Eşiniz doğacak bebeğinize kendi ismini vermek isterse onu kırarmıydınız?

T

Tash_hatun

Misafir
hıı benim dedemn dedesinin adı talha dedmn babasının, dedemn ve amcamn adıda talha :D:D allhdn amcımn oğlu olmadı tam 6 tane kızı var :D:D:D:D babamnda ben varım sadece benm adımda ölen halamın adı (tılsım).. ben dedemi çok seviorm eğer oldu bi oğlum olurda 2 isim düşünüorm biri talha olcak pek olacak gbi durmuo gerçide.. :D annanemn ölen kardesnin adı yasmn..kızına yasmn koymş yani teyzeme teyzmde kızına koydu teyzmn kızının adı da yasemn :D:D dayımın oğlunun kızı oldu rahmetli annemin adı LaLeymiş.. dayım annemi tüm kız kardşlrndn çok severmiş annem çok aklı başındaymış hiç abisinin lafındn çıkmazmış o askerdyken ölmüş görememiş ondn torunun adını lale koydurdu.. daha varda çok uzun olur :D:D

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
rahmetli dedemiz
yani kayinpederimin babasinin ismi osman idi
ogluna da osman ismini koymus
osman amcamizda ogluna osman ismini koymus
simdi kuzenimiz diyo ki oglum olursa kessinlikle osman olur
yeni evliyken ilk yanlarina gittigimizde osman dedemlere
en kücük amcamizda ogluna osman ismi koyydugundan ona seslendim
osman dedim
dedem bana döndü buyur kizim dedi
o an cok utandim
ona seslenmedim hitab etmedim ama o bana buyur deyince tuhaf olmustum
acikcasi esimi kirmak istemem elbet
ama uygun görmem
gerek yok bence
ozaman nasil cagircaz junyor ilkermi dicez yada kücük ilkermi

yaprakkk

Daimi Üye
Tepki
351
Slm kızlar ben 24 haftalık hamileyim ve bebeğimin cinsiyeti erkek ben eşimin ismini koyucam onun teklifiyle değil kendi isteğikle ilk hamileliğimden beri düşüncem buydu ama olmadı 3i ye kısmetmiş hayırlısı bakalım benim çok hoşuma gidiyo eşimin ismi karşı değilim yaniii

E

_eZeL_

Misafir
Allah izin verirse bu ayın 11'inde bebeğimizin cinsiyeti belli olacak.
Şöyle nette isim araması yaparken,kız isimleri,erkek isimleri derken..Eşim oğlumuz olıursa ismi Mehmet Efe olsun dedi.
Şöyle düşündüğümde eşimin adı Mehmet,kız kardeşimin oğlunun ismide Harun Efe!!Bende dedim ki Efe birtane var olmaz dedim.
O da benim ismimi vermemek için bahanelere başladın dedi:gitme:bende hayır ama eğer gerçekten ismini vermek istiyorsan iki ismi olsun Mehmet onun yanınada illaki bir isim yakışıtırırız dedim.
Peki sizin eşleriniz size böyle bir teklifte bulunsa,sizin tepkiniz ne olurdu.
Eşimin ismini taşımasını isterim ama ne bileyim ileriye dönük isim karmaşası yaşanırmı?

benim eşimin adıda mehmet ve babamın adıda mehmet ben aynı teklifte bulundum ama kabul etmiyor mehmet olmaz senin babanın adıda mehmet benim babam alınır diyor ama ben mehmet adını çok sevdiğim için o ismi koymak istiyorum çok güzel bir anlamı var ayrıca tabiki yanına ikinci bir isim gelecek ama inşaAllah Rabbim bize erkek evlat nasip ederse Mehmet adını koyucam

RanaLal

Aktif Üye
Tepki
119
bazen eşler tutturabiliyor malesef öyle. mesela benim eşimde tutturdu illa babamın lakap adını çocuğuma koycam diye. çıldırıyorum. üstelikte konuşmuyoruz yani ve kendi kendine koymuş olduğu bi isim gerçek adı başka sevmediği için çareyi böyle bulmuş..

fufuk

Aktif Üye
Tepki
65
benim eşim böyle bir teklifte bulunmadı.çocuğumuzun adını ikimiz koyduk.hem benim istediğim oldu hem onun.oğlumuzun iki ismi var.eğer kendi adını koymak isteseydi karşı çıkardım ne gerek var ya.bir tane ismail bana yetiyor ikinciye katlanabilirmiydim acep :) :)

IsheNuR

Daimi Üye
Tepki
1.116
izin wermezdim heralde zaten öle bi teklifde bulunacağınıda sanmıyorum :zuzu: ama ben kendi ismimi kullanmayı düşünüyorum bi kzımız olrsa :cokkomik::cikolata:

Debby

Daimi Üye
Tepki
1.045
Böyle bir teklifi ben yaptım eşime olur mu yavrum dedi :D Ne güzel çocuğumuza da junıor mehmet derdik :ilknur:
Hem bi taşla iki kuş Mehmeeett yemek hazır dedim mi ikisi birden gelirdi :D

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
baba ogul aynı ismimi taşıyacaklar çok saçma ,ne gerek var aynı ismi koymaya,bana bu teklifi yapsa kabul etmezdim:kahve:

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Baba oğul aynı isim ben istemezdim hoş oğlumunda kızımında ismini eşim koydu.
Ad konusunda oğlan ismini baba kız isminin annesi tarafından konması taraftarıyım. -rgulu

H

Hera

Misafir
ne gerek var müsade Etmem Zaten de böyle bir şey istemez eşim benden zaten bana bırakır bende onun fikrine Önem vererk Kararımı alırım

iC3

Aktif Üye
Tepki
83
İsmin orjinalliğine göre değişir. Ben kendi ismimi çocuğuuma koymak isterim mesela...

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
evet benim eşim söylüyor 2.çocuğumuz olursa benim adımı koyalım dedi olmaz dedim bir evin içnde iki tane aynı isim olmaz ism karmaşası olur hemde ne gerek var.
kız olursada benim adımı koyalım dedim koyyy dedi.tabi gerçekte ister mi bilemem.
surat astı hemen
doğmamış çocuğa don biçme hesabı hatta döllenmemiş çocuğa desek daha yeri:hihi:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar