gibi görünen Afgan da garip. Aslında ışığın ‘o’ anda kilim üzerinde toplanmasıyla farklı bir mekanın aydınlanması da garip. O kilim mezarlıktaki çayhane. Afgan, bir demlik çay ısmarlamış, mezar taşlarının arasında ya da mezarların üzerinde dinleniyor. Demiştik ya, ‘o’ anın her köşesi iki anlamda da garip. ‘O’ anın kendisi de iki anlamda garip... (Associated Press / Rodrigo Abd)
Duyarsızlığa “karşı duruş”


[/URL]

Fotoğraf, Afrika ülkelerinden Bostwana’daki Baylor Çocuk Kliniği’nde çekildi. Klinikte AIDS hastası veya HIV taşıyıcısı 1000 çocuk ve aynı durumda 200 aile barınıyor. Kuruluş, çeşitli organizasyonlardan yardım alıyor. Yani orada, o klinikte bir şeyler yapılıyor. Ama uygar dünyanın Afrika’daki AIDS sorununa karşı genel duyarsızlığını da unutmamak gerekiyor. İlacını beklerken diğerlerinin oyununu seyreden hasta çocuğun duruşu, Afrika’daki AIDS gerçeğini hatırlatıyor. (Associated Press / Jerome Delay


Filipinlerin başkenti Manila'daki gecekondu tanımına bile uyamayan şeylerden oluşan mahallede bir çocuk yaşadığı yerin dışına uzanınca ve foto-muhabir Aaron Favila deklanşöre basınca bu 'o' an oluşmuş. Meslektaşımız bu fotoğrafı o yerin bir kaç kilometre ötesinde yapılan 10'uncu Güney Asya Uluslar Derneği Asean Zirvesi nedeniyle çekmiş. Çocuk, bu dünyada daha iyi koşulların varolabileceğini ayırt edecek yaşta değil. Ama yine yoksulluğundan utanır gibi çıkmış... 'O' an utanıyor da ondan belki.


Hindistan'ın Allahabad Kenti'nde Yamuna Nehri kıyısında Ardh Kumbh Mela Festivali sırasında Hindu hacılar, içinde bulunduğumuz hayatın bütün maddeciliğinden arınmaya hazırlanıyorlar. Bu nedenle çıplaklar. Birazdan o bez parçaları da çıkacak ve kutsal nehirler Ganj ile Yamuna'nın birleştiği yerde yıkanılacak. Ancak iki kutsal nehrin buluştuğu sularda bu alemin bütün maddelerinden arınmak isteyenleri bu alemin maddeleri bekliyor. Bakteriler... Gerek Ganj gerekse Yamuna sayılı çevre kirliliğine uğramış nehirler arasında. Festival süresince 60 milyon insanın bu sularda arınması bekleniyordu. Ama kirlilik nedeniyle sayı 60 milyonu bulmadı.


Afrika ülkelerinden Bostwana'da çalıdamlar diye bilinen hatta dünyanın ''tanrılar çıldırmış olmalı'' film dizisiyle tanıdığı Basarwa kabilesinden iki çocuk, atalarının topraklarından sürüldükten sonra yerleştirildikleri kampta güneş altında. 'O' an, güneşin yakıcı ışığıyla bu çocuklar arasında bir aşinalık olduğunu gösteriyor. Ama 'o' an... Bir de rahatsızlığın, sıradışılığın ipuçlarını veriyor. Şiş karınları... Bu çocuklar, büyüklerinin Kalahari Çölü'nde alıştıkları avcı toplayıcı hayatın zorla yerleştirildikleri kampta mümkün olmaması yüzünden iyi beslenemiyorlar. Neyse ki hukuk mücadelesini kazandılar. Yakında zengin elmas yatakları bulunan atalarının topraklarına geri dönecekler. Güneşle daha rahat yarenlik ve tok, hatta sağlıklı yaşayabilmek için


Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda Fransız Jo-Wilfried Tsonga Amerikalı rakibi Andy Roddick'e sayı verdikten sonra hırsını raketinden alıyor. Raketi fırlatmış ama küçücük bir zaman diliminde bu 'o' an oluşmuş. Fransız sporcu mu hırsını raketten alıyormuş ? Raket mi hırsını fransız sporcudan







 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya

Foto-muhabir Anish Swarup 'o' anı yakından çekebilirdi. O zaman karanlığın derininde ama duyguları ışıkla yarenlik eden adamın ne yaptığı anlaşılabilirdi. Afganistan burası. Britanya Ordusu'nun Kajaki Üssü'nde kraliyet piyadesi'ne mensup bir asker, ailesinin christmas için gönderdiği ama ancak 11 Ocak günü eline geçen hediye paketini açıyor. Hasılı 'o' an bu uzaklıktan ve açıdan çekilince açıklama istiyor. Ama biri ne olduğunu söyleyince 'o' an anlatmaya başlıyor. Askerin yalnızlığını, ailesinden armağan almasının yarattığı hüzünle karışık sevinç duygusunu ve bakanların ürettiği diğer düşünceleri


İngiltere'de şiddetli yağışlar bazı bölgelerde sellere yolaçtı. Bu elverişsiz hava koşulları başkent Londra'dan da geçti. AP foto-muhabir Cathal Mcnaughton yağıştan sonra iyi bir gözün görmesini bekleyen estetik sürprizlerden birini kayda aldı. Parlamentonun oralardaki ünlü saat kulesi şiddetli yağışın ardından oluşan su birikintisine yansıyordu. Biri de su birikintisinin üzerinden atlarken, pek çok gözlerden ırak bu 'o' an oluşuyordu.


Amerika Birleşik Devletleri'nde Atlanta kenti'nde yerel sanatçı Michael Colley yeni bir inşaatın duvarını boyuyor. Başarılı bir çalışma. Resim kendisiyle o kadar uğraşılmasına rağmen ne kadar da dalgın görünüyor.


Kanada... Ülkenin batı sahilinde şiddetli kar yağışı ve soğuk hava dalgasının ardından bir kız çocuğu babasının yaptığı kardan adama bakıyor. Kardan adam çalışmasının pek başarılı olduğu söylenemez ama çocukla boyu aynı olunca 'o' an bize. Buraya karşılıklı bir iletişimin duyulmayan sesini yolluyor. Şemsiye yüzünü kapadığı için göremiyoruz. Kimbilir belki de çocuk kardan adamla konuşuyor.


Çin'in en kuzey'indeki Heilonjiang Bölgesi'nin başkenti Harbin'deki, dünyanın en büyük kar ve buz festivallerinden biri... Bu etkinlik, -35 derece sıcaklığa rağmen çok sayıda turist çekiyor. Buzdan dev yapılar inşa edilip aydınlatılıyor. Rüya gibi bir ortam yaratılıyor. Ap foto'dan Elizabeth Dalziel ışıklandırılmış buzdan yapıları ve ziyaretçileri bir buz kütlesinin arkasından çekince ''rüya gibi'' tanımının ''gibi'' sini eritiyor.


Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas Eyaleti'nde her yıl geleneksel olarak yapılan binicilik yarışlarından önce bir görevli atlar ve binicilerinin sahaya çıkmaları için bariyerleri ayarlıyor. Elbette dışardan, konkurhipik sahasından büyük bir iştahla içeriye hücüm eden güneş ışığı. Ama 'o' an sahadaki ve tribünlerdeki heyecan ve gerilimin içeriye dökülüşünü de anlatıyor.
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya

Hindistan'ın kuzeydoğu'sundaki Assam eyaleti'nde ayrılıkçı bir hareket var. Birleşik özgürlük cephesi adlı bu örgüt, petrol, çay ve ormancılık açısından zengin bu eyaleti Hindistan'dan ayırmak için terör eylemleri yapıyor. Ana hedefleri de bu zengin eyalete komşu bihar eyaleti'nden çalışmak için giden göçmen işçiler. Son olarak 69 göçmen işçiyi katlettiler. Assam'ın başkenti Gauhati'deki öğrenciler de terörü kınamak için bir sessiz bir protesto gösterisi düzenlediler. Elbette slogan duyulmadı ama 'o' anda olduğu gibi slogan görüldü. AP foto-muhabir Anupam Nath bunu göstermek için epey bakımlı ve güzel bir slogan seçmişti.


Bir başka protesto gösterisi. Yakından komşumuz Yunanistan'dan... Üniversite öğrencileri hükümetin ülkede özel üniversitelerin önünü açma girişimine karşı çıkıyor. Atina'daki son gösteride çatışma oldu. Fotoğraf çatışmadan sonra çekilmişti ama polisteki gerginlik sona ermemişti. Ne de olsa eylemci gençlik bir şekilde 'o' anda oradaydı.


Çocuk ailesiyle bir Asya ülkesi olan Myanmar'dan Tayland'a göçetmiş. Sınırın Tayland tarafındaki göçmen kayıt merkezinde bekliyor. Myanmar 44 yıldır askeri cuntayla yönetilen bir ülke... Ülkede yönetimi elinde bulunduran son cunta bütün uluslararası baskılara rağmen demokrasiye geçiş için adım atmıyor. Baskı rejimi yüzünden de insanlar Tayland'a kaçıyor. Çocuk Tayland'a geçmiş ama yüzündeki, üzerindeki gölgelere ve gözlerine bakılırsa cuntadan henüz kurtulamamış.


Fransa'nın kuzey sahilinde Calais'te fırtınalı havada bir açıdan tedbirli bir açıdansa tedbirsiz biri rüzgarla mücadele ediyor.


Orta Amerika ülkelerinden Panama'da Kuna Yerlileri diye bilinen bir topluluk yaşamakta. Bu insanların yaşam alanları yani ormanlar, 16'ıncı Yüzyılda İspanyol işgalcilerden beri yağmalanmakta. Araştırmalar, 19'uncu yüzyılda yüzde 91'i ormanlarla kaplı Panama'da orman talanı sonucunda 1960'da bu oranın yüzde 58'e düştüğünü saptamakta. Kuna Yerlileri'nin topraklarında altın ve bakır madenleri keşfedildikten sonra hayat bu insanlar için daha da zor hale gelmekte. Kuna Yerlilerinin liderleri katledildiği kayıtlarda yer almakta. Ve şimdi de yaşadıkları köyler yanmakta. Fotoğraf yanan üçüncü köydeki durumu yansıtmakta. Ya da 'o' anda Kuna Yerlileri yanan köylerine değil de modern dünyaya bakmakta ve anlamaya çalışmakta
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya


AFGANİSTAN'IN BAŞKENTİ KABİL'DE ÜLKEDE SON AYLARDA YAŞANAN TERÖR OLAYLARINI DURDURABİLMEK UMUDUYLA BİR TOPLANTI YAPILDI. BU FOTOĞRAF O TOPLANTI SIRASINDA ÇEKİLDİ. AFGANİSTAN'DA BU ÜLKENİN KÜLTÜRÜNE KOŞUT OLARAK SÖZ SAHİBİ BİR KOMİTE VAR. UZLAŞMA KOMİTESİ ADI VERİLEN BU KURUM ÜLKENİN YAŞLI AKİL ADAMLARINDAN OLUŞUYOR. UZLAŞMA KOMİTESİ, TERÖRE ÇARE İÇİN ÜLKENİN UZAK KÖŞELERİNDEKİ YAŞLI KÖY YA DA TOPLULUK LİDERLERİNİ BİRARAYA GETİRDİ. AP FOTO-MUHABİR RODRİGO ABD BİR YAKIN PLAN ÇALIŞMASI YAPARAK AFGANİSTAN'IN ÖNCELİKLİ SORUNUNU, O TOPLANTININ RUH HALİNİ BİRARAYA GETİRİVERDİ. TOPLANTIYA KATILAN YAŞLILARDAN BİRİ TESBİH ÇEKİYOR. PARMAKLARDAKİ KINA HUZUR İÇİNDE YAŞAMA ARZUSU OLARAK 'O' ANDA IŞIĞIN ÖNÜNE ÇIKIYOR. DİĞER ELİYLE DESTEKLEDİĞİNE BAKILIRSA ADAM TESPİH ÇEKMEKTEN YORULMUŞ. TESPİH ÇEKERKEN ''YA SABIR'' DİYOR MU ACABA ? YİNE DE BU BENZETME FOTOĞRAFI, SABRETMEKTEN YORULMUŞ BİR HALKIN 'O' ANI YAPIYOR.


LÜBNAN'DA HÜKÜMET KRİZİNİN ARDINDAN HİZBULLAH'IN BAŞKENTİ BEYRUT'TA BAŞLATTIĞI UCU AÇIK PROTESTO EYLEMİNDEN BİR ENSTANTANE. HÜKÜMET BİNASININ ÖNÜNDE BIÇAKLI TEL ÖRGÜLERİN ÖTESİNDEKİ GRUPTAN BİR KIZ ANİDEN DÖNÜP BAKIYOR. AP FOTO-MUHABİR PETROS GİANNAKOURİS DE DEKLANŞÖRE BASIYOR. KUŞKUSUZ MESELE NETLİK AMA BERİDEKİ TEL ÖRGÜLERİN FLULUĞU BAKIŞLARIN GÜCÜNÜ KANITLIYOR. SANKİ TEL ÖRGÜLER AKYÜZDEN YAYILAN SİMSİYAH ÖFKELİ BAKIŞTAN ÜRKMÜŞ ARADAN ÇIKMAYA ÇALIŞIYOR.


AVUSTRALYA'DA MOUNT BEAUTY DENEN BÖLGEDE ORMANLAR YANIYOR. YAKINDAKİ BİR GÖLDE YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ DEPOSUNU DOLDURURKEN BÖLGE SAKİNLERİNDEN MİLAN SMİTH DE AYAKLARINI YIKIYOR. FOTOĞRAF BU AMA DEĞİL... BİRLİKTE BAKALIM ŞİMDİ... GÖKYÜZÜNÜN, AĞAÇLARIN, IŞIĞIN VE GÖLÜN SESİ VAR 'O' ANDA... ÖTEDE AĞAÇLARIN DUYULMAYAN SESİNİ GÖKYÜZÜ DUYULUR YANİ GÖRÜLÜR HALE GETİRİYOR. BERİDE İSE GÖL, GÖKYÜZÜNDEKİ HÜZNÜ KÜÇÜK KIZIN AYAĞINA GÖTÜRÜP ÇOCUĞA DERT YANIYOR. ÇOCUK DA SANKİ IŞIĞIN VE SUYUN SESİNİ DUYMUŞ DA DİNLEYİP MERAKLA ANLAMAYA ÇALIŞIYOR.


İTALYA'NIN BAŞKENTİ ROMA... KENTEKİ BİR YENİ KLİSE KUTSANIYOR. TÜTSÜNÜN ARKASINDAKİ PAPA TARAFINDAN...


VÜCUTTAKİ KILLAR ALINMIŞ... SONRA MUHTEMELEN YAPAY GÜNEŞLENMEYLE BRONZLAŞMIŞ ARDINDAN DA TABİİ YAĞLAMIŞ. SİNGAPURLU CHUA LİNG FUNG, DİĞER BÜTÜN YARIŞMACILAR GİBİ KATAR'DAKİ ASYA OYUNLARI VÜCUT GELİŞTİRME YARIŞMASINA BÖYLE KATILMIŞ VE ALTIN MADALYA KAZANMIŞ. FOTO-MUHABİR KİN CHEUNG, GERİDEKİ ARAP GÖREVLİNİN ADETA FUNG'UN VÜCUDUNU SIVAYAN, BİRAZ YADIRGAYAN, BİRAZ DA KISKANAN BAKIŞLARINA ODAKLANINCA SPORCU ALTINDAN BİR HEYKEL GİBİ ÇIKMIŞ


BİR BAŞKA ŞAMPİYONUN FOTOĞRAFI. DAHA DOĞRUSU ESKİ ŞAMPİYONUN. NASA'YA AİT HUBBLE UZAY TELESKOPU'YLA ÇEKİLEN FOTOĞRAFTA SAMANYOLU GALAKSİSİ'NDE TOZ VE GAZ BULUTU HALİNDEKİ PİSMİS 24 YILDIZ KULUÇKASI ÜZERİNDE ORTADA BİR ZAMANLARIN ŞAMPİYON YILDIZI PİSMİS 24-1 PARLIYOR. DÜNYADAN 8 BİN IŞIK YILI UZAKTAKİ BU YILDIZ HUBBLE EKİBİNİN ÖNCEKİ SAPTAMALARINA GÖRE EN PARLAK GÜNEŞTİ. AMA SONRADAN BUNUN TEK BİR GÜNEŞ DEĞİL İKİ GÜNEŞİN BİRARAYA GELMESİNDEN OLUŞTUĞU ANLAŞILDI. PİSMİS 24-1'İN ŞAMPİYONLUĞU ELİNDEN ALINDI. AMA YİNE PİSMİS 24 ADLI YILDIZ KULUÇKASI AŞAĞIDAN GURURLA YENİ DOĞMUŞ PİSMİS 24-1 YILDIZINI İNSANOĞLUNA SUNUYOR. YILDIZ KULUÇKASI, BU GENÇ VE PARLAK İKİZ GÜNEŞİN ŞAMPİYONLUĞUNUN GERİ ALINMASINA ALDIRMAYACAK KADAR HEYBETLİ VE MUCİZEVİ... HEM AŞAĞIDA ADETA AĞIZLARINDAN BİRİNİ AÇARAK BİZLERE YENİ MAVİ IŞIKLI BİR GÜNEŞİ DE TANIŞTIRIYOR.
 
OP
Lilav

Lilav

Daimi Üye
Katılım
28 Haziran 2010
Mesajlar
22.427
Tepki
21.987
Puan
113
Yaş
41
Konum
Almanya


IRAK'IN BAŞKENTİ BAĞDAT'TAKİ YARMOUK HASTANESİ'NİN ÖNÜNDE ARTIK ALIŞILAGELMİŞ GÖRÜNTÜLERDEN BİRİ... HASTANE ÖNÜNDE YAKINI ÖLEN BİR GENÇ ADAM... FOTOĞRAF ACISINI YANSITMAYA ÇALIŞIYOR. BAKTIKÇA ÇIĞLIĞI ELLE TUTULUR HALE GELİYOR. VE BAKTIKÇA... YÜZÜNDEKİ ÇİZGİLER DE ÇIĞLIK ATIYOR. (


SOMALİ'DE ERİTRE DESTEKLİ İSLAMCI MİLİTANLARLARIN YARATTIĞI KARGAŞA ÜLKEDEKİ AÇLIĞI DEPREŞTİRDİ. ELİ KOLU BAĞLANMIŞ HÜKÜMET, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'İN YARDIM GÖREVLİLERİYLE BARIŞ SAĞLAMA MİSYONUNA KAPILARI AÇTI. AMA SOMALİ'DE ŞERİAT DEVLETİ KURMAYI AMAÇLAYAN DİNCİ ÖRGÜT BUNA KARŞI ÇIKTI, ÜLKEDE BUNLAR OLURKEN FOTO-MUHABİR STEPHEN MORRİSON WAJİD KENTİNDEKİ BESLENME MERKEZİNE GİDİP BU FOTOĞRAFI ÇEKTİ. BİR ANNE, AÇLIKTAN TÜKENMİŞ BEBEĞİNİ BESLEYEBİLMEK İÇİN SIRA BEKLEMEKTEYDİ. KADININ BAKIMLI HALİ, O KOŞULLARDA BİLE GİYSİSİNE GÖSTERDİĞİ ÖZEN DİKKAT ÇEKTİ. HERHALDE BU FOTOĞRAF, SOMALİ GİBİ ONYILLARDIR RAHAT YÜZÜ GÖRMEYEN BİR ÜLKEDE İNSANLIK ONURUNUN YORGUNLUĞUNUN 'O' ANI OLSA GEREKTİ


FERİDE ŞAH VE 2 YAŞINDAKİ OĞLU AMİR, KABİL'DEKİ NEJAT TIP MERKEZİ'NDE TEDAVİ OLMAK İÇİN BEKLİYOR. VE FOTOĞRAF, IŞIĞIN 'O' ANDAKİ VARLIĞININ MİKTARINA KOŞUT OLARAK AFGANİSTAN'IN PEK BİLİNMEYEN ÇARPICI BİR GERÇEĞİNİ FISILDIYOR. FERİDE ŞAH BİR UYUŞTURUCU BAĞIMLISI. AFGANİSTAN'DA BOLCA BULUNAN AFYON KULLANIYOR. OĞLU AMİR DE ÖYLE. ANNE SÜTÜNDEN GEÇMİŞ. AYRICA FERİDE, ÇOCUK MIZMIZLANDIĞINDA SAKİNLEŞMESİ İÇİN ÇAYINA AFYON KATIYOR. KOCASI DA AFYON BAĞIMLISI. EVDE TÜTTÜRDÜĞÜ İÇİN DİĞER 4 ÇOCUKLARI DA DOLAYLI OLARAK UYUŞTURUCU KULLANIYOR. BU DURUM AFGANİSTAN'DA EVLERİN DUVARLARI ARDINDA YAYGIN BİR SORUN. FOTOĞRAF BİR BAŞKA DURUMU DA AÇIKLIYOR. AFYON BAĞIMLISI ANNE VE BEBEĞİNİN YÜZÜNDEKİ IŞIK, KAYIP GİTMEKTE OLAN HAYATLARIN SON VE ZAYIF TUTUNUŞLARINI GÖSTERİYOR.


''FOTOĞRAFI YANLIŞ KOYDULAR. . '' DİYE DÜŞÜNENLER VARSA YANILIYORLAR. ÇERÇEVENİN KONUMU DOĞRU. FRANSIZ SPORCU OLİVİER MEYNET İSVİÇRE VERBİER'DE YAPILAN EXTREME SERBEST KAYAK ŞAMPİYONASI'NDA NEREDEYSE DOKSAN DERECELİK BİR YAMAÇTAN KAYIYOR. İNANILMASI GÜÇ BİR PERFORMANS... SANKİ BAŞARIMI TAKDİR EDEN DAĞ O YAMAÇTA SPORCUYU KENDİNE ÇEKEREK FRANSIZ KAYAKÇIYA YARDIM EDİYOR. BU BENZETME DE 'O' ANIN İNANILMAZLIĞINI BİRAZ AZALTIYOR.


KATAR'IN BAŞKENTİ DOHA'DA YAPILAN ASYA OYUNLARI'NDA ERKEKLER 100 METRE SIRTÜSTÜ FİNALİ. JAPON JUNİCHİ MİYASHİTA ALTIN MADALYAYA GİDİYOR. KENDİSİ FARKINDA DEĞİL AMA UYGUN AÇIYI GÖRÜP DEKLANŞÖRE BASAN FOTO-MUHABİR JUNJİ KUROKAWA, SUYUN BU BAŞARIMDAN KEYİFLENMİŞCESİNE OLUŞTURDUĞU HARİKA GÖRÜNTÜYÜ KAYDA GEÇİRİYOR


AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NİN KALİFORNİYA EYALETİ'NDE BİR YAVRU ERKEK AKBABA YÜKSELİYOR. ARKA PLANDA AKBABANIN GENETİK OLARAK RAZI OLDUĞU TABİATIN BENCİLLİĞİ BİR DEKOR OLARAK VARLIĞINI HİSSETTİRİYOR. AKBABA'NIN BENCİLLİKTEN DOLAYI ASIL DÜŞMANI İSE AŞAĞIDA... BÖLGEDEKİ ÇEVRECİLER, BİLİNÇLİ AVCILAR VE YERLİ KIZILDERİLİLER, EYALETİN AVCILARA DAHA FAZLA MÜHİMMAT BULUNDURMA HAKKI VERMESİNDEN ŞİKAYETÇİLER. AŞAĞIDA KİMİLERİ KENDİNDEN YANAYSA DA AKBABA GENEL OLARAK YALNIZ... 'O' ANDA SIRTINI SIVAZLAYAN IŞIĞI SAYMAZSAK...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst