En iyi sonuç ve övgü aldığımız tarifleri püf noktaları ile beraber paylaşalım mı?

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
cık cık ııııııiiiiiii olmes vereyimmi vermeyimmi peki ip ucu verim gökkuşağı tatlısını bilenniniz varmı onu söyleyin canlarım:dusun::dusun::dusun::eek::eek::eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
peki peki tamam yaziyim tarifimi canlarım ama resimli değil yarşmaya katılcağım tatlıyı hazırlıyorum uğraştırıcı bi tatlı bunada yazuk ama değilmi ama söz yaptığımda resmini eklerim oldumu canlarım
gökkuşağıtatlım için malzemeler:3 yumurta
1 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2 paket kabartma tozu
şerbeti:

3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
•bir dilim limon
yapılışına gelince canlarım önce şerbeti kaynatıyoruz ve bir dilim limonu içine atıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
tatlının hamurunu hazırlayalım şimdide öncelikle yumurtaları ve şekeri kar haline gelinceye kadar çırpalım sonrada diğer malzemeleri katıp bir süre daha çırpalım daha sonra yağlanmış borcam tepsimize dökelim 175 derece ısıtılmış fırın da pişirelim piştikten sonra soğuk şerbeti üzerine iki seferde dökelim tatlı şerbetini çekince bardak yardımıyla daireler yapalım kalan kenarda kalan tatlı parçalarını kaç renkte yapacaksanız o kadar parçaya ayıralım ben kakao toz yeşil fıstık hindistan cevizi rendelenmiş portakal kabuğu kullanıyorum suyundanda katabiliriz bir miktar tad versin diye sırasıyla yeşil kahve rengi ve turuncu renkleri elde ediyoruz bunlarla elimizle şekiller veriyoruz köfte gibi yani sonra daire şeklinde olan talılarımızın üstüne sırayla koyuyoruz en üstünü süslemek için kaymak ve toz yeşil fıstıkla süslüyoruz tabağın kenarlarına çikolata sosu şekillendirerek tabağın kenarlarını süsleyerek servis yapın tam bir görsel şölen oluyo arkadaşlarım bu tatlımı yemeye doyamazlartabii önce bir seyrederler sonra yemeğe başlarlar beğendinizmi cancazlarım -hmm-hmm-hmm-hmm
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
kızlar şimdi çocuklarımız için değişik parfe tariflerimdende yazayım dedimhavuçlu parfe daha önce denedinizmi ben yapıyorum çokta güzel oluyo havuçlu parfem için malzemelerim
5 adet havuç 1su bardağı şeker 3 adet muz
muhallebesi için malzemeler
1kilo süt 7 çorba kaşığı irmik 1t5atlı mısır nişastası bir bardak şeker bir limon rendesi
yapılışı ise şöyle öncelikle havuçları rendeleyip şekerle birlikte yumuşayana kadar pişirelim daha sonra muhallebeyi pişirmek için sütü irmiği nişastayı şekeri ve limon rendesini tencereye koyup pişirelim daha sonra muhallebinin yarısını dikdörtgen borcamımıza dökelim bunun üzerine soğuyan havuçlu malzememizi dökelim ve düzeltelim muzlarımızıda uzunlamasına dilimleyelim ve tepsiye dizelim daha sonra kalan muhallebiyide bunların üzerine döküp kapatalım daha sonra ister fındık parçaları isterseniz ceviz parçacıklarınla süsleyerek servis edelim
AFİYET OLSUN arkadaşlar:eek::eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
bisküvili parfe tarifi arkadaşlarım
malzemeler
piknik bisküvi bulabilirseniz onunla çok güzel oluyo yoksa petibör bisküvü üle yapabilirsiniz 1litre süt 2 paket krem şanti 1 çorba kaşığı neskafe 4 çorba kaşığı şeker 1 kase yaprak yeşil fıstık
yapılışına gelince
bisküviler kırılır ne çok iri ne çok küçük olucak içine fıstıklarıda katılır neskafe ve şeker karıştırılır diğer taraftada blendırla birlikte krem şanti hazırlayın ve sırasıyla fıstılı bisküvileri şekerli neskafeyi ve krem şantiyi de katıp iyice birbirine yedirelim ve borcama dökelim ince uzun borcam olmalı buzlukta bir gece bekletin sonra dilimleyerek üzerine damla çikolatayla süsleyip servis edelim afiyet olsun biriciklerim:eek::eek::eek:
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
birde çocuklarımın beslenmesine herzaman yaptığım kurabiyemin tarifini vereyim canlarım
küllü kurabiyem için malzemeler:
1 paket erimiş margarin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık
1 yumurta
1 paket vanilya ve kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 su bardağı pudra şekeri daha tatlı kurabiyeler seviyorsanız pudra şekerinin miktarını çoğalta bilirsiniz
1 çay kaşığı tarçın yarım kilo kakao

yapılışına gelince:sadece margarin ceviz veya fındık yumurta vanilya kabartma tozu ve unu bir kapta ele yapışmıycak bir hamur haline getirelim sonra hamurdan küçük parçalar alıp köfte gibi şekil verip tepsiye dizelim 170 derce fırında 15 20 dakika kadar pişirelim bazen daha kısa zamanda da pişe biliyo ayrı bir kapta pudra şekeri tarçın ve kakao yu iyice harmanlayalım kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz hemen bu karışıma bulayalım ve tepsiye alalım kalan kakaolu toz harcı yine tepsideki kurabiyelerin üzerine dökelim afiyet olsiiiinnnnnnn-hmm-hmm-hmm-hmm
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
birde çocuklarımın beslenmesine herzaman yaptığım kurabiyemin tarifini vereyim canlarım
küllü kurabiyem için malzemeler:1 paket erimiş margarin 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık 1 yumurta 1 paket vanilya ve kabartma tozu
alabildiği kadar un 1 su bardağı pudra şekeri daha tatlı kurabiyeler seviyorsanız pudra şekerinin miktarını çoğalta bilirsiniz 1 çay kaşığı tarçın yarım kilo kakao
yapılışına gelince:sadece margarin ceviz veya fındık yumurta vanilya kabartma tozu ve unu bir kapta ele yapışmıycak bir hamur haline getirelim sonra hamurdan küçük parçalar alıp köfte gibi şekil verip tepsiye dizelim 170 derce fırında 15 20 dakika kadar pişirelim bazen daha kısa zamanda da pişe biliyo ayrı bir kapta pudra şekeri tarçın ve kakao yu iyice harmanlayalım kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz hemen bu karışıma bulayalım ve tepsiye alalım kalan kakaolu toz harcı yine tepsideki kurabiyelerin üzerine dökelim afiyet olsiiiinnnnnnn-hmm-hmm-hmm-hmm

:eek::eek::eek:
tskler silam
emegine saglik
bu tarifin cok ilgimi cekti denicem insallah
ama senden bir ricam var mümkünse eger malzemeleri alt alta yazip
yapilisina öyle gecermisin zorlaniyorum okurken :utananincismili:
:eek::eek::eek:
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
birde çocuklarımın beslenmesine herzaman yaptığım kurabiyemin tarifini vereyim canlarım
küllü kurabiyem için malzemeler:
1 paket erimiş margarin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz veya fındık
1 yumurta
1 paket vanilya ve kabartma tozu
alabildiği kadar un
1 su bardağı pudra şekeri daha tatlı kurabiyeler seviyorsanız pudra şekerinin miktarını çoğalta bilirsiniz
1 çay kaşığı tarçın yarım kilo kakao

yapılışına gelince:sadece margarin ceviz veya fındık yumurta vanilya kabartma tozu ve unu bir kapta ele yapışmıycak bir hamur haline getirelim sonra hamurdan küçük parçalar alıp köfte gibi şekil verip tepsiye dizelim 170 derce fırında 15 20 dakika kadar pişirelim bazen daha kısa zamanda da pişe biliyo ayrı bir kapta pudra şekeri tarçın ve kakao yu iyice harmanlayalım kurabiyeleri fırından çıkar çıkmaz hemen bu karışıma bulayalım ve tepsiye alalım kalan kakaolu toz harcı yine tepsideki kurabiyelerin üzerine dökelim afiyet olsiiiinnnnnnn-hmm-hmm-hmm-hmm
Ellerine sağlık birtanem..
Ay bende bir şey istesem çok şey istemiş olurmuyum aceba-hmm
Resim istiyorum hemide böyle en büyük olanında:catalbicak:
Hani yapamasamdda gözüm doysun diye:D
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ellerine sağlık birtanem..
Ay bende bir şey istesem çok şey istemiş olurmuyum aceba-hmm
Resim istiyorum hemide böyle en büyük olanında:catalbicak:
Hani yapamasamdda gözüm doysun diye:D

tabi aşkitom ama şimdi değilde yaptığım zaman muhakak eklerim resmini hangisini yaparsam ekliycem zaten bitanem siz yeterki isteyin canımcımlarım:eek::eek::eek:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
marifetli arkadaşım sıla ,teşekkürler tariflerin için canım , sen yazdıkça bizde okuyup görüntülerini merak deiyorz ,yaptıkça resimle istersen bizi daha fazla merakta bırakma:eek:
 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
48
Konum
MUĞLA
Sodalı Börek:
Malzemeler:
6 adet yufka
yarım kilo tuzsuz lor yada yağsız peynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birisinin sarısını üzerine sürmek için ayır)
1 küçük şişe soda (madensuyu - 20 cl)
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
susam, çörek otu
Yapılışı:
Maydanozun saplarını temizleyip. Peynir rendesi yada lor ile karıştırın. İçine damak zevkinize göre tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ilave edin.
Tepsinin tabanını 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayın
Süt, yumurta ve sıvı yağı bir kabın içinde güzelce çırpın. (tuz ilave etmeyin)
İlk yufkayı tepsinin tabanına kırışık bir şekilde tepsinin tabanını eşit kapatacak şekilde yerleştirin. Sütlü harç ile bu yufkayı azar azar kaşıkla ıslayın. İkinci yufkayıda tepsiye yerleştirin. Onunda üzerini sütlü harç ile ıslayın.
Peynirli harcın yarısını tepsinin heryerine eşit olacak şekilde yayın.
Daha sonra iki adet yufkayı aralarına sütlü harçtan ıslatarak döşeyin.
Kalan peynirli harcı yufkanın üzerine yayın.
Beşinci yufkayıda buruşuk bir şekilde tepsiye yerleştirin.ve üzerini kaşıkla ıslayın.
En son yufkayı tepsinin ebatlarına göre kıyılarını kesin.
Kıyılarını tepsiye güzelce yerleştirin. Sütlü harç ile ıslayın.
En üst yufkayı düzgünce tepsiye yerleştirin.Tepsideki döşenmiş yufkaları istediğiniz boyutlarda güzelce kesin.
Kalan sütlü harç varsa böreğin üzerine dökün.
Bir şişe sodayı kestiğiniz yerlerden eşit olarak tepsiye dökün.
Buz dolabında en az 6-8 saat bekletin.
Dolaptan alınca üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu ve susam ilave edip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
süper bir börek denemenizi tavsiye ederim...
 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
48
Konum
MUĞLA
eşimin çok beğendiği pizza tarifim var kızlar hemen vereyim.




hamuru için malzemeler;
1 yumurta
2.5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt yada su
yarım paket yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru maya
bir tatlı kaşığı şeker
tuz
üzeri için;
1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı kekik
1 adet mısır
1 adet domates
2 adet sivribiber
çeyrek kangal sucuk
yarım su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin.
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz
2 adet sosis
5-6 adet mantar
hepsi isteğe bağlı damak zevkinize göre.ben domates ve biber kullanmıyorum...
Hamurun Yapılışı :

sütü ısıtın. süt elinizi yakmayacak bir sıcaklıta olsun. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 daika bekleyelim.
Unu bir kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralım. (Hamur bütün unları kaptan toparlamış olmalı. Kaptan kurtulmalı. Bunun içinde hamur bütün unu toparlamadan önce bir kaşık yardımıyla elinizdeki tüm hamuru kabın içine sıyırın. Elinizi kabın kenarındaki un ile hafifce unlayın. Bu aşamadan sonra hamur elinize yapışmayacaktır. Böylece yoğurmanız da kolaylaşacak.)
Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım.
Pizza tabanınızın hamurunun hazır oluşundan sonraki aşamaları;

Üzerine koyacağımız malzemeleri doğrayalım. Soğan ve biber yemeklik olsun. Domatesin kabuğunu soyalım ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Sucuğu önce boydan ikiye sonra 2 mm kalınlığında doğrayalım. sosisi, mantarıda doğrayalım.
Tepsiyi çok az bir yağ ile yağlayıp, unlayalım.
hamuru alalım ve tepsinin içinde yavaş yavaş elimizle açarak 25-30 cm capında bir yuvarlak hamur elde edelim.Bu boyutlarda bir yuvarlak tepsiniz varsa o daha da ideal. Kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltelim.
Hamuru çatalla yaklaşık 10-15 yerinden batıralım.
Üzerine sıvıyağ ile inceltilmiş kekikli salçayı sürelim.
Önce üzerine kaşarı serpin.sucukları ve sosisi dizelim.Sonra soğan, domates, biberi ve siyah zeytinleri üzerine serpin.en üstünede mantarı ve mısırı serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana kadar (benimki 20 dakika sürdü) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
dsc00977.JPG
 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
48
Konum
MUĞLA
Yok böyle bi lezzet arkadaşlar..ben bayıdım..deneyin sizde bayılacaksınız...

malzemeler:
6 adet levrek
4-5 soğan
tane karabiber
defne yaprağı
2 limon
zeytinyağı
tuz
hazırlanması:
levrekleri iyice temizleyip yıkayın. soğanları halka halka doğrayın.
fırın tepsini yağlayın. patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin.
kalan soğanları,, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. en üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın. önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)
Afiyet olsunnn....
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
eşimin çok beğendiği pizza tarifim var kızlar hemen vereyim.




hamuru için malzemeler;
1 yumurta
2.5 su bardağı un
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı süt yada su
yarım paket yaş maya yada 1çorba kaşığı kuru maya
bir tatlı kaşığı şeker
tuz
üzeri için;
1 çorba kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı yağ ile inceltilmiş 1 çorba kaşığı kekik
1 adet mısır
1 adet domates
2 adet sivribiber
çeyrek kangal sucuk
yarım su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin.
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çay kaşığı tuz
2 adet sosis
5-6 adet mantar
hepsi isteğe bağlı damak zevkinize göre.ben domates ve biber kullanmıyorum...
Hamurun Yapılışı :

sütü ısıtın. süt elinizi yakmayacak bir sıcaklıta olsun. Mayayı ve şekeri içine ilave ederek kabarması için yaklaşık 15 daika bekleyelim.
Unu bir kabın içine boşaltalım. Ortasını havuz gibi açalım mayalı sütü,yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve tuzu ilave ederek yoğuralım. (Hamur bütün unları kaptan toparlamış olmalı. Kaptan kurtulmalı. Bunun içinde hamur bütün unu toparlamadan önce bir kaşık yardımıyla elinizdeki tüm hamuru kabın içine sıyırın. Elinizi kabın kenarındaki un ile hafifce unlayın. Bu aşamadan sonra hamur elinize yapışmayacaktır. Böylece yoğurmanız da kolaylaşacak.)
Hamur kabının ağızını örtüp ılık ortamda hamur iki katı olana kadar mayalandıralım.
Pizza tabanınızın hamurunun hazır oluşundan sonraki aşamaları;

Üzerine koyacağımız malzemeleri doğrayalım. Soğan ve biber yemeklik olsun. Domatesin kabuğunu soyalım ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayalım. Sucuğu önce boydan ikiye sonra 2 mm kalınlığında doğrayalım. sosisi, mantarıda doğrayalım.
Tepsiyi çok az bir yağ ile yağlayıp, unlayalım.
hamuru alalım ve tepsinin içinde yavaş yavaş elimizle açarak 25-30 cm capında bir yuvarlak hamur elde edelim.Bu boyutlarda bir yuvarlak tepsiniz varsa o daha da ideal. Kenarlarını 0.5 cm kadar yükseltelim.
Hamuru çatalla yaklaşık 10-15 yerinden batıralım.
Üzerine sıvıyağ ile inceltilmiş kekikli salçayı sürelim.
Önce üzerine kaşarı serpin.sucukları ve sosisi dizelim.Sonra soğan, domates, biberi ve siyah zeytinleri üzerine serpin.en üstünede mantarı ve mısırı serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kenarları kızarana kadar (benimki 20 dakika sürdü) pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
dsc00977.JPG

Nefis gözüküyo canım elelrine sağlık

paylaştığın için sağol:hhhhhh:
 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
48
Konum
MUĞLA
Yok böyle bi lezzet arkadaşlar..ben bayıdım..deneyin sizde bayılacaksınız...

malzemeler:
6 adet levrek
4-5 soğan
tane karabiber
defne yaprağı
2 limon
zeytinyağı
tuz
hazırlanması:
levrekleri iyice temizleyip yıkayın. soğanları halka halka doğrayın.
fırın tepsini yağlayın. patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin.
kalan soğanları,, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. en üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın. önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)
Afiyet olsunnn....
firinda_levrek3.jpg
 
Katılım
14 Ocak 2010
Mesajlar
47
Tepki
93
Puan
18
Yaş
48
Konum
MUĞLA
Evet arkadaşlar denenmiş ve onaylanmış...Pratik ve lezzetli bir tiramisu tarifi.
352540684_180f22cfd3.jpg


İçindekiler

kakaolu hazır kek
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 paket (200gr) labne
2 tatlı kaşığı granül kahve
1 fincan sıcak su
kakao
Hazırlanışı

1 fincan sıcak su ile kahve hazırlanır. (İstenirse 1-2 küp şeker konulabilir.)
Kekin tabanı servis tabağına konulup hazırlanan kahve ile ıslatılır.
Un, şeker, yumurta ve süt ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
Muhallebi ılınınca içine labne ilave edilip mikserle çırpılır.
Önceden ıslatımış kekin üzerine muhallebinin yarısı konulur.
Kekin üst kısmı da kahve ile ıslatılır ve muhallebi üzerine dökülüp düzeltilir.
Soğuduktan sonra servis yapılınncaya kadar dolaba kaldırılır.
Servis yapılmadan önce üzerine çay süzgeci ile kakao serpilir.buzdolaba koymadanda kakaosunu koyabilirsiniz..ben öyle yapıyorum..
Afiyet olsunnnn...

bugünlük bu kadar yeter herhalde:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst