canım
@bitter_im senin istedin bere biterdim.... fakat bu tamamen kara çalışma oldu.. bu yüzden özür diliyorum ama bazı yerleri kendi yöntemiyle yaptım... ve örgüyü pek dikkatli görmedim..
benden çikan bu..
şimdi..... ben 5 şiş şe alıştım için dren onlarla başladım.... şiş başı 14 ilmek aldım.. toplam 56 ilmek..
ve düz örmeye başladım..
sonra bir kariş ördükten sonra ilmekleri bu şekilde böldum.... kenarlarından 4 tane 11 ilmekler ve orta 6 şer tane...
ortadaki her tarafında 6 ilmek istersen sıra giderek kapat ve sonra dik.. ben örgü terse çevirerek ortadaki şişleri birleştim ve 3-cu şişiyle onları kapattım.. yani ayine anda birinci ve ikinci şişten ilmek alarak ördüm ve sonra onları kapattım... sonra örgü tekrar one çevirdim.....
şimdi kalan ilmeklerle sıra örmeye devam ettim ve delik olmasın diye dikiş tarafından arada ilmekleri çıkartım..
bu şekilde hiç kesmeden istedim uzunluğu ördüm ( senin bana gösterdin resimde sanki kesmeler var gibi geldi ama ben bir turlu düzenli bir şekilde kesemedim onları bu yüzden bu şekilde ördüm )... sonra iki kes bir ör -bir sırada ilmekleri kestim.. bir sıra kesmeden ördüm ... her iki kes - tekrar bir sıra ilmekleri kestim ve kalan ilmekler ipe geçirip kapattım..
sonra ikinci kulak tamamen ayine ördüm...
kulaklara şekil vermek için kulak başladı sırada bu şekilde ipi geçerdim ve ipi sıkıştırarak bağladım ..
işte bu kadar
bere hazır...