Ev işleri nasıl yapılır?

M

madesam

Misafir
kızlar merak ediyorum ev işlerinizi nasıl yapıyorsunuz sistemli mi? ben oturma odasını toplayayım derken bardağı mutfağa götürüyorum bi bakmışım mutfak topluyorum o bitmeden hoopp kendimi ütü başında buluyorum.. sonra ütüyü bırakıp oturma odasına dönüyorum bu arada başım dönüyor moralim bozuluyor.. ordan oraya koştura koştura bitiriyorum ama bende bitiyorum açıkçası.. bir de takıntım var sanki her an biri gelebilir diye ev tertemiz olsun istiyorum eşimde sağolsun biri arar bize gelin çay içelim deyiverir bir de telefondaki beklerken ev müsait mi der ben sanki değil diyebilcekmişim gibi.. herkes senin evinde ne var tertemiz diyor ama bana hiç öyle gelmiyor.. var mı bunun bir formülü??

OP
R

Rosie

Misafir
arkadaşlarımla kaldıgımız öğrenci evimizde :)huhuu:) ayda bir kadın çağırıyoruz onun dışında öylesine evi topluyoruz eve gelenler de arkadaşlarımız oldugu için öyle hoop cümbür cemaat kapı cam silmiyoruz ayda 1 kadın yapıyo işte =) Ama ailemleyken temizleyeceğimiz odayı bastan topluyoruz bardakmış bilmem neymiş filan.önce halılar sonra yerler viledalanıp toz alınıyor diğer odaya geçiliyo bunu mu sordun bilmiyorum ama :acep:

OP
M

madesam

Misafir
ya her yer pırıl pırıl düzenli olsun istiyorum olmuyor:(

Aslı Oktay

Daimi Üye
Tepki
19.322
al benden de o kadar kuzum bende ayniyim odayi bitiriyim derken bi bakmisim mutfaktayim bir bakmisim diger odadayim oralari topluyorum ama careyi buldum mutfaga once baslarsan o kadar daginik calismiyosun

OP
R

Rosie

Misafir
ay bilemedim ki ben de çok dağınık bir insanımdır:acep: yardımcı olamayacağım bu konuda:eek:ys:

ebrulii

Daimi Üye
Tepki
3.710
canım öyle yaparsan hem yorulursun hem sıkılırsın ben herzaman ilk olarak süpürgemi yağarım heryeri süpürdükten sonra silerim sonrada sonrada akşam yemeğimi falan yedikten sonra açarım tv geçerim karşısına ütü yaparım ohh :eek:ky::eek:ky:

enise_

Daimi Üye
Tepki
1.923
bende önce süpürüp sonrasında toz alıyorum yerleri siliyorum en son da ama bence mutfak ilk temizlenmeli sonra diğer yerlere geçmek daha mantıklı sanırım evlenince öyle yapıcam canım:eek:ky:

flamingo

Daimi Üye
Tepki
6.627
canım ben sistemli çalışıyorum yaptığım işi yarım bırakmayı sevmem,önce bitiririm sonra diğerlerine geçerim sırayla..bulaşık varsa önce onları toparlarım,sonra süpür silme işine geçerim sonra toz sonrada tuvalet banyo temizlenir..

OP
M

madesam

Misafir
canım ben sistemli çalışıyorum yaptığım işi yarım bırakmayı sevmem,önce bitiririm sonra diğerlerine geçerim sırayla..bulaşık varsa önce onları toparlarım,sonra süpür silme işine geçerim sonra toz sonrada tuvalet banyo temizlenir..

işte bende o sistem yok daldan dala....

ayser

Daimi Üye
Tepki
7.439
Eşinin seninle görüşmeden misafir çağırmasını kabul etme.Ben yıllarca eşimin yanında birileri ile eve gelmesinden bıkmıştım bunlar çoğunlukla akrabaları olurdu ben işten gelmişim alel tecel yemek hazırlarım.Bazende önceden arar sanki ben sevincekmişim gibi çoşkulu bir sesle filan filanlar yanımda bir saate kadar evdeyiz.Bunu o zamanlar normal bulup habire bir gayret içinde olurdum olanda çocuklara olurdu.

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
canim ben cocuk odasindan basliyorum sonra cocuklari odaya oturtuyorum tv aciyorum cikmayin diyorum :lilav:
ardindan oturma odasindan basliyorum yatak odasi mutfak wc en son banyo ve bende dusumu aliyorum:zuzu:
senin dedigin gibi de olmuyor degil oyuncagi cocuk odasina götürüp ordan devam edip odadan birseyi mutfagi götürüp oraya baslamak:kahkaha:
sonucta bitiyor iste ama bizde bitiyoruz bu ev isi cok nankör cok olmadiki benimde ziyagil köskündeki gibi hizmetcilerim ahcilarim:dertli:

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.520
ben önce mutfaktan başalrım mümkünse birde yemeğimide hazır edirm
sonra evde döküntü olan ne varsa yerelirne götürürüm
daha sonrada süpürge ve silme işini halledirm
en son lavobolar

yazarken çok kolayda yaparken bukadar basit olmuyor malesef

ama ev işi bittikten sonra bulaşık ve yemek çok zoruma gider
önceden halletmek benim için iyi oluyor

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
hülyacim ben yemekten sonra basliyorum hatta karpuz falan da veriyorum cocuklara tam batmisken banyo yapiyorum onlari o zaman hic is kalmiyor ev temiz kaliyor:cee

*Hülya*

Daimi Üye
Tepki
6.520
hülyacim ben yemekten sonra basliyorum hatta karpuz falan da veriyorum cocuklara tam batmisken banyo yapiyorum onlari o zaman hic is kalmiyor ev temiz kaliyor:cee

iyide lilavcım biz işleri bitirene kadar yavaştan acıktım seseleri yükseliyor yine:cokkomik:

her halukarda yemek hazır olunca istedikleri zaman birde yorgunluğun üstüne yemek yapmak zorunda kalmıyorum:dertli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar