Ev işleri nasıl yapılır?

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
evet öncelikle yemek 2 ögüne inicek ev islerine faydasi cok:kahkaha:
ama aksamada ac birakmiyorum yani:ilknur:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
en iyisi vallah aksama hfis seyler yapiyorum bazen eger aclarsa corba yada alman simitleri oluyor genelde buzlugumda bulundururum krem peynir sürer veririm agir yemegi öglen yapiyorum ben:cikolata:

HATUNKİŞİ

Aktif Üye
Tepki
169
Hergün ilk işim kahvaltıdan sonra(şimdi sahur sonrası) muhakkak mutfağımı toplarım mutfakta çalışırken çor tertipli işimi yaparım dağıtmayı sevmem...ben mutfaktayken odalarım havalanır,yatağımı toplarım havalandırdıktan sonra dağınıkları düzeltirim...wc ve lavabolarımı yıkarım sonrasında ev süpürüp tozumu alırım ve en son duşa girerim kendimi toparlarım evde kendimde mis gbi olurum...tertipli olmaya alışmışım...moralim bozuk olduğunda kırkyılda bir salarım evi işlere elimi sürmem o beni kasar ama moralim düzelmeden yapmam:)mecburiyet söz konusu olmazsa tabiii...:huhuu:

melek_yüzlüm

Daimi Üye
Tepki
2.195
ilk önce kalkar kalkmaz yatağı ve ortalığı toplarım.kahvaltıdan sonra hemen mutfağa dalarım.sonra evi süpürür toz alırım banyo wc yıkarım.2 günde 1 yerleri silerim haftada 1 de kanepe altları,cam vs. genel temizlik yani...

ademiyat

Daimi Üye
Tepki
283
bende düzenli bir şekilde yaparım işimi ,sırayla önce mutfak sonra salon çocuk odası yatak odası derken en son tuvalet banyo v.s sonrada yata dinlenirim :))

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
canım benim :kahkaha: bak ne güzel temizmiş evin ben önce etrafı toplarım çamaşırları makinaya atar o yıkanırken oda oda toplarım ilk önce sonra bulaşıklarımı yıkar süpürürüm her yeri sonra köpüklü su yapıp silerim heryeri sonra temiz suyla camları açarım bide püfür püfür eser evin için sonrada bi yorgunluk kahvesi değme keyfime :) eşlimde sağolsun çok dağınık sodayı içer tezgaha bırakır karıncalarda başına dolar :) ama yardım ediyo bitanem artık bana alıştırdım :kahkaha:

Trend

Daimi Üye
Tepki
1.072
Hafta arasi zaten temizlik filan yapmiyorum cünki sabah 6.30 da evden cikiyorum aksam 18.15 de eve geliyorum yani anlayacaginiz aksam eve gelene kadar Pilim bitiyor zaten. Isden gelince hemen mutfaga yemek hazirlamaya giderim sofra hazir oluncaya kadar zaten saat 19.30 filan olur sonra sofrayi kaldirdikdan sonra tv izleriz esimle cay iceriz. Hafta arasi dikkat ederim hep daginik birakmamaya, herseyi kaldiririm hemen. Haftasonu sabah kahvalti dan sonra ilk isim mutfagi toplarim ve hemen yemek isine girisirim. Yani anlicaginiz benim yemegim hep hazirdir. Sonra evde daginiklik varsa onlari düzenlerim. Sonra tozlari alirim, süpürge yaparim. En son da Banyo ve WC temizlerim sonra da yerleri silerim. Ve her evi temizledikden sonra da kendi kendime iyi ki yemegi hemen hazirlamisim, simdi hic yemek yapmaya halim kalmadi derim.

elasu

Daimi Üye
Tepki
3.393
canım dağınık çalışıyorsan önce kendine liste yap sırasıyla yaz ve uygulamaya çalış
ben mesela önce mutfaktan başlarım
bulaşıklar yıkanır mutfak toparlanır
etrafta dağınık ne varsa topla
sonra süpürgeyi açarım
ardından yerleri siler ve toz alırım
daha sonra wc ve banyoyu temizlerim
eğer yorulmadıysam ütü yapıcam dicem ama yoruluyorum haliyle
ütü günün ayrı olsun
ben böyle yapıyorum genelde
ama arada uymadığımda oluyor ozamanda başka işler oluyor oğlum bir yaramazlık yapmıştır dağıtmıştır hop başa dön
çocuk olduktan sonrada daha zor oluyor düzene uymak

Şahmaran.

Admin
Admin
Tepki
50.400
Biz bayanlar ki çoğumuz dağınık mutfağa tahammülümüz yoktur değilmi?
Öncelikle mutfaktan başlarım,sonrasıda akşamdan yatmadan önce evimi topladığım için (malum 2 çocuk olunca ev baya dağılıyor) hemen süpürgemi açarım,tozlarımı alırım ki şayet evimi silmek için 2 günde bir silme işlemini yaparım.
Sonrasında banyo ve tuvalet yıkama işlemi vardır.
Akşam en geç 6 gibide yemek yaparım.
Ama bu söylediklerim küçük oğlumun keyfine göre değişebiliyor.Bazen o kadar huysuz oluyorki bana evde hiç bir iş yaptırmayabiliyor.

Ütü konusunda haftada bir ütü yaparım canım,sende öyle yap bence-ayse

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Mutfağımda dahil olmak üzere bütün heryeri öncelikle toplarım.

Daha sonra süpürge,toz alma ve silme işlemini gerçekleştiririm.

Tuvaleti banyoyu ovarım.

Balkonlarımı yıkarım.

Yemeğim varsa şayet ütümü yaparım.Tabi buarada yıkanacak çamaşırlarım varsa onlar yıkanır asılır falan.

Ben sadece haftada 2 gün evde olduğumdan dolayı ve daha küçük bebeğim olduğu için önceki gibi titiz davranamıyorum :( Yapmam zorunlu olan şeylere öncelik veriyorum.Önceden erkenden kalkar bütün işlerimi bir güne sığdırır hatta pastalar,börekler yapardım.Şimdi nerdeee :sirin: 1günde dolu dolu dinlenirdim.Şimdi ne işim bitiyor ne dinlenebiliyorum

bebiş olmadan işlerini planlı yap ve bol bol dinlen benden söylemesi :cokkomik:

OP
S

speksoy

Misafir
valla ben de hem çalışan hem çocuk büyüten hem de eve barka yetişmeye çalışan süper annelerdenim...ev hanımı olsaydım heralde biriktirmeden ütü çamaşır işlerini hallederdim ama çalıştığım için haftalık 10 günlük yığılmalar olabiliyor:D günlük temizlik de been de dağınık iş yaparım ama detayı sevrim özenerek yaparım...çabuk değilimdir ağırımdır maalesef...eli çabuk maharetli hanımlara bayuılıyorum:)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.920
Bugün temizlik var diyerek sistemli gittiğimizde oluyor ama çoğu kez kendimi sadece toz alacakken bir anda bir kova alıp yerleri silmeye başlarken buluyorum :D yada elimi yıkamaya girip banyoyu silip çıktığımda oluyor :gulsemmi:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar