En iyi sonuç ve övgü aldığımız tarifleri püf noktaları ile beraber paylaşalım mı?

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
sahim dan izinsiz ona sormadan aciyorum umarim uygun görür:eek:

düsündümki en iyi övgü aldigimiz tarifleri tam notlu olanlari
bu tarif asla sasmaz
deneyen tarifini ister dediklerimizi biarada toplayalim ve paylasalimmi?

resimlide ekliyebilirsiniz sadece tarifiylede

birbirimizede sorar ögreniriz püf noktalarinida paylasiriz ne dersiniz?

yeni tarif ekledigimiz zaman siteye burdan birbirimize haber dar edebiliriz gözden kacmamis olur hem

tariflerinizi mutlaka bekliyorum hamarat hatunlarrrrrrrrr:eek:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
incim harika bi topik olmuş bitanem,ellerine sağlık

deennmiş tariflere eklediğim bütün tarifler harika

beğenmediğim bi tarifi asla eklemiyorum aamaaaa

bi islim kebabım var ki yemede yanında yat:D









Kızlar yemekteyizin reklamı vardı geçen gün..Bildiğiniz gibi islim kebabı en meşhur yemek orda..

eşim gördü,bunu yapabilir misin dedi bana


aşkım isterde hiç yapmaz mıyım

işte islim kebabım,harika bi lezzet,muhakkak deneyin,şiddetle tavsiye ederim:eek:

yapılışına gelince tarif netten alıntı,fotolar bana ait

Malzemeler:

* 400-450 gram kıyma
* 1 kuru soğan
* 2 diş sarımsak
* Fırında kurulup,robotta çekilmiş yarımdan biraz küçük ekmek
* 1 yumurta
* yarım demet maydanoz
* tuz
* karabiber
* kimyon
* kekik(arzuya göre)

üstü için:

* 2 domates
* 2 sivri biber (ben kullanmadım)
* kürdan

sos için:

* 1,5 yemek kaşığı salça
* 2 diş sarımsak
* 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
* yeterince sıcak su

Yapılışı:

* Patlıcanları alacalı soyuyoruz.
* İnce uzun boyuna dilimliyoruz.
* Bol kızgın yağda çok karartmadan kızartıyoruz.
* Havlu kağıt serili tepsiye alıyoruz.
* Rendelenmiş soğan,sarımsak,ince kıyılmış maydanoz,kıyma,yumurta,bayat ekmek,tuz ve baharatlarla köfteyi yoğuruyoruz.
* Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yassılaştırıyoruz.
* Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serili tabağa alıyoruz.
* Bir tepsi üzerine iki patlıcan dilimini + oluşturacak şekilde üst üste koyuyoruz.
* Köfteyi tam ortasına koyup önce dıştaki patlıcan diliminin uçlarını kapatıyoruz.
* Sonra içtekinin uçlarını kapatıyoruz.
* Kürdan geçirip,dikkatlice ters çeviriyoruz.
* Böylece birleştirdiğimiz uç kısımlar tepsinin altında kalıyor.
* Üstüne yarım ay şeklinde dilimlenmiş domateslerden ve istenirse doğranmış biberlerden takıyoruz.
* Sos için tavada yağla salçayı kavuruyoruz,içine rendelenmiş sarımsağı koyup bolca su döküyoruz.
* Sos kaynadığında tepsideki patlıcanların üstüne gezdirerek döküyoruz.
* 190 derece fırında domatesler pişinceye kadar pişiriyoruz.
 

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
51
Konum
isvicre
incim hayirli olsun harika bir topik acmissin ellerine saglik
hepimizin tariflerini burada toplamak güzel bir fikir:eek:
bende cok severek yaptigim ve yedigimiz lazanyami ekliyorum zaten deneyip yapmadigim bir tarifi ekleyemem umarim begenilir


Aciklama :

Ben lazanya makarnasini haslayarak yapiyorum firinda pisme süresinide kisaltmis oluyorum.
haslamadanda yapmistim hem cok uzun sürede pisti hemde ortalari sert kaldi daha pratik ve leziz bana göre.

kullanilan malzemeler:
1 paket lazanya
1 konserve mantar
1 konserve domates sosu
1 adet sogan
renkli biber
kekik. tuz
karabiber.
besemel sosu:
sivi yag
4 y.k un
kasar peyniri
1 lt süt
tuz
yapilisi:
önce lazanyalarimizi kaynamis suda hasliyoruz haslarken biraz suya sivi yag ilve ederseniz yapismasinida önlemis olursunuz ama haslanirken sIk sIk karistirmaniz kerekiyor yapismamasi icin.

ic malzememizi hazirlayalim. öncelikle sogan ve renkli biberlerimizi kücük kücük dograyalim pembelesinceye kadar kavuralim daha sonra mantari ve domates sosumuzu ilave edelim biraz kaynayinca baharatlarimizida ekleyelim.
besemel sos: bir tencereye sivi yag koyup 4 kasik unu koyalim devamli karistiralim un biraz pembelesmeye baslayinca sütü ilave edelim bu arada devamli karistiralim ardindan tuz ve rendelenmis kasarda ekleyelim besemelimiz hazir.
lazanyayi dikdörtgen borcama bir kat siralayalim mantar harcimizdan biraz üzerine yayalim bir kepce besemelde gezdirelim bu islemi üc kat yapalim en üstünede besemelin kalanini dökelim
250 derecede isittigimiz firini 200 e indirip tepsimizi firina verelim üstü hafif kizarincaya kadar pisirelim.
afiyet olsun.

bu ilk asama.


buda ikinci asama



bu ücüncü asama bu sekilde üc kat tekrarlanacak.



en son katina kalan besemel sosunu dökelim




buda firindan cikmis hali



buda migdemize inmeden az önceki hali-hmm



afiyet olsun arkadaslar umarim begenirsiniz:hhhhhh:

https://www.hanimefendi.com/denenmis-lezzetler-ve-tatlar/16388-mantarli-lazanya-resimli.html
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
bu tarifi güllerdiyari yengemden ögrenmistim
ben ki serbetli tatlilari sevmem
o güpn bugündür favorim ve vazgecilmezimdir
deneyenlerdende hep tam not almisimdir
tavsiye ederim

https://www.hanimefendi.com/denenmis-lezzetler-ve-tatlar/14783-agizda-dagilan-neffis-sekerparem.html




eline sağlık canım ama ortasına fındık fıstık koymamışsın şeker pare fındıksız fıstıksız olmaz kine :eek:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.922
Puan
113
Konum
Konya
Oooo katılımcı olmayı cok ısterdım ama benım yemeklerımı yıyenler tarıf ıstemıyo ama:(Tek ıstedıklerı ambilansss ambilanssssssss:sarki:

Sebzelı tavugumu severler,mürdüm erigı ve yalancı tavuk gogsu benzerı bır tatlıyla uydugdugum bır tatlı var o cazıp gelır ama sonunda sosun erıkden yapıldıgını duyunca tum övguler kesılır=)
 

roşum

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
252
Tepki
329
Puan
63
Konum
sakarya
ooy ne lessetli bi topic yaf,
ya kıslar, bizim sülalede kötü yemek yapan kadın yoktur,boşnak hatunları pek marifetlidir ,
bende soyumdan zaar, yemeklerim çok süper olur biliniz mii,
herkes bayılıp,tarif alır,benim yaptıım gibi yapamayan da eksik tarif mi veriyon kıs der:telefon:

yani bundan sonra sizle paylaşmak için,her yaptıım yemeğin fotosunu çekmeliim anladım:dusun:

güllerdiyarı cnm,yemeğin müthiş görünüyo ellerine sağlık:eek:
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ

Hepiniz çok beceriklisiniz hanımlar ellerinize sağlık..


Benim de yaptığım ve herkesin beğendiği bir yemeğim var ki çevremde herkes tarafından konuşulur.

Kendi kışlık tarhanamı kendim yazdan hazırlıyorum.

Serüvenim kayınvalideme kırılmakla başladı.Ben tarhana yapmasını bilmiyordum.

Kızım doğduğunda da ona doğal olduğuna inandığım tarhana çorbasınıyla beslemek ve katkı maddesinin olduğu hazır çorbalardan uzak tutmak istedim.

Ama bir olaydan dolayı da kayınvalideme kırıldım neyse hırs yaptım kendim öğrendim. Araştırdım ve öyle güzel oluyor ki yaptığım tarhanalar kim yerse yesin inanınkı hep aynı şeyi söylüyor "Hayatımda yediğim en güzel tarhana " diyorlar.Birbirini tanımayan farklı farklı görüştüğüm insanlar.Çünkü ben biraz biraz tadımlık komşularıma olsun arkadaşlarıma olsun veriyorum.

Püf noktama geleyim..

Ben de herkesin yaptığının aynısını kullanıyorum malzemelerden.

Haşlanmış nohut ezmesi,doğal süzme yoğurt vs.....

Ama en önemli püf noktam bekleme süresi 21 gün.

ne az ne de çok 21 gün dolunca kurutuyorum işte bukadar.

Alt tarafı tarhana anlata anlata bitiremedin demeyin beni tarhanamın tadına bakanlar şımarttı ne yapayım ben de bunu güzel yapıyorum:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:

Şımarıcam işte:yandanyandan::yandanyandan::yandanyandan::eek:yna3:eek:yna3:eek:yna3:halay:flut:dj

 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
incim canım benim yeni topiğin hayırlı olsun canım bende beni bu kız unuttu heralde diyordum özledim seninle sohbetlerimizi artık pek uğramaz oldun profilime canım küçük bir sitem yaptım sana ama sakın kanma şakaydı okumaya başlayınca bi şaşkınlık ifaden olsun dedim yüzünde umarım seni kızdırmadım veya üzmemişimdir canım tabiiki nedemek yaptığım ve tarifi hiç şaşmayan lezzetlerim var ve onları siz arkadaşlarımla paylaşmayı çok isterim bitanem ama şimdili bana müsade en kısa zaman içinde dönücem topiğe canım az önce telefon geldi ve birazdan misafirlerim gelicek onları ağırlayım göndereyim geliyorum aşkısı oldumu:eek::eek::eek::eek::eek::eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst