canım bence bir süre sonra hepimiz alışıyoruz tarzımız oturuyo benim eşimde artık çok kıskanmaz ama bu benimle alakalı mesela tangayı boşverde kapalısınya bir tanıdığım vardı senin gibi eşi kırmızı çanta kırmızı ayakkabıya izin vermezdi öyle bişey denesen kıskanır bence
Kıskançlığın rengidemi oluyormus o kadar da değil ya bence kimse o kadarına gelemez tamam acık dar gıydırmez bazı erkek ama renklerıde kısıtlamaz. Benim öyle sorunlarım yok Allahtan benım esımde fazla rahat sevdıgıne ınanıyorum ama kıskanclıgı yok 5 yıllık evlılıımızde sadece bır ark kıskandı benı oda hosuma gıtmıstı
Arkadaşlar şimdi herkes türk erkeklerinin fazla kıskanç, fazla tutucu ve kuralcı olmasından yakınıyor ve bu yüzden ilişkiler bozuluyor.
Peki bunun tam tersine nasıl yaklaşırsınız?
- Mesela sevgilinizle gezmeye gideceksiniz, mini etek ya da dekolteli birşey giydiniz ve çıktınız, sizi görünce ne güzel olmuşsun diyor ve hiç kıskanmıyor, üstünü düzelt, çekiştir demiyor...
- Mesela yazın tatilde plaja gittiniz ve siz; küçük tangalı bikiniyi gösterip "şunu alalım" diyorsunuz, o da "evet aşkım sana çok yakışır" diyor...
- Mesela bir gün sevgilinizi aradınız ve birkaç kız arkadaşlarınızla kız kıza gece disko/bara eğlenmeye gideceğinizi söylediniz, siz tepki beklerken o size "git tatlım iyi eğlenceler seni seviyorum" diyor...
Böyle biri olsa insan daha ne ister bence gayet normal.
Bu erkek
- sevdiği kadının nerede mini etek giyip giyemeyeceğini bilen biri olduğunu bilir ve kararına saygı duyar,
- ben tanga giymem ama giyene de bişey demem o onu günahıyla sevabıyla açıklığıyla kapalılığıyla giyebiliyor üstüne yakıştırabiliyorsa erkeğe susmak düşer,
- yine ben gece kızkıza diskoya bar'a gidecek biri değilimdir fakat kız eğer kız arkadaşlarıyla gitmek istiyorsa ve kendinde gitme cesaretini buluyorsa adama yine laf düşmez.
Zaten bunları yapabilen bi kızla evlenecek olan erkek onu o haliyle kabul etmiştir. Önceden de onları yapıyorsa kadın ve ona doğal geliyorsa sorun yoktur. Fakat önceden hiç bunları yapmazken yapıyorsa iki taraf içinde sorun olabilir. Sonuçta kadın kendinde bunları yapacak cesareti buluyorsa adamın zaten karışmaması gerekir.
Ayrıca hayatımda bu kıskançlık yüzündn başıma gelmeyen kalmadı. O yüzden de "kıskançlık" kelimesi bile tüylerimi diken diken etmeye yetiyor.
Bi insan güveniyorsa sevdiğini zaten böyle şeylere karışmaz. Gerek duymaz. :dertli:
şehvet dolu gözlerle bakmak isteyen erkek,bir güzel yüzede bakar. amaç oysa.
.
ben bikini olarak Tangaya, üstsüz güneşlenmeye, gece kızlarla bara gitmeye izin veren adamın; karısı başkasıyla yatağa girse çok ağır tepki vereceğini düşünmüyorum... karakter analizi olarak
o ayrı diğeri ayrı.ikiside çok farklı şeyler...
bence yanlış düşünüyorsunuz. bara giderse nolacakki.. usturupla gidip eğlenmeyi bildikten sonra.... önemli olan nerede nasıl davranacağını bilen kadın olabilmek. barda,yada sokakta ... ...
ben bara giden kadın yapar demedim ki zaten, erkeğin rahatlığının nerelere varabileceğinden bahsettim... 2 abi 1 erkek kardeşim olduğu için erkek psikolojisini biliyorum tek kız aralarında büyüdüğüm için...
Şehvet dolu gözlerle bakacak bir abaza varsa eğer o kadın kısa kollu tişörtle sokağa çıksa yine bakar. :dertli:yani çok haklısınız ve açık görüşlüsünüz...
ama tabi plajda Tangaya izin veren adamın, başkalarının sevgilisine/eşine şehvet dolu gözlerle bakmasından rahatsız olmaması, başka şeylerden de rahatsız olmayacağını düşündürür sanki...
.
.
ben bikini olarak Tangaya, üstsüz güneşlenmeye, gece kızlarla bara gitmeye izin veren adamın; karısı başkasıyla yatağa girse çok ağır tepki vereceğini düşünmüyorum... karakter analizi olarak
Kıskançlığın rengidemi oluyormus o kadar da değil ya bence kimse o kadarına gelemez tamam acık dar gıydırmez bazı erkek ama renklerıde kısıtlamaz. Benim öyle sorunlarım yok Allahtan benım esımde fazla rahat sevdıgıne ınanıyorum ama kıskanclıgı yok 5 yıllık evlılıımızde sadece bır ark kıskandı benı oda hosuma gıtmıstı
çevremden duyduğum canım malesef oluyor böyle şeyler ama bu bahsettiğim kişi kapalı ve kırmızı ayakkabı falan eşi istemiyor bence herkesin görüşü farklı işte :sirin:
.eşi değil, arkadaşı olsam ben de kırmızı ayakkabı giymemesini önerirdim.. bizim dilimizde bir "abes" kavramı var, işte bu örneğe cuk oturuyor.. neyse konu farklı yönlere kaymasın şimdi..
.
elbisenin modeline ve rengine göre değişir kırmızı ayakkabının "abes"liği...
katılmıyorum.. tesettürün mantığını kavrayarak yaşayan biri kırmızı ayakkabının yakışacağı tarz da dikkat çekici bir kıyafeti zaten giymez.. aksi halde bu tesettürün mantığıyla çelişir.. ha elbette "asla" giyilmez diye birşey yok.. çok görüyorum sokakta fosforlu kıyafetlerle gezen kapalıları.. yakışıyor mu? hayır!!